تبیان، دستیار زندگی
از جمله روش‌های ختم سوره یس عبارت است از این که سوره را پس از صدبار ذکر صلوات بخوانید و در سه قسمت سوره، حاجات را به خاطر آورید: یکی بعد از «امام مبین»; دیگری بعد از «فی فلک یسبحون»; سوم بعد از «سلامٌ قولاً من ربٍّ رحیم» که رسیدید آن را سی و چهار یا چهارد
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

طریقه ختم سوره یس، واقعه و الرحمن


در مورد ختم سوره‌ها روش‌هایی نقل شده که دلیل آن برخی روایاتِ ضعیف است و در مورد برخی دیگر روایات صحیحی را نیافتیم، لیکن جهت اطلاع کسانی که قصد ختم این سوره‌ها را با روش مخصوصشان دارند، برخی از این روش‌ها را نقل می‌کنیم.


سوره یس
چگونگی ختم سوره یس

از جمله روش‌های ختم سوره یس عبارت است از این که سوره را پس از صدبار ذکر صلوات بخوانید و در سه قسمت سوره، حاجات را به خاطر آورید: یکی بعد از «امام مبین»; دیگری بعد از «فی فلک یسبحون»; سوم بعد از«سلامٌ قولاً من ربٍّ رحیم» که رسیدید آن را سی و چهار یا چهارده یا هفت مرتبه بخوانید و پس از اتمام سوره، این دعا را بخوانید: سبحان المفرج عن کل محزون، سبحان المخلّص عن کل مشحون، سبحان المنفّس عن کل مدیون، سبحان العاصم عن کل مکنون، سبحان من جعل خزائنه بین الکاف و النون، سبحان من اذا اراد شیئا أن یقول له کن فیکون، سبحان الذی بیده ملکوت کل شئ و الیه ترجعون بعد بگویید: اللهم افتح لی ابواب رحمتک و ابواب خزائنک بحق سورة یس و تفضلک و کرمک یا ارحم‌الراحمین سپس صد بار بگویید: یامفرج الهم و حاجاتتان را بخواهید.(سایت پرسمان قرآنی - کتاب اسرار دعا)

روش دیگری که از بزرگان در خواندن این سوره توصیه شده این است که قبل و بعد از خواندن سوره یس  14 صلوات فرستاده شود و کل این تلاوت به حضرت زهرا (سلام الله علیها) هدیه شود و حاجت خود را از این بانو بخواهیم .

روشی دیگر این است که قبل از شروع به خواندن سوره ، 7 مرتبه بیان شود " یس " و بعد از بیان این ذکر شروع به خواندن یس شود و موقعی که به آیه " سلام قولا من رب الرحیم " رسیدید این آیه را 3 مرتبه با تمرکز  بخوانید .(توصیه بر مدامت این روش هنگام صبح بعد از نماز صبح انشاا...مثمر ثمر خواهد بود .)

روش ختم سوره : روز اول یک سوره واقعه ** روز دوم دو سوره واقعه **روز سوم سه سوره واقعه تا روز چهاردهم به همین ترتیب به شماره روزها سوره واقعه خوانده می‌شود یعنی روز چهاردهم 14 سوره واقعه خوانده می‌شود این سوره‌ها را می‌توان در طول روز و به مرور زمان خواند

ختم سوره واقعه

از جمله روش‌های ختم سوره واقعه عبارت است از این که ابتدا باید از شب شنبه خواندن سوره را آغاز و هر شب سه مرتبه بخوانید و تا مدت پنج هفته ادامه دهید. قبل از آغاز سوره، هر شب این دعا را نیز بخوانید: اللهم ارزقنا رزقاً واسعاً حلالاً طیّباً من غیر کدٍّ و اسْتجب دعوتی من غیر ردّ و اعوذ بک من فضیحتی الفقر و الدین و ادفع عنّی هذین بحقّ الامامین السبطین الحسن و الحسین برحمتک یا ارحم الراحمین.

ختم سوره واقعه در دوشنبه‌ای که اول ماه باشد !

دوشنبه‌ای که اول ماه باشد

روش ختم سوره :

روز اول یک سوره واقعه ** روز دوم دو سوره واقعه **روز سوم سه سوره واقعه تا روز چهاردهم به همین ترتیب به شماره روزها سوره واقعه خوانده می‌شود یعنی روز چهاردهم 14 سوره واقعه خوانده می‌شود این سوره‌ها را می‌توان در طول روز و به مرور زمان خواند .

خواص این عمل:

در روایتی از معصوم (علیه السلام) آمده است چون اول ماه قمری با روز دوشنبه مصادف گردید ختم سوره واقعه را به روشی که در ذیل خواهد آمد انجام دهید خواندن این سوره دارای فضایل و برکات زیادیست ازجمله :

1. از حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه وآله) نقل شده که هرکه سوره واقعه بخواند در هر شب به او پریشانی نمی‌رسد .

2. از امام جعفر صادق(علیه السلام) نقل شده است که هر کس سوره واقعه بخواند در هر شب پیش از آنکه بخوابد ملاقات کند خداوند را در حالتی که روی آن چون ماه باشد .

3. از امام جعفر صادق(علیه السلام) نقل شده که هر کس مشتاق بهشت است سوره واقعه بخواند.

4. خواندن این سوره موجب ازدیاد رزق می‌گردد .(سایت پرسمان قرآنی - کتاب اسرار دعا)

سعی کنید با صدا (جَهر) قرآن بخوانید. زیرا که پیامبر و امامان معصوم(علیهم السلام) این‌گونه قرآن می‌خواندند و نه تنها روحشان مجذوب تلاوت خودشان می‌شد که رهگذران را نیز مجذوب می‌کرد. از آیه شریفه قرآن نیز این نکته استفاده می‌شود: (وَإِذَا قُرِئَ الْقُرْءَانُ فَاسْتَمِعُواْ لَهُ وَأَنصِتُواْ لَعَلَّکُمْ تُرْحَمُونَ); هر گاه قرآن خوانده شود ساکت شوید و به قرائت آن گوش فرا دهید; امید است مورد رحمت الهی قرار گیرید

ختمی برای سوره الرحمن

در مورد ختم سوره الرحمن روش خاصی نیافتیم که به صورت مستقل نقل شده باشد; لیکن به دو نکته می‌توان اشاره کرد: یکی این که نقل کرده‌اند به جهت استجابت دعا هفت سوره را در ایام هفته هر کدام را روزی چهارده مرتبه بدون کم و زیاد بخوانید: شنبه سوره «فتح»، یکشنبه سوره «یس»، دوشنبه «واقعه»، سه‌شنبه «الرحمن»، چهارشنبه «جنّ»، پنجشنبه «ملک» و جمعه «سجده»; دوم این که: هنگام ختم سوره الرحمن، وقتی به آیات (فبایّ آلاء ربّکما تکذّبان) رسیدید، به دنبال آن بگویید: لا بِشَیْء مِنْ آلائِکَ رَبِّ اُکَذِّبْ.[1]

چه کنیم که با حضور قلب و تمرکز حواس قرائت قرآن کنیم؟

1. سعی کنید معنای آیات (حداقل به مقدار ترجمه) را یاد بگیرید و موقع خواندن، به مفاهیم آیات توجّه داشته باشید و در آن‌ها بیندیشید. خداوند در آیه 29 سوره «ص» می‌فرماید: «این کتابی مبارک است که آن را به سوی تو نازل کرده‌ایم تا درباره آیات آن بیندیشند و خردمندان پند گیرند.»

2. سعی کنید قرآن را موقعی بخوانید که آرامش فکری داشته باشید; مانند: اول صبح و آخر شب (قبل از خواب).

3. سعی کنید با صدا (جَهر) قرآن بخوانید[2] زیرا که پیامبر و امامان معصوم(علیهم السلام) این‌گونه قرآن می‌خواندند و نه تنها روحشان مجذوب تلاوت خودشان می‌شد که رهگذران را نیز مجذوب می‌کرد. از آیه شریفه قرآن نیز این نکته استفاده می‌شود: (وَإِذَا قُرِئَ الْقُرْءَانُ فَاسْتَمِعُواْ لَهُ وَأَنصِتُواْ لَعَلَّکُمْ تُرْحَمُونَ); هر گاه قرآن خوانده شود ساکت شوید و به قرائت آن گوش فرا دهید; امید است مورد رحمت الهی قرار گیرید.[3]

پی نوشت ها :

[1]‌. الکافی، ج‌3، ص‌429; ثواب الاعمال، ص‌116 و بحارالانوار، ج‌89، ص‌306.

[2]‌. زرکشی می‌گوید: «حدیث صحیح از پیامبر رسیده که مستحب است قرآن با صدا [جهر] خوانده شود.» (البرهان، ج‌1، ص‌463).

[3]‌. اعراف، آیه‌204.

فرآوری : زهرا اجلال

بخش قرآن تبیان


منبع :

سایت پرسمان قرآنی

سایت اندیشه قم