تبیان، دستیار زندگی
رئیس سازمان نظام روان‌شناسی با تأکید بر استفاده از واسطه‌ها در امر ازدواج و تشکیل مکان‌هایی در ادارات و دانشگاه‌ها برای آشنایی جوانان گفت: بسیاری از بنگاه‌های همسریابی مطابق با اصول غربی اقدام می‌کنند و نمی‌توانند موجب همسرگزینی مناسب شوند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

تلاش همگانی برای همسریابی جوانان


رئیس سازمان نظام روان‌شناسی با تأکید بر استفاده از واسطه‌ها در امر ازدواج و تشکیل مکان‌هایی در ادارات و دانشگاه‌ها برای آشنایی جوانان گفت: بسیاری از بنگاه‌های همسریابی مطابق با اصول غربی اقدام می‌کنند و نمی‌توانند موجب همسرگزینی مناسب شوند.


راهنمای خرید حلقه ازدواج

غلامعلی افروز در برنامه گفت‌وگوی خبری در خصوص سایت‌ها و بنگاه‌‌های همسریابی اظهار داشت: بسیاری از این سایتها تجاری هستند و روانشناسی اصیل و مشاوره‌‌های اصولی را نمی‌دانند. وی افزود: خانواده تنها نهاد فطری و اصیل در دین اسلام است و ازدواج مهمترین حادثه زندگی و انتخاب همسر مهمترین و سخت‌ترین انتخاب یک فرد است.

ایجاد مراکزی در ادارات و دانشگاه‌ها برای معرفی جوانان با یکدیگر و شکل‌گیری ازدواج

وی با اشاره به اینکه می‌توان با ایجاد واحدهایی در دانشگاه‌ها، مساجد، محلات، ادارات و خانواده‌ها از افراد متعهد و با بصیرت برای آشنایی دو جوان با یکدیگر کمک گرفت، عنوان کرد: در انتخاب همسر باید به اصول همسان‌گزینی و کفویت توجه لازم را داشت.

بنگاه‌ها و سایت‌های همسریابی مجوز ندارند

رئیس سازمان نظام روانشناسی عنوان کرد: بسیاری از سایت‌های همسریابی مجوز لازم را از نظام روانشناسی نداشته و به اصول کفویت آشنا نیستند. بنگاه‌های همسریابی نیز هیچ مجوزی را از ما دریافت نکرده‌اند.افروز تصریح کرد: سازمان نظام روانشناسی کارگاه‌های تخصصی ازدواج و اصول همسان‌گزینی را مخصوص مشاوران و روانشناسان خانواده برگزارمی‌کند که طی آن اصول کفویت در ازدواج به آنها آموزش داده می‌شود؛ این کارگاه‌ها یک روزه بوده و صرفاً برای روانشناسان و متخصصان خانواده است.

صدور پروانه به مراکز تخصصی مشاوره و خانواده کار آسانی نیست افرادی که در این مراکز کار می‌کنند فقط نباید به همسریابی مشغول شوند بلکه وظیفه مهم آنها تبیین اصول همسرگزینی است

برگزاری کلاس‌های آشنایی با کفویت و همسان‌گزینی در ازدواج برای جوانان

وی با اشاره به اینکه سازمان نظام روانشناسی در نظر دارد تا برای دختران و پسران در آستانه ازدواج کلاس‌های آشنایی با اصول کفویت و همسان‌گزینی را برگزار کند گفت: جوانان متقاضی می‌توانند با مراجعه به این سازمان در این دوره‌ها که دو روزه است شرکت کنند.

رئیس سازمان نظام روانشناسی تصریح کرد: بسیاری از مردم تصور می‌کنند که کفویت شامل سن، قد و قیافه، تحصیلات و توان اقتصادی است. این موارد در ازدواج باید مورد توجه قرار گیرد ولی جزو اصول اساسی نیست و کمتر فردی به خاطر این مسائل پیش پا افتاده کارش به طلاق می‌کشد.

ازدواج فامیلی

مراکز مشاوره دارای مجوز می‌توانند اقدام به همسر‌گزینی کنند

افروز در پاسخ به  این پرسش که برخی از مراکز مشاوره به صورت غیرقانونی همسرگزینی می‌کنند، بیان کرد: مراکز مشاوره اگر با اصول کفویت آشنا باشند می‌توانند اقدام به همسرگزینی و معرفی جوانان به یکدیگر بکنند البته باید پروانه لازم را از سازمان نظام روانشناسی دریافت کرده و در کارگاه‌های ما شرکت کرده باشند اما مراکز مشاوره‌ای که بدون کسب پروانه اقدام به همسرگزینی می‌کنند این کار آنها خلاف است و با آنها برخورد می‌شود.

وی با بیان اینکه افرادی که متقاضی دریافت پروانه از سازمان نظام روانشناسی هستند باید دارای صلاحیت علمی، حرفه‌ای، اخلاقی و دین و بصیرت لازم باشند گفت: صدور پروانه به مراکز تخصصی مشاوره و خانواده کار آسانی نیست افرادی که در این مراکز کار می‌کنند فقط نباید به همسریابی مشغول شوند بلکه وظیفه مهم آنها تبیین اصول همسرگزینی است.

سازمان نظام روان‌شناسی تنها متولی صدور پروانه برای مراکز همسریابی و مشاوره ازدواج

رئیس سازمان نظام روانشناسی ادامه داد: همسر مطلوب فردی است که وجودش آرامشگر باشد و از نظر روانشناسی دینی و اخلاقی اصول آرامشگری در ازدواج بسیارمهم است بنابراین مراکزی که از سازمان روانشناسی پروانه کسب می‌کنند مورد نظارت ما قرار می‌گیرند همچنین از سازمان ملی جوانان و بهزیستی خواسته‌ایم تا با نهادهای غیرقانونی در امر انتخاب همسر برخورد کنند چرا که مسئولیت صدور پروانه در این زمینه برعهده سازمان نظام روانشناسی است.

مراکزی که از سازمان روانشناسی پروانه کسب می‌کنند مورد نظارت ما قرار می‌گیرند همچنین از سازمان ملی جوانان و بهزیستی خواسته‌ایم تا با نهادهای غیرقانونی در امر انتخاب همسر برخورد کنند چرا که مسئولیت صدور پروانه در این زمینه برعهده سازمان نظام روانشناسی است

افروز با بیان اینکه سازمان نظام روانشناسی به صورت دوره‌ای ناظرانی را برای بازرسی از مراکز مشاوره اعزام می‌کند، عنوان کرد: اگر این مراکز تخلفی داشته باشند با آنها برخورد می‌شود و اگر مراجعه‌کننده به این مراکز از آنها شکایت کند خارج از نوبت و بطور ویژه به شکایت او رسیدگی می‌شود.

صدور 3‌هزار مجوز برای مراکز مشاوره؛ کمتر از یک درصد تخلف

وی ادامه داد: تاکنون 3 هزار پروانه برای مراکز مشاوره صادر شده اما کمتر از یک درصد آنها تخلف کرده‌اند و برخی از متخلفان پرونده آنها به دادگاه ارجاع شده است.

با چنین شخصی ازدواج نکنید!

جمع کردن دختران و پسران دورهم و فراهم کردن زمینه دوستی همسر گزینی‌ نیست

افروز با اشاره به اینکه همسرگزینی بحث بسیار مهمی است و صرفاً افراد بابصیرت می‌‌توانند در این موضوع مداخله کنند، گفت: صرف اینکه دختران و پسران را در یک مکان جمع کرده و آنها را با یکدیگر آشنا کنیم و در حقیقت فضایی برای دوستی آنها ایجاد کنیم این امر همسرگزینی نیست.

بنگاه‌های همسریابی مطابق با اصول غربی ناتوان از همسرگزینی مناسب

وی ادامه داد: بسیاری از بنگاه‌های همسریابی مطابق با اصول غربی اقدام می‌کنند و نمی‌توانند موجب همسرگزینی مناسب شوند. از نظر من تشکیل مکان‌هایی برای آشنایی جوانان با یکدیگر و استفاده از افراد واسطه که بصیرت لازم رادارند می‌توانند جایگزین بنگاه‌های همسریایی شوند.

رئیس سازمان نظام روانشناسی افزود: سایت‌های همسریابی غالبا تجاری هستند و اهداف مادی دارند؛ وزارت ورزش و جوانان هم اگر می‌خواهد خدمات روانشناختی و مشاوره‌ای در امر ازدواج جوانان ارائه کند باید از نظام روانشناسی مجوز بگیرد.

وی تصریح کرد: هم اکنون شاهد آن هستیم که مراکز همسریابی در روزنامه‌های رسمی کشور آگهی چاپ می‌کنند در حالی که بسیاری از آنها از سازمان نظام روانشناسی مجوز ندارند و صرفا آشنایی‌هایی را میان جوانان ایجاد می‌کنند که اگر هم منجر به ازدواج شود پایدار نخواهد بود.

بخش اجتماعی تبیان


منبع :فارس