تبیان، دستیار زندگی
هرگاه کسی پناه بر خدا به خدا یا پیامبر(صلی الله علیه وآله) یا یکی از معصومین(علیهم السلام) ناسزا بگوید یا این که دشمنی داشته باشد ، کافر است. کسانی که در حق حضرت علی(علیه السلام) و یا سایر امامان(علیهم السلام) غلو کند یعنی آن بزرگواران را خدا بداند یا
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

به زناکاران رحم نکنید !


انسان هر چقدر گناه بکند یک روز عذابش تموم میشود و به بهشت خواهد رفت به جز گناهانی که اگر کسی آن‌ها را مرتکب شود همان‌گونه که بهشتیان در بهشت جاودانند همیشه در آتش خواهد ماند .


گناه

در این مقاله به گناهانی که انسان را جاودانه جهنمی خواهد کرد می پردازیم :

1 - کافران

خداوند در آیه‌ی 39 سوره‌ی بقره می‌فرماید: "و کسانی که کافر شدند و آیات ما را تکذیب کردند اهل جهنمند و در آن جاودان خواهند بود"

اما چه کسانی کافرند؟

در رساله آیت الله مکارم شیرازی آمده: کافر یعنی کسی که خدا یا پیامبر اسلام (صلی الله علیه وآله) را قبول ندارد یا برای خدا شریکی قرار می‌دهد هر چند به یکی از ادیان مانند یهود و نصاری ایمان داشته باشد. (البته خدا در آیه ی 62 سوره‌ی بقره می‌فرماید: "هر یک از مسلمانان و مسیحیان و صابئین (و یهودیان) که از روی حقیقت به خدا و روز قیامت ایمان آورد و نیکوکاری پیشه کند پس پاداش آن‌ها نزد پروردگارشان محفوظ است. نه ترسی بر ایشان است و نه اندوهگین شوند"

اما اگر اهل کتاب اسم اسلام را بشنوند که پیامبرانشان را تصدیق کرده و ادعا کرده که آخرین و کامل‌ترین دین است و درباره اسلام تحقیق نکنند آن وقت آن‌ها کافرند) در ادامه رساله آیت الله مکارم شیرازی آمده: کسی که ضروری دین اسلام یعنی چیزی را که همه مسلمانان می‌دانند مثل معاد و واجب بودن نماز و روزه و... را منکر شود چنانچه ضروری بودن آن را بداند کافر است.

هر کس مؤمنی را به عمد بکشد ، مجازات او جهنم است که در آن جاودان خواهد بود و خشم و لعنت خدا بر اوست و عذاب شدیدی برای او مهیاست

هرگاه کسی پناه به خدا یا پیامبر(صلی الله علیه وآله) یا یکی از معصومین(علیهم السلام) ناسزا بگوید یا این که دشمنی داشته باشد ، کافر است.

کسانی که در حق حضرت علی(علیه السلام) و یا سایر امامان(علیهم السلام) غلو کند یعنی آن بزرگواران را خدا بداند یا صفات خدایی برای آن‌ها قائل شود کافر است.

کسانی که عقیده به وحدت وجود دارند یعنی می‌گویند در عالم هستی یک وجود بیشتر نیست و آن خداست و همه‌ی موجودات عین خدا هستند و کسانی که معتقدند خدا در انسان یا موجود دیگری حلول کرده و با آن یکی شده یا خدا را جسم بدانند بنابر احتیاط واجب کافرند.

2-منافقان

خدا به مردان و زنان منافق و کافران وعده آتش جهنمی داده که در آن جاودان خواهند بود . (سوره‌ی توبه آیه 68)

جالب است که خدا در این آیه منافقان و کافران را در کنار هم آورده! و به آن‌ها  وعده جاودانگی در جهنم داده! و خدا هرگز خلف وعده نمی‌کند!  

منافقان چه کسانی هستند؟

خداوند در برخی آیات دیگر منافقان را این‌گونه معرفی می‌کند که: با زبان می‌گویند ایمان آوردیم اما قلباً با شیطان هستند و مؤمنان را مسخره می‌کنند و مردم را به بدی امر می‌کنند و از خوبی باز می‌دارند.

3- قاتلان

هر کس مؤمنی را به عمد بکشد ، مجازات او جهنم است که در آن جاودان خواهد بود و خشم و لعنت خدا بر اوست و عذاب شدیدی برای او مهیاست (سوره‌ی نساء آیه‌ی 93) و خدا در آیه‌ی 92 همین سوره می‌فرماید: "هیچ مؤمنی مؤمن دیگر را به عمد نمی‌کشد و اگر کسی ، کسی را به خطا کشت (مثلاً حوادث رانندگی) باید برای جبران ، بنده‌ی مؤمنی را آزاد کند و دیه را هم بپردازد مگر این که آن را ببخشند".

خداوند در آیه 80 سوره مائده می‌فرماید: "بسیاری از آن‌ها را خواهی دید که کافران را دوست و تکیه گاه خود قرار می‌دهند. ذخیره‌ای که برای خود پیش می‌فرستند غضب خداست و آن بسیار بد ذخیره ای است و آن‌ها در عذاب جاودان خواهند بود

4- زنا کاران

گناهی که متأسفانه در زمان ما رایج شده و زشتی این گناه از بین رفته. خداوند در آیه 68 و 69 سوره فرقان در ادامه بیان ویژگی‌های مؤمنان می‌فرماید: "و هرگز زنا نمی‌کنند که هر کس چنین کند کیفر گناهش را خواهد دید ؛ عذابش در روز قیامت مضاعف می‌شود و با ذلت و خاری در جهنم جاودان خواهد ماند". و همچنین خدا در مجازات قاتلان به اولیای دم گفته اگر قاتل را ببخشید برای شما بهتر است اما در مجازات زناکاران در سوره‌ی نور آیه 2 می‌فرماید: "اگر به خدا و روز قیامت ایمان دارید به آن‌ها رحم نکنید"!

5- مرتد شدن

و هر کس از شما که از دین خود برگردد و کافر از دنیا برود تمام اعمالش در دنیا و آخرت از بین رفته است. چنین افرادی اهل جهنمند و در آن جاودان خواهند بود (سوره بقره آیه 217).

ربا

6 - ربا خواران

و اگر کسی اندرزی از جانب پروردگارش به او رسد و از رباخواری دست بردارد خدا از گذشته او درگذرد و کار او به (عفو) خدا واگذار می‌شود و کسانی که دست نکشند اهل جهنمند و در آن جاودان خواهند بود  (آیه 275 سوره بقره).

7- همدستان و همکاران دشمنان اسلام

خداوند در آیه 80 سوره مائده می‌فرماید: "بسیاری از آن‌ها را خواهی دید که کافران را دوست و تکیه گاه خود قرار می‌دهند. ذخیره‌ای که برای خود پیش می‌فرستند غضب خداست و آن بسیار بد ذخیره ای است و آن‌ها در عذاب جاودان خواهند بود".

8- کسی که گناهش به او احاطه پیدا کند

آری هر کس کار زشتی انجام دهد و کردار بدش به او احاطه پیدا کند، چنین افرادی اهل جهنمند و در آن جاودان خواهند شد (سوره بقره آیه 81) اما این که گناه کسی بر او احاطه پیدا کند یعنی چه؟

در تفسیر این آیه (در کتاب تفسیر نمونه) آمده که: گناهان کوچک و بزرگ در آغاز یک عمل است سپس تبدیل به حالت می‌شود و با ادامه و اصرار شکل ملکه به خود می‌گیرد و هنگامی که به اوج شدت خود برسد ، تمام وجود انسان را به رنگ گناه در می‌آورد و عین وجود انسان می‌شود در این هنگام هیچ پند، موعظه و راهنمایی راهنمایان در وجود او اثر نخواهد کرد و در حقیقت با دست خود (گناه را) قلب ماهیت خویش کرده است.

خداوند در آیه ی 48 سوره ی نساء گفته که گناه شرک را نمیبخشه و به جز این گناه تمام گناهان (با توبه ی واقعی یعنی پشیمانی قلبی و تصمیم بر ترک گناه و انجام عمل صالح و در برخی گناهان جبران گناه) قابل بخششه اما شیطان ما را وسوسه میکند و توبه ی ما را عقب می‌اندازد تا این که مرگ ما برسد...

سخن پایانی

بعضی در زمان ما می‌گویند که ما چون شیعه هستیم شفاعت میشویم و یا مستقیم به بهشت رفته ویا خیلی کم عذاب می‌کشیم!!

خدا در سوره بقره آیه 80 به این طور افراد پاسخ می دهد که: "قوم بنی اسرائیل می‌گفتند عذاب جهنم به ما نمی‌رسد جز چند روز معدود (ای پیامبر) به آن‌ها بگو آیا درباره آنچه که می‌گویید پیمانی از خدا گرفته‌اید؟ که خدا از آن تخلف نکند؟ یا چیزی به خیال جاهلانه خود به او نسبت می‌دهید؟"

این افراد برای گفتار خود روایاتی را شاهد مثال می آورند ، اما از این نکته گاه غفلت می کنند که این روایات پیرامون شیعه های واقعی بیان شده است .

خدا مقرب‌ترین مخلوق اون زمانش رو (شیطان) به خاطر ما انسان‌ها و سجده نکردن بر پدر ما از درگاهش راند و بی‌شمار نعمت به ما داد! با این وجود ما خدای مهربانمان را رها می‌کنیم و به سخنان شیطان گوش میدهیم .

او با وجود این که بدترین گناهان ما را میبیند و قدرتمندتر از همه موجوداته, بر ما هنگام انجام گناه عذاب نازل نمیکند و حتی گناه ما را تا 7 ساعت نمینویسه تا شاید توبه کنیم. مرتباً مرگ را به یاد ما میاره اما ما توبه نمی‌کنیم ، باز هم تا آخر عمر به ما مهلت میدهد، بعد از مرگ هم برای این که ترازوی اعمال ما رو سنگین‌تر کند کارهای نیک ما را 10 برابر گناهانمون حساب میکند!

باز هم اگر گناهانمون بیشتر بشود ، بعد از رفتن به جهنم و پاک شدن ما را تو بهشت جاودان میکند (به جز این 8 گناه) .

قطعاً و مطمئناً اگر ما جای خدا بودیم خیلی خیلی خیلی سخت تر می‌گرفتیم!!. خداوند در آیه ی 48 سوره ی نساء گفته که گناه شرک را نمیبخشه و به جز این گناه تمام گناهان (با توبه ی واقعی یعنی پشیمانی قلبی و تصمیم بر ترک گناه و انجام عمل صالح و در برخی گناهان جبران گناه) قابل بخششه اما شیطان ما را وسوسه میکند و توبه ی ما را عقب می‌اندازد تا این که مرگ ما برسد...

ای کاش که کمی به خود آییم و در اعمالمان تجدیدنظری داشته باشیم !

بخش قرآن تبیان


منبع :

سایت شیعه آنلاین