تبیان، دستیار زندگی
به مناسبت روز دانش آموز برآن شدیم با یکی از دانش آموزان فعال و کوشای دبیرستان انرژی اتمی که با وجود تحصیل در رشته ریاضی فیزیک،بر روی موضوع شکرگزاری که جزو موضوعات شاخه علوم انسانی است تحقیق و پژوهشی بسیار عالی انجام داده و در مسابقات استانی مقام دوم را..
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : یگانه داودی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

اگر روی هدفمان متمرکز شویم حتماً موفق خواهیم شد

مصاحبه با آقای شیخی

به مناسبت روز دانش آموز برآن شدیم با یکی از دانش آموزان فعال و کوشای دبیرستان انرژی اتمی که با وجود تحصیل در رشته ریاضی فیزیک،بر روی موضوع شکرگزاری که جزو موضوعات شاخه علوم انسانی است تحقیق و پژوهشی بسیار عالی انجام داده و در مسابقات استانی مقام  دوم را کسب کرده است مصاحبه کنیم . در ذیل متن مصاحبه ی ایشان را خواهیم خواند:
مصاحبه با آقای شیخیتبیان:
با سلام و وقت به خیر ، لطفاً به طور کامل خودتونو معرفی کنید.
آقای شیخی:

من امیر حسین شیخی هستم 17 سال دارم و درحال حاضر در دبیرستان انرژی اتمی درس می خوانم.

مقطع ابتدایی را در دبستان عدالت ولنجک و  شهید علی پور که هر دو از مدارس دولتی هستند گذراندم. در مقطع راهنمایی وارد مدرسه غیر انتفاعی ثامن الائمه شده و ادامه ی تحصیل دادم.

مصاحبه با آقای شیخیتبیان:
بیشتر در مورد خودتون صحبت کنید. علامقمندی هاتون خصوصاً در حیطه ی پژوهشی در چه زمینه هایی است؟ 
آقای شیخی:

من با وجود علاقه ی زیادی که به ریاضی دارم. در رشته ی ریاضی فیزیک درس می خوانم. اما با توجه به علاقه مندی زیادم به رشته های علوم انسانی در این حوزه به فعالیت و تحقیق پرداختم.

پژوهش من در رابطه با شکر گزاری بوده است....

که پژوهشی اجتماعی -  دینی است. و با توجه به اینکه تحقیقات من در دو سال اول دبیرستان انجام شده است. در سال اول بیشتر زمینه ی پژوهش دینی داشت و در سال دوم در رابطه با جنبه های اجتماعی شکر گزاری بود.

مصاحبه با آقای شیخیتبیان:
چه چیزی باعث شد که در زمینه ی شکرگزاری به تحقیق بپردازید؟

آقای شیخی:

من همیشه در رابطه با شکر گزاری با به خصوص پدرم صحبت می کردم و این مسأله همواره دغدغه ی ذهنی خودم بود. و بعد ها به این فکر افتادم که به پژوهش پیرامون آن بپردازم. بنابراین ابتدا برای خودم چارتی را تعریف کرده و تقسیم کار نموده، شروع به انجام فعالیت و تحقیق در این زمینه پرداختم.

مصاحبه با آقای شیخیتبیان:

آقای شیخی آیا در این زمینه به مقامی هم رسیده اید؟

آقای شیخی:

سال اول در استان مقام سوم را کسب کردم و در سال دوم دبیرستان مقام دوم استان را کسب کردم. اما متأسفانه نتوانستم به مرحله ی کشوری راه پیدا کنم.

مصاحبه با آقای شیخیتبیان:

مشوق شما در این زمینه چه کس یا کسانی بوده اند.

آقای شیخی:

مشوق اصلی من در این رابطه در ابتدا پدرم بودند و بعد از آن مسئول پژوهش مدرسه.

اما به طور کلی معتقدم کسی که وارد حیطه پژوهشی می شود. بیش از هر چیز  می بایست خود، علاقه مند باشد. یعنی اگر کسی بخواهد کار پژوهشی انجام دهد خودش باید دنبال کار را بگیرد. و مثل کنکور نیست که کلاسی داشته باشه و . . .

مصاحبه با آقای شیخی تبیان:

این دیدگاه پژوهشی از کی و چگونه در شما ایجاد شده است؟

آقای شیخی:

مشاورین ما همواره عنوان می کنند که زندگی را باید علمی دید...

علمی و منطقی. من هم می خواستم این مسئله یعنی شکر گزاری را به صورت علمی مشاهده کنم.  این رویکرد هم اکنون نیز در غرب وجود دارد.

فکر می کنم چنانچه این مسئله را به صورت علمی بررسی کنیم، قطعاً به پذیرش دینی ما نیز کمک خواهد کرد. چیزی که 1400 سال قبل در آموزه های دینی ما مطرح شده، اکنون مورد بررسی علمی قرار می گیرد.

مصاحبه با آقای شیخیتبیان:

فکر می کنید نتیجه این پژوهش چقدر در زندگی شما مؤثر بوده است؟

آقای شیخی:

خوب من در اثنای این پژوهش چیزهای زیادی یادگرفتم، روش تحقیق . . . کتاب های زیادی مطالعه کردم و  حتی آموختم که چگونه شکرگزاری کنم. بیشتر شاکر شدم و سعی کردم این شکرگزاری را به دیگران نیز انتقال داده. و دیگران را نیز شکرگزار کنم. و خوب می دانید که پیدا کردن راه کاری که کسی چیزی را بپذیرد و قبول کند، چقدر مشکل است؟

مصاحبه با آقای شیخی

مصاحبه با آقای شیخیتبیان:

آقای شیخی پژوهش شما تأثیر منفی در درستان ندارد؟

آقای شیخی:

در جواب این سوال شما از قول یکی از فارغ التحصیلان مدرسه مطلبی را بیان می کنم.

آقای ریا سمیعی که در مدال طلای جهانی شیمی را کسب کرده اند، و در درسشان نیز هر ساله رتبه ی اول بوده اند. می گفتند فقط در سال سوم دبیرستان که دیپلم می گیریم برای ورود به دانشگاه، 300 ساعت وقت تلف شده داشته اند. و من فکر می کنم چنانچه 150 ساعت برای پژوهش در زمینه ای وقت بگذاریم، می توانیم یک تحقیق جامع و کامل ارائه دهیم.

مصاحبه با آقای شیخیتبیان:

چند ساعت در روز مطالعه می کنید، یه بهتر بگویم درس می خوانید؟ و روش شما چگونه است؟

آقای شیخی:

به جز زمانی که در مدرسه وقت می گذاریم، در منزل حدوداً روزی 4 ساعت مطالعه می کنم.

روش من به این صورت است که هر روز درسی را که موزش دیده ایم، همان روز مطالعه می کنم تا در حافظه ی بلند مدت، ثبت شود و برای هر درس حدود 45 دقیقه زمان می گذارم. و بعد از آن تکالیف فردا را انجام می دهم، و حدود روزی یک ساعت به صورت حرفه ای درسی را مطالعه می کنم.

مصاحبه با آقای شیخیتبیان:
مطالعه ی حرفه ای یعنی چه؟

آقای شیخی:

مطالعه ی حرفه ای یعنی طوری درس بخوانم که ماکزیمم نمره را دریافت کنم. طوری برای آزمون احتمالی آن درس آماده باشم که چنانچه تستی بود 100 درصد نمره را کسب کنم.

مصاحبه با آقای شیخیتبیان:

قصد دارید در چه رشته ای ادامه ی تحصیل دهید؟

آقای شیخی:

من قصد دارم در آینده مهندسی IT بخوانم. در واقع من را الگوی خودم قرار دادم. استیو جابز. اینکه وی از بچگی شیشه ی نوشابه جمع می کرده و روزی برنامه نویس شده، برایم بسیار جالب است. در واقع لیزر به یک نقطه تمرکز می کند. ما هم به یک نقطه نگاه کنیم و روی هدفمان متمرکز شویم حتما موفق خواهیم شد.

مصاحبه با آقای شیخیتبیان:

اوقات فراغت خود را چگونه می گذرانید؟

آقای شیخی:

معمولا در اینترنت به سایت های مختلف سر می زنم و یا مجلات آی تی را مطالعه می کنم.

مصاحبه با آقای شیخیتبیان:

بنابراین شما حتما تبیان را می شناسید؟

آقای شیخی:

بله و اتفاقاً برا ی پژوهشم از فیلم های تبیان استفاده کرده و هم چنین نرم افزارهای آن را دانلود کرده ام. در خانواده ی ما خواهرم نیز به سایت شما مراجعات زیادی دارد.

مصاحبه با آقای شیخیتبیان:

 نظر شما در رابطه با تبیان چیست؟

آقای شیخی:

به نظر من سایت شما بسیار جامع و کامل است و در هر زمینه ای مطالب بسیار کامل و قابل استفاده ای دارد. و به طور کلی عملکرد قابل قبولی دارید.

مصاحبه با آقای شیخیتبیان:

کتاب چطور؟ مطالعه می کنید؟

آقای شیخی:

من به کتاب های شعر علاقه مندم خصوصا مولانا و حافظ. هم چنین کتاب های دکتر شریعتی و تحلیل هایی که بر افکار ایشان  آمده مورد پسند من است. که در کتابخانه ی مدرسه ما هم فراوان یافت می شود.

مصاحبه با آقای شیخی

مصاحبه با آقای شیخیتبیان:
اهل بازی و ورزش هستید؟

آقای شیخی:

بله. به خصوص در تابستان و هم چنین 5 شنبه ها بازی و تفریح می کنم و شناگر هستم. البته بازی هم بیشتر به صورت مجازی (کامپیوتری) است.

مصاحبه با آقای شیخیتبیان:

 نظر شما در رابطه با نظام آموزشی کشورمان چیست؟

آقای شیخی:

به نظرم خیلی خوب نیست. چون استعداد یابی نمی کند. یک سری مفاهیم آموزش داده می شود و تمرکز روی تست و کنکور است. البته در المپیاد ها اینگونه نیست. و تمرکز روی علاقه مندی بچه هاست. اما باز هم نقص دارد چون آن هم فقط در سه سال دبیرستان است.

اما در بعضی کشورها مثلا در روسیه از سال پنجم ابتدایی علاقه و استعداد بچه ها را کشف می کنند. و از آن زمان آنها را در آن زمینه خاص پرورش می دهند. تا به هدف مورد نظرشان نزدیک شوند.

ما بیشتر استعداد ها را نابود می کنیم. شاید اگر حتی هیتلر نیز با نقاشی های خوبی که می کشیده است می توانسته یک نقاش خیلی خوب باشد اما تابلوهایش را در یک دانشگاه آلمانی رد کرده اند و متأسفانه جنگ جهانی را به راه می اندازد و این همه انسان را به کشتن می دهد.

مصاحبه با آقای شیخیتبیان:
آقای شیخی چه پیشنهاد یا صحبتی برای هم سن و سالان خود دارید؟
آقای شیخی:

دوره ی دبیرستان دوره ای است که باید کارهای زیادی انجام دهند. پیشنهاد می کنم فقط روی درس تمرکز نکنند.

به پژوهش نیز روی بیاورند. که نه تنها به درسشان لطمه نمی زند بلکه باعث پیشرفت آنها می شود.

 ممکن است این نتیجه را کمتر در این دوره مشاهده کنند. اما وقتی وارد دانشگاه شوند با توجه به اینکه روش های تحقیق و مطالعه ی پژوهشی را آموخته اند بسیار موفق تر خواهند بود.

و البته باید توجه داشت که در کار پژوهشی باید به خود متکی باشند. و منتظر کسی نشوند که ایده ای به آنها بدهد. دنبال علاقه مندی خود باشند.

مصاحبه با آقای شیخیتبیان:

در پایان از اینکه وقت خود را در ا ختیار ما قرار دادید بسیار سپاس گزاری می کنم.

بخش پژوهش های دانش آموزی تبیان،تهیه: یگانه داودی

تنظیم: نسرین صادقی