تبیان، دستیار زندگی
حضور‌ 80 نفر از فرماندهان و نیروهای شاخص لشکر امام حسین(ع) مانند «شهید حسین خرازی» فرمانده لشکر، شهید «ردانی‌پور»، شهید «حبیب‌الهی»، سردار زاهدی، سردار بنی‌لوحی و تشکیل تیپ 44 قمربنی‌هاشم (ع) عملیات محرم را حائز اهمیت کرده است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

تشییع 370شهید در 24ساعت

حضور 80 فرمانده و رزمنده شاخص لشگر 14 امام حسین (ع) در عملیات محرم


حضور‌ 80 نفر از فرماندهان و نیروهای شاخص لشکر امام حسین(ع) مانند «شهید حسین خرازی» فرمانده لشکر، شهید «ردانی‌پور»، شهید «حبیب‌الهی»، سردار زاهدی، سردار بنی‌لوحی و تشکیل تیپ 44 قمربنی‌هاشم (ع) عملیات محرم را حائز اهمیت کرده است.


تشییع 370شهید در 24ساعت

همزمان با بیست‌ونهمین سالگرد عملیات پیروزمندانه محرم در سال 61 نشست تخصصی واکاوی نقش لشکر 14 امام حسین(ع) سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در عملیات محرم با حضور فرمانده‌هان وقت لشکر 14 امام حسین(ع) روز 11‌آبان برگزار شد.

در ابتدای این نشست سرتیپ پاسدار اصغر صبوری فرمانده وقت لجستیک لشکر 14 امام حسین(ع) در باره عملیات محرم و شرایط آن چنین گفت :

"عملیات محرم چند روز بعد از عملیات ناموفق رمضان اتفاق افتاد و حضرت امام خمینی (ره) در همان زمان که مصادف شد با هیئت صلحی که قصد داشت به ایران بیایند، با صراحت تمام فرمودند "چطور می‌توانیم بدون قید و شرط صلح کنیم؛ هیچ عاقلی چنین صلحی را نمی‌پذیرد ما از صلح استقبال کرده و آن را قبول داریم اما صلح طلبی صدام عیناً‌ مثل صلح‌طلبی آمریکا و اسرائیل است".

در شش ماه اول سال 61 سه عملیات بزرگ و موفق صورت گرفت و یک عملیات ناموفق به نام عملیات رمضان؛ یعنی در یک مقطع حدوداً‌ 8 ماهه عملیات‌های طریق‌القدس، فتح‌المبین، بیت‌المقدس، رمضان و در نهایت نیز در دهم آبان سال 61 عملیات محرم انجام شده است."

*حضور 80 فرمانده و رزمنده شاخص لشگر 14 امام حسین (ع) عملیات محرم را حائز اهمیت کرد

"شکل‌گیری گردان‌ها و نیروها در عملیات محرم با این سرعت و در این مدت زمان خود یک کار تحقیقاتی بزرگ است و می‌تواند الگوی خوبی برای آیندگان باشد. نکته دیگر، جدا شدن بخشی از کادر لشکر امام حسین(ع)‌ قبل از عملیات محرم و حضور آنها در قرارگاه فتح یا قرارگاه سپاه صاحب‌الزمان(عج) در آن مقطع نیز حائز اهمیت است.

حضور‌ 80 نفر از فرماندهان و نیروهای شاخص لشکر امام حسین(ع) مانند «شهید حسین خرازی» فرمانده لشکر، شهید «ردانی‌پور»، شهید «حبیب‌الهی»، سردار زاهدی، سردار بنی‌لوحی و تعدادی دیگر از لشکر امام حسین(ع)‌ و تشکیل تیپ 44 قمربنی‌هاشم(ع) در عملیات محرم نیز این عملیات را حائز اهمیت کرده است."

در شش ماه اول سال 61 سه عملیات بزرگ و موفق صورت گرفت و یک عملیات ناموفق به نام عملیات رمضان؛ یعنی در یک مقطع حدوداً‌ 8 ماهه عملیات‌های طریق‌القدس، فتح‌المبین، بیت‌المقدس، رمضان و در نهایت نیز در دهم آبان سال 61 عملیات محرم انجام شده است

*عملیات محرم نخستین عملیات منظم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

"موضوع کادرسازی نیروها در لشکر 14 امام حسین(ع)‌ در شرایطی که 80 نفر از فرماندهان و کادر اصلی آن جدا شدند و با 15 گردان آماده وارد عملیات شد و این در شرایطی بود که نیروها در عملیات رمضان بیشترین تلفات را داد بود که این کار بزرگی بود.

همه محاسبات از جمله شناسایی منطقه و پشتیبانی نیروها انجام گرفت و چهار یگان به فرماندهی شهید حسین خرازی با کمک شهید ردانی‌پور و دو نفر دیگر در این عملیات شرکت داشته‌اند و این یگان‌ها از لشکر علی‌بن‌ابیطالب، نجف اشرف، امام حسین(ع)، کربلا و همچنین تیپ 44 قمربنی‌هاشم هستند. ماموریت لشکر 14 امام حسین(ع)‌ در عملیات محرم عبور از رودخانه دویرج از منطقه چم‌هندی تا چم‌سریع است البته علی‌رغم شناسایی و بررسی‌های انجام شده برای عبور از رودخانه دویرج، به جهت بارش شدید باران در شب عملیات و بالا آمدن آب تا عمق سه متری، 600 نفر از نیروهای لشکر امام حسین(ع) در این عملیات به شهادت رسیدند و ما بیشترین تلفات را در عملیات محرم داشتیم و علت آن هم همین طغیان رودخانه در شب عملیات بود."

عملیات محرم

*لشکر امام حسین(ع)، لشکر غنایم جنگی است

"در عملیات محرم 2هزار و 300 نفر اسیر از دشمن گرفته شد و همچنین بیشترین غنیمت را نیز از آنها گرفتیم به عبارتی لشکر امام حسین(ع)، لشکر غنایم جنگی از دشمن است. از ابتکارات ما در این عملیات قرار دادن گردان‌هایی برای جمع‌آوری غنایم جنگی و رساندن همان غنایم به دست رزمندگان در خط مقدم است."

سردار سیداحمد موسوی مسئول محور شناسایی لشکر14 امام حسین‌(ع)‌ در عملیات محرم نیز اظهار داشت:

ما در عملیات محرم 150 گردان را سازمان‌دهی کردیم و فرماندهی این گردان‌ها برعهده شهیدان صادقی، سلیمی، حقوقی، امین‌الرعیا، کریمی، ملاقلی و 5 فرمانده شهید معاون گردان همچون شهیدان جواد کمالی، مهدی‌ شاهی، محمد خدام، احمد صداقت و محمود کریمی برعهده داشتند.

وی در ادامه افزود: در عملیات محرم 15 گردان حضور داشتند که در کنار هر سه گروهان از نیروهای بسیج و سپاه یک گروهان از گروهای ارتش قرار داشت؛ از شهدای مسئول این عملیات می‌توان به شهید مهدی نصر، مسئول محور عملیات، شهید حشمتی‌فر فرمانده گرودان خمپاره‌انداز عملیات و 10 طلبه و روحانی در این عملیات اشاره کرد. همچنین در این عملیات 145 نفر از نیروهای اصفهان به شهادت رسیدند.

*تشییع 370 شهید در 24 ساعت در اصفهان

سردار موسوی ادامه داد: 25 آبان در اصفهان به نام روز حماسه و ایثار نامگذاری شده است به این دلیل که در فاصله 11‌آبان همزمان با شروع عملیات محرم تا 25‌آبان، تشییع نخستین گروه از شهدای اصفهان صورت گرفته است و سال گذشته نیز در دیدار با مقام معظم رهبری ایشان به این روز اشاره کردند.

از افتخارات اصفهان این است که در یک 24 ساعت 370 شهید در اصفهان تشییع شده است وحضرت امام (ره)‌ در این زمینه فرمودند که "کجای دنیا مثل اصفهان را می‌توانید پیدا کنید که در یک روز 370 شهید را تشییع کرده باشند".

البته علی‌رغم شناسایی و بررسی‌های انجام شده برای عبور از رودخانه دویرج، به جهت بارش شدید باران در شب عملیات و بالا آمدن آب تا عمق سه متری، 600 نفر از نیروهای لشکر امام حسین(ع) در این عملیات به شهادت رسیدند و ما بیشترین تلفات را در عملیات محرم داشتیم و علت آن هم همین طغیان رودخانه در شب عملیات بود.

شهید مهرداد عزیز‌الهی نوجوان 14 ساله نیز در عملیات محرم حضور داشت و در آن زمان همزمان با آزاد سازی شهر زبیداد او را به عنوان شهردار این شهر در خبرها اعلام کردند.

سردار محمدرضا ابوشهاب فرمانده لشکر 14 امام حسین(ع)‌ در عملیات محرم در ادامه این نشست اظهار داشت:

حدود یک ماه قبل از شروع عملیات با دستور فرمانده کل سپاه آقای محسن رضایی و همکاری شهیدان حسین خرازی، حسن باقری و احمدکاظمی منطقه را از جهت امکانات محلی، روش‌های آفندی، پدافندی و استعدادهای دشمن بررسی کردیم و شب عملیات در سپاه دهلران با جمع‌بندی این عوامل به این نتیجه رسیدیم که رزمندگان سپاه و ارتش می‌توانند عملیات را انجام دهند که در اینجا امیر بیرانوند از ارتش جمهوری اسلامی کمک زیادی کرد و انسجام قبل، حین و بعد از عملیات بین ارتش و سپاه وجود داشت.

*لشکر 14 امام حسین(ع) اولین لشکر سپاه پاسداران

وی از دستاوردهای بزرگ عملیات محرم را باز پس‌گیری 35 چاه نفت از نیروهای بعثی عراق برشمرد و افزود:‌ در این عملیات لشکر 14 امام حسین(ع)‌ 700 کیلومتر مربع از زمین‌های کشورمان را که به تصرف نیروهای عراق درآمده بود آزاد کرد و 300 کیلومتر به داخل خاک عراق نفوذ کردیم.

در عملیات محرم 2هزار و 300 نفر اسیر از دشمن گرفته شد و همچنین بیشترین غنیمت را نیز از آنها گرفتیم به عبارتی لشکر امام حسین(ع)، لشکر غنایم جنگی از دشمن است

سردار محمدرضا ابوشهاب در خاتمه خاطر نشان کرد:‌ از نظر تعداد غنیمت‌های به دست آمده در عملیات‌های مختلف، عملیات محرم بی‌سابقه است و از افتخارات لشکر 14 امام حسین(ع)‌ این است که اولین لشکر سپاه پاسداران است که تشکیل شد.

وی، تنها نقطه ضعف عملیات محرم را عدم اطلاعات دقیق از وضعیت جوی و همچنین طغیان رودخانه دویرج دانست.

بخش فرهنگ پایداری تبیان


منبع : فارس