تبیان، دستیار زندگی
با همسرم چگونه رفتار کنم؟ برای رسیدن به یک زندگی آرام و توام با خوشبختی چه باید بکنم؟
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

برای همسرم چگونه باشم؟


با همسرم چگونه رفتار کنم؟ برای رسیدن به یک زندگی آرام و توام با خوشبختی چه باید بکنم؟ کدام رفتارها را باید از زندگی ام حذف کنم؟ همسرم از من چه می خواهد؟

همسر، ازدواج

شاید این ها سوالاتی باشد که بسیاری از افراد در اقشار و سنین مختلف، به دنبال پاسخگویی به آن باشند. به طور کلی به نظر می رسد در حال حاضر در زندگی اغلب جوانانی که در ابتدای یک زندگی مشترک قرار دارند و حتی جوانانی که چند سالی از زندگی مشترکشان می گذرد، مشکلاتی وجود دارد که گه گاه به معضلی حل نشدنی تبدیل می شود که متاسفانه برخی از این مشکلات به طلاق منجر می شود. گویا  مشکل اساسی در عدم شناخت خویش است. اگر خود را بشناسیم و بدانیم که چه هدفی را در زندگی دنبال می کنیم، به گونه ای دیگر زندگی می کنیم و انتظارات و توقعاتمان را تغییر می دهیم. اگر حضور خداوند متعال را به طور دائمی بر لحظه لحظه زندگی مان باور داشته باشیم، نگرش ما به زندگی تغییر خواهد کرد. اگر باور داشته باشیم که درس زندگی و خوشبختی در کلام بندگان آسمانی خداوند است، هیچگاه درمانده و مستاصل نخواهیم شد.

همانطور که به ما اینطور گفته اند:

"حق همسرت این است که بدانی، خداوند او را مایه ی آرامش و انس تو قرار داده است. پس بدان که این نعمتی است که پروردگار متعال به مناسبت آن، بر تو منت نهاده است. باید او را گرامی داشته و نسبت به وی مدارا کنی. اگرچه حق تو بر او واجب تر است، مسلما او نیز بر تو حق ترحم و دلسوزی دارد؛ زیرا که او در حصار خانه ی تو است. باید او را اطعام کنی و بپوشانی و هرگاه از روی نادانی مرتکب خطایی شد او را مورد بخشش قرار دهی.(رساله حقوقی امام سجاد علیه السلام ."حق همسر")

با همسرم چطور رفتار کنم؟

آنچه که چگونگی رفتار هر خانمی با همسرش را شکل می دهد، می تواند تحت تاثیر سه نوع نگرش باشد:

نگرش به زندگی                               نگرش به ازدواج                            نگرش به همسر

نگرش به زندگی

در این رابطه باید به این نکته توجه داشت که به راستی نگرش هر یک از ما نسبت به زندگی به چه صورت است؟ برخی از افراد به طور کلی نسبت به زندگی دید خوبی ندارند و طبیعتا این افراد دائما به نواقص، مشکلات و کاستی ها توجه دارند. به این ترتیب چنین افرادی در زندگی مشترک نسبت به همسر خود هم بدبین می شوند و این نگرش لطمه بزرگی را به ارتباط میان زوجین، وارد می کند. بهترین نگرش نسبت به زندگی نگرشی است که متاثر از عقل  و تدبیر باشد. انسان عاقل می داند که نگاه کردن به نیمه پر لیوان، بهتر از آن است که دائما به نیمه خالی یک لیوان چشم داشته باشیم.

اگر انتخاب همسر، محصول تعقل، اندیشه و هدفی متعالی برای ماست، می توانیم زمینه ی تفاهم، رامش و کمال خویشتن را به وجود بیاوریم

نگرش به ازدواج

در رابطه با نحوه نگرش افراد به ازدواج، نکات زیادی وجود دارد که به نظر می رسد از دلایل اصلی بروز مشکلات بعد از ازدواج برای عده زیادی از افراد است. بسیاری از جوانان به دلیل نگرش نادرستی که نسبت به ازدواج دارند، دچار مشکلات متعددی می شوند. چرا که این دسته از افراد، در دوران قبل از ازدواج در مورد زندگی مشترک و مرد زندگی خویش، رویاها و خیالاتی دارند که شباهت چندانی به واقعیت ندارد. عده ای هم ازدواج را تنها در پوشیدن لباس سفید و مراسم عروسی و تشریفات باشکوهی که برایشان فراهم می شود، خلاصه می کنند تا اینکه طرز تفکر شریک زندگی شان به چه صورت باشد. به این ترتیب به دلیل وجود نگرشی غلط درباره ازدواج و عدم تطابق این نگرش با واقعیت های زندگی، دچار مشکل می شوند. آنچه مهم است اینکه قبل از ازدواج به طور جدی به این موضوع بیندیشیم که تشکیل خانواده در تفکر ما چه جایگاهی دارد؟ آیا نسبت به این امر اعتقاد قلبی داریم و یا به عنوان سرگرمی به آن می نگریم؟

اگر انتخاب همسر، محصول تعقل، اندیشه و هدفی متعالی برای ماست، می توانیم زمینه ی تفاهم، آرامش و کمال خویشتن را به وجود بیاوریم

همسر، ازدواج

نگرش به همسر

نگرش نسبت به همسر نیز به نوعی با توضیحات بالا شباهت دارد. این موضوع مهم است که هر کس نسبت به شریک زندگی خود، چه جایگاه و منزلتی را در ذهن دارد.

طبق آیه ی 187 سوره بقره، همسر به عنوان لباسی برای انسان و انسان نیز به عنوان لباسی برای همسرش توصیف شده است. این عبارت را به نوعی می توان اینطور معنا کرد که لباس به انسان، زینت، آراستگی و وقار خاصی را می بخشد. به این ترتیب همسر خوب و ایده آل کسی است که وقتی در کنار شریک زندگی اش قرار می گیرد، موجبات آبرو، عزت، سربلندی و افتخار او را فراهم اورد.

به نظر می رسد هر کسی در خلوت خویش می تواند در این رابطه قضاوتی نسبت به خود داشته باشد که به راستی تا چه میزانی موجب عزت و ارزشمندی همسر خویش است.

در روزگاری که بشر، نسبت به زندگی مادی خویش دچار نوعی احساس سرخوردگی و افسردگی است، به نظر می رسد که بیش از هر زمان دیگری، نیازمند آرامش روحی و روانی است تا بتواند اوقاتی را با آرامش واقعی و به دور از تنش سپری کند تا نیرویی دوباره را برای مبارزه ای نو، آغاز کند. پس آنچه مهم است اینکه توانایی یک خانم به حدی باشد که بتواند محیط خانواده و نحوه برخورد با همسر خویش را، طوری قرار دهد  که موجبات آرامش همسرش را فراهم سازد.

در کوران سخت و بی رحمانه زندگی که آدمیان در پی یافتن روزنه ای به عالم معنی و آرامش می باشند، کلام امید بخش و چهره ی الهام دهنده ی همسری شایسته و عاقل، می تواند غبار را از چهره و قلب آدمی برگیرد و ارامشی عمیق را بر وجود او مستولی گرداند.(1)

پی نوشت: کتاب"زن اگر اینگونه می بود" نوشته راضیه محمد زاده

فاطمه ناظم زاده

بخش خانواده ایرانی تبیان


مطالب مرتبط :

راز تفاوتهای زن و مرد

نقطه پایان عشق در زندگی مشترک

چرتکه ی زن و شوهری

بدون خجالت، دوستت دارم

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.