تبیان، دستیار زندگی
یوسف در زندان‌های تنگ و تاریک به دنیا آمد. آنها پس از دو ماه او را از شیر محروم کردند و من به او غذاهایی مثل نان خشک دادم که افراد بزرگ هم آن را نمی‌خوردند
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : زینب سیفی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

شکنجه‌ی کوچک ترین اسیرجهان


یوسف در زندان‌های تنگ و تاریک به دنیا آمد. آنها پس از دو ماه او را از شیر محروم کردند و من به او غذاهایی مثل نان خشک دادم که افراد بزرگ هم آن را نمی‌خوردند

شکنجه‌ی کوچک ترین اسیرجهان

رژیم صهیونیستی سرانجام بعد از گذشت 5 سال، تسلیم نیروهای حماس شد و از مواضع خود عقب نشینی کرد در واقع در مهرماه سال جاری با گذشت پنج سال از اسارت گلعاد شالیت نظامی صهیونیست توسط گروه های مقاومت فلسطین در 25 ژوئن 2006 ، توافقی میان تل آویو و حماس برای مبادله هزار و 27 اسیر فلسطینی در ازای آزادی شالیت به دست آمد.

"گلعاد شالیت" در 28 آگوست 1986 میلادی در نهاریا از شهرهای شمالی سرزمین‌های اشغالی به دنیا آمد. او از پدر و مادری فرانسوی و یهودی الاصل است که سال‌ها پیش به همراه یهودیان اروپا به فلسطین مهاجرت کرده و در آن سکنی گزیده بودند.

"گلعاد شالیت" در سال2005 براساس قوانین رژیم صهیونیستی به خدمت ارتش این رژیم درآمد و خدمت اجباری خود را در تیپ زره‌پوش آغاز کرد و طی چند ماه به رتبه سرجوخه ارتقا یافت.

او در ژوئن 2006 توسط گردان‌های عزالدین قسام وابسته به جنبش حماس و گردان‌های ناصر صلاح الدین وابسته به کمیته های مقاومت مردمی فلسطین در"عملیات کرم شالوم" (یا کرم سالم) به اسارت رزمندگان فلسطینی درآمد.

این حمله که از زمان آغاز انتفاضه دوم الاقصی پیچیده‌ترین حمله بشمار می‌آمد، موفقیت‌آمیزترین آن نیز بود و طی آن یک نظامی صهیونیست کشته و 5 نظامی مجروح و شالیت نیز به اسارت گرفته و به دورن اراضی نوار غزه منتقل شد.

ظرف 5 سال گذشته رژیم صهیونیستی و بخصوص سرویس‌های اطلاعات داخلی این رژیم (شین بت) تلاش بسیار کردند تا ضمن اطلاع از سرنوشت شالیت وی را آزاد کنند و شین بت جاسوسان بسیاری را روانه نوار غزه کرد تا از محل اختفای وی مطلع شود که تمام این اقدامات با شکست مواجه شد. جدای از آن رژیم صهیونیستی در طول این مدت از طریق تهدید تلاش بسیار کرد تا حماس را به تحویل دادن نظامی اسیر خود وادار کند، اما جنبش حماس هیچ‌گاه تسلیم این تهدیدات نشد.

لازم به ذکر است که علاوه بر رژیم صهیونیستی؛ اتحادیه اروپا و فرانسه نیز به محض انتشار خبر اسارت شالیت و به دلیل این‌که وی دارای تابعیت کشور فرانسه بود، پیگیر وضعیت او شدند.

عطاالله ابوسبح، وزیر اسرای فلسطینی در دولت منتخب حماس، در سخنانی با اشاره به آزادی 1027 اسیر فلسطینی در نخستین لیست آزادشدگان فلسطینی در عملیات آزادی اسرای موسوم به «وفاء الاحرار» گفت:" آنها در طول این 5 سال تلاش کردند در غزه‌ای که تنها 340 کیلومتر مربع مساحت دارد، شالیت را پیدا کنند و شاباک، موساد، سی‌آی‌ای و حتی برخی سرویس‌های اطلاعاتی عربی و حتی حسنی مبارک در این امر ناکام ماندند. وی با اشاره به جنگ 22 روزه و عدم تحقق اهداف اسرائیلی‌ها افزود: ما در این 5 سال 3 نخست وزیر اسرائیلی، ایهود اولمرت، زیپی لیونی و نتانیاهو را شکست دادیم و آنها نتوانستند به شالیت برسند."

برای همین یک کمربند انفجاری را به خود بستم و به قصد از بین بردن اسرائیلی‌ها به بهانه رفتن به یک عروسی می‌خواستم وارد مناطق اشغالی شوم و این کمربند را در بین نظامیان اسرائیلی منفجر کنم. و در حالی در این مسیر قدم گذاشتم که 8 کودک و همسرم را تنها گذاشته بودم

هنگامی‌که تلاش‌های صهیونیستی و اروپایی به نتیجه نرسید، تل‌آویو به دلیل فشاری که از جانب خانواده و افکار عمومی داخل اسرائیل وارد بود، مجبور شد با میانجی‌گری آلمان در 2 اکتبر 2009 میلادی، 20 اسیر زن فلسطینی را در ازای دریافت اطلاعاتی مبنی بر زنده‌ بودن شالیت آزاد کند و در مقابل آن حماس یک فیلم ویدئویی یک دقیقه‌ای شالیت در اختیار رژیم صهیونیستی قرار داد که ثابت می‌کرد، وی همچنان زنده است.

سرانجام در مهرماه سال جاری رژیم صهیونیستی بار دیگر تسلیم مقاومت فلسطین شد و قرارداد مبادله اسرا با جنبش مقاومت اسلامی، "حماس" را امضا کرد که به موجب آن جنبش حماس در ازای آزادی 1000 اسیر فلسطینی دربند رژیم صهیونیستی، شالیت را به این رژیم تحویل دهد.

این در حالی است که ابوسبح با اشاره به باقی‌ماندن 5 هزار اسیر دیگر فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونیستی گفت: "ما گفته‌ایم 5 شالیت دیگر را دستگیر خواهیم کرد و در غزه، اسرائیل را به رسمیت نخواهیم شناخت و اسماعیل هنیه به تاسی از طرح امام خمینی(ره) از همه خواسته است سپاه قدس را تشکیل دهند و مطمئنیم با انقلاب‌های اخیر و با بهار عربی، اسرائیل رو به زوال می‌رود."

از میان 20 اسیر زن فلسطینی که آزاد شده بودند "فاطمه الزق" مادر "یوسف الزق" كه در زندان‌های رژیم صهیونیستی به دنیا آمده است (معروف به کوچکترین اسیر در دنیا)، به چشم می خورد.

" فاطمه الزق " اسیرفلسطینی که بیش از 2 سال و نیم در زندان های مخوف اسرائیل تحت شکنجه های وحشیانه قرار گرفته بود در ماه می 2007 در گذرگاه " ایرز" واقع در بیت حانون، شمال نوار غزه به اتهام فعالیت در شاخه زنان جنبش جهاد اسلامی بازداشت شد. وی در آن زمان اولین ماه بارداری را تجربه می کرد که اسیر شد.

شکنجه‌ی کوچک ترین اسیرجهان

و اتفاقات سخت زندان و به دنیا آمدن یوسف ،از زبان فاطمه الزق:

فاطمه الزق آزاده فلسطینی که به همراه کودکش تجربه زندان‌های رژیم صهیونیستی را داشته، در مورد آن روزها می گوید: من فساد اسرائیلی‌ها را در اراضی فلسطینی‌ها می‌دیدم و می‌خواستم از آنها انتقام بگیرم و وارد یک عملیات استشهادی شدم تا قلب چند مادر فلسطینی را شاد کنم. برای همین یک کمربند انفجاری را به خود بستم و به قصد از بین بردن اسرائیلی‌ها به بهانه رفتن به یک عروسی می‌خواستم وارد مناطق اشغالی شوم و این کمربند را در بین نظامیان اسرائیلی منفجر کنم.

و در حالی در این مسیر قدم گذاشتم که 8 کودک و همسرم را تنها گذاشته بودم ولی خواست خدا بود که در معبر اریز دستگیر شدم. البته از کودکی با مقاومت آشنا بودم و مطالعه یکی از مجلات لبنانی که در خصوص مقاومت مطالبی را می‌نوشت من را بیشتر با این مسئله آشنا کرد.

الزق تاکید کرد: وقتی قصد عملیات استشهادی را داشتم نمی‌دانستم باردارم و در زندان‌های عسقلان معلوم شد که من حامله‌ام اما با این حال آنها من را در قبرهایی با دمای یخچال شکنجه‌های وحشتناکی کردند. توسط شاباک یک هفته بازجویی و شکنجه شدم و آنها من را به پشت یا خمیده به میزهای آهنی می‌بستند و به هیچ وجه اجازه استراحت جز برای قضای حاجت نمی‌دادند و در این حالت بود که اعتصاب غذا کردم و آنها متعجب بودند که چگونه من با این وضع زنده مانده‌ام و باید گفت این عشق به خدا بود که باعث مقاومت و صبر من شد.

الزق با بیان اینکه پس از مدتی مجبور به اعتراف شدم و اعلام کردم به دنبال عملیات استشهادی هدفمند بوده‌ام، تاکید کرد: در 21 روز حضور در زندان عسقلان زشت‌ترین شکنجه‌ها را در حق من روا داشتند و می‌خواستند جنین من را سقط کنند و آخرین جایی که من را فرستادند، اتاقک‌های مرگ بود که با کمبود اکسیژن مواجه بودم.

اسماعیل هنیه در استقبال از "فاطمه الزق"، که به همراه چند زن دیگر از زندانهای رژیم صهیونیستی آزاد شده بود (در سال 2009)، گفته بود: امروز روز پیروزی اراده و مقاومت فلسطینیان است

پس از 2.5 هفته وکیلی آمد و از وضعیت جسمانی خودم توضیح دادم و سپس به زندان زنان منتقل شدم اما باید بگویم که این دوران بهترین دوران بود چون با خدای خودم بیشترین خلوت را داشتم.

این اسیر آزاده فلسطینی با اشاره به حضور در زندان زنان به همراه 80 زن اسیر دیگر از به دنیا آمدن کودکش در این زندان سخن گفت و اظهار داشت: به دنیا آمدن یوسف خیلی سخت بود و پزشکان قابله‌ای که آورده بودند 4 ساعت برای به دنیا آمدن او من را اذیت کردند و یوسف در زندان‌های تنگ و تاریک به دنیا آمد. آنها پس از دو ماه او را از شیر محروم کردند و من به او غذاهایی مثل نان خشک دادم که افراد بزرگ هم آن را نمی‌خوردند.

الزق ادامه داد: او از بازی کردن و دیدن پدرش محروم بود و بیماری‌هایی گرفت که اگر خدا نبود، زنده نمانده بود و خدا را شاکرم که آن چند دقیقه فیلم منتشر شد و من آزاد شدم.

و البته لازم به ذکر است که اسماعیل هنیه در استقبال از "فاطمه الزق"، که به همراه چند زن دیگر از زندانهای رژیم صهیونیستی آزاد شده بود (در سال 2009)، گفته بود: امروز روز پیروزی اراده و مقاومت فلسطینیان است.

به امید پیروزی قدس شریف

زینب سیفی

بخش فرهنگ پایداری تبیان