تبیان، دستیار زندگی
دوران آشنایی قبل از ازدواج بهترین زمانی است که می توانید خصوصیات همسر آینده تان را بشناسید و او را محک بزنید. در این دوران می توانید با توجه بیشتر به ویژگی ها، خصوصیات رفتاری و اخلاقی و... تصور روشن تری از زندگی مشترک با او پیدا کنید
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

بدون اجازه بزرگترها، هرگز!


دوران آشنایی قبل از ازدواج بهترین زمانی است که می توانید خصوصیات همسر آینده تان را بشناسید و او را محک بزنید. در این دوران می توانید با توجه بیشتر به  ویژگی ها، خصوصیات رفتاری و اخلاقی و... تصور روشن تری از زندگی مشترک با او پیدا کنید و تا حدودی مشکلاتی که پیش روی تان قرار خواهد گرفت، بشناسید تا در نهایت برای ازدواج تصمیمی درست بگیرید.

بدون اجازه بزرگترها، هرگز!

وابستگی بیش از حد دختر و پسر به پدر، مادر، دوست، خواهر و... یکی از مشکلات اخلاقی مهمی است که این روزها خیلی از جوانان، به خصوص دختر خانم ها، با آن دست و پنجه نرم می کنند. مشکلی که اگر ساده از کنار آن بگذرید، مثل سمی مهلک نسخه زندگی تان را در هم می پیچد! به همین دلیل لازم است در دوران آشنایی ذره بینتان را تیزتر کنید و میزان وابستگی همسر آینده تان را زیر نظر بگیرید.

شناخت شخصیت وابسته

مشخصه اصلی شخصیت وابسته، تعلق خاطر بیش از اندازه فرد در زمینه های فکری، احساسی، رفتاری و... به دیگری است که معمولا به علت ترس از تنهایی، اعتماد به نفس پایین، نیازمند بودن به دیگران در انجام امور وکارها و... اتفاق می افتد.

این گونه افراد معمولاً مطیع، منفعل و ضعیف بوده و قادر به مخالفت با نظر دیگران به خصوص نظر فردی که به آن وابسته اند نمی باشند. به همین دلیل هیچ اراده و اختیاری از خود در زندگی شخصی و بعداً در زندگی زناشویی نداشته و دست دخالت اطرافیان در زندگی خود را همیشه باز می گذارند. جالب آنکه این افراد در ساده ترین تصمیم گیری های خود مشکل دارند و زیر نظر دیگران تصمیم گرفته و اقدام می نمایند.

خصوصیت دیگر این افراد این است که نه تنها حاضر به پذیرش مسئولیت های جدید و سخت نیستند بلکه از پذیرش مسئولیت زندگی به عنوان یک فرد بالغ نیز سر باز می زنند. زیرا معتقدند که نمی توانند کارها را درست و به موقع انجام دهند.

زندگی همراه با آشفتگی همیشگی ناشی از اضطراب از تنهایی و نبود حامی ویژگی بارز دیگر زندگی با این گونه افراد می باشد.  به همین دلیل است که معمولاً همسران شخصیت وابسته از نبود آرامش و آسایش در زندگی مشترکشان بسیار سخن می گویند.قابل تصور است که زندگی با چنین فردی غیر قابل تحمل می باشد.

چطور بفهمیم؟
بدون اجازه بزرگترها، هرگز!

برای شناخت شخصیت های وابسته چندین راه وجود دارد.

1. گفتگو و پرسیدن سوال: در این مرحله از آشنایی، افراد می توانند از طریق پرسیدن برخی از سوال های خاص و جهت دار به وابسته یا مستقل بودن فرد مقابل پی ببرند. مثلا:

- شما در تصمیم گیری هایتان تا چه اندازه به نظر دیگران اهمیت می دهید؟

- وقتی تصمیمی می گیرید، چقدر واکنش دیگران به آن تصمیم برای شما مهم است؟

- وقتی به تنهایی تصمیمی می گیرید احساس بهتری دارید یا وقتی کسی به شما می گوید که باید چه تصمیمی بگیرید؟

- نظر چه کسی در این راستا برایتان مهم تر و پر ارزش تر است؟

- نقش پدر و مادرتان در زندگی مشترکتان چیست؟

- و...

علاوه بر این، افرادی که شخصیت وابسته دارند معمولاً در هنگام صحبت کردن مدام از قول پدر و مادرشان یا فردی که به او وابستگی دارند صحبت می کنند.

مشخصه اصلی شخصیت وابسته، تعلق خاطر بیش از اندازه فرد در زمینه های فکری، احساسی، رفتاری و... به دیگری است که معمولا به علت ترس از تنهایی، اعتماد به نفس پایین، نیازمند بودن به دیگران در انجام امور وکارها و... اتفاق می افتد

2. توجه به رفتار: راه دیگر شناخت شخصیت وابسته توجه و بررسی رفتارهایی است که از فرد در زمان گفتگو، آشنایی و یا حتی در دوران عقد سر می زند. این افراد همه اعمال و رفتارشان را مطابق نظر فردی که به وی وابسته اند انجام می دهند.  آنها در رفتار نشان می دهند که بدون اجازه اطرافیان آب هم نمی خورند. مثلا پسری که شخصیت وابسته دارد، ممکن است تمام مدیریت مالی زندگی اش را به مادرش بسپارد، یا لباس خریدنش را با سلیقه مادر و پدرش انجام دهد یا حتی برای هر بار بیرون رفتن از خانه نیاز داشته باشد ساعت رفت و آمدش را با دیگران چک کند.

3. تحقیق: تحقیق، بررسی و پرس و جو از دوستان و آشنایان فرد مقابل روش مناسب دیگری است که ما را در  شناخت بهتر و کاملتر او در این زمینه یاری می رساند. از اطرافیان همسر آینده تان بپرسید که او معمولا چقدر استقلال رای نشان می دهد؟ در چه مواردی بیشتر از نظر اطرافیان استفاده می کند؟ چقدر مسئولیت تصمیماتش را به عهده می گیرد؟ تا چه اندازه از طرف اطرافیان برای اطاعت و عمل به تصمیمات آنها تحت فشار است و...

اکرم اشرفی نژاد

بخش کلوب ازدواج تبیان


مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.