تبیان، دستیار زندگی
رئیس مجلس شورای اسلامی در خصوص برخی انتقادات به وی به علت عملکردش در فتنه 88، ضمن دفاع از عملکرد خود گفت که عده‌ای با فتنه تجارت سیاسی کردند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

به زودی،سوال مجلس از رییس جمهور


 رئیس مجلس شورای اسلامی در خصوص برخی انتقادات به وی به علت عملکردش در فتنه 88، ضمن دفاع از عملکرد خود گفت که عده‌ای با فتنه "تجارت سیاسی" کردند.


مجلس-رییس جمهور

به گزارش تبیان به نقل از فارس علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی ظهر دیروز دوشنبه در نشست خبری خود با خبرنگاران در پاسخ به خبرنگار فارس مبنی بر اینکه عملکرد هیئت رئیسه مجلس هشتم با انتقادهایی از سوی برخی اصولگرایان مواجه است به خصوص در جریان مسائلی همچون تصویب وقف اموال دانشگاه آزاد و یا بی‌احترامی به رئیس جمهور در جریان رای اعتماد به آقای سجادی، شما به عملکرد هیئت رئیسه چه نمره‌ای می‌دهید؟ گفت: در این زمینه از ابتدای مجلس هشتم یک سری اختلاف نظرهایی وجود داشت و اما بسیاری از نماینگان معتقدند که روش هیئت رئیسه در اداره مجلس هشتم روش خوبی است.

وی افزود: عده‌ای در مجلس از ابتدا با این روش مخالف بودند و دوست داشتند فرمان اداره مجلس در دست عده‌ای خاص باشد اما تمام نمایندگان نماینده هستند و ما در مجلس نماینده‌تر نداریم. لذا این روش من در اداره مجلس است و روشی است که اکثریت مجلس آن را می‌پسندند.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: برخی از ابتدا مخالف بودند و الان هم مخالفند و دوست دارند فرمان را به دست عده‌‌ای خاص در مجلس بدهیم اما در خصوص بحث دانشگاه آزاد ما بر طبق آئین‌نامه عمل کرده‌ایم. اما عده‌ای اصل موضوع را نمی‌بینند و فقط به دنبال جزئیات هستند.

لاریجانی همچنین خاطرنشان کرد:‌تمام نمایندگان حق رای دارند اما برخی می‌خواهند فقط عده‌ای خاص مجلس را اداره کنند ومن نیز از ابتدا با این روش مخالف بودم. حتی پس از جریان دانشگاه آزاد نیز برخی سایت‌ها نوشتند چرا اخطار را به رای گذاشتید که باید بگویم این بر اساس آئین‌نامه مجلس است و به نظر رئیس مجلس نمی‌شود چیزی را کنار گذاشت.

وی اضافه کرد: مجلس هشتم نشان داد که نگاه متعادلی برای اداره کشور دارد و دچار هیجانات کاذب هم نمی‌شود؛ این مجلس همواره به دنبال تبعیت از نظر مقام معظم رهبری بوده و روش عقلانی برای اداره کشور دارد.

اکثریت مجلس  عقیده من را قبول دارند

رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه اکثریت مجلس این روش را که عقیده من است، قبول دارند، در پاسخ به سؤال دیگر فارس مبنی بر اینکه گروهی از اصولگرایان شما را جز ساکتین فتنه می‌دانند و به این موضوع که شما به عنوان رئیس یک قوه در کمیته 8+7 نماینده داشته باشید انتقاد دارد، گفت: مسئله فتنه که در سال 88 به وجود آمد، دو نوع برخورد با این موضوع وجود داشته است.

فتنه ذاتا باید خاموش شود و باید آن را اداره کرد اما عده‌ای تنها به دنبال تجارت سیاسی با فتنه هستند. می‌خواهند تنها داد بزنند

لاریجانی ادامه داد: فتنه ذاتا باید خاموش شود و باید آن را اداره کرد اما عده‌ای تنها به دنبال تجارت سیاسی با فتنه هستند. می‌خواهند تنها داد بزنند.

وی با بیان اینکه این عده افراد بصیری نبودند، تاکید کرد: اینها فقط حرف زده‌اند و ابعاد مختلف فتنه را ندیدند اما فتنه ابعاد مختلفی دارند که اصلی‌ترین آن ظلم به نظام بود.

رئیس مجلس با اشاره به مدیریت مقام معظم رهبری در فتنه 88 تصریح کرد: روش مقام معظم رهبری در برخورد با فتنه‌گران اینگونه بود که آنقدر به آنها مجال دادند تا اصلاح مسیر کنند و این روش تاجایی که آنها اشتباهات خود را تکرار کردند ادامه داد.

فتنه حواشی دیگری نیز داشت 

لاریجانی ادامه داد: علاوه بر این فتنه حواشی دیگری نیز داشت که کوی دانشگاه، ماجرای کهریزک و کوی سبحان جزو این حواشی بود. همچنین که این موارد مسائل کوچکی نبودند و رهبری نیز فرمودند که دل من را خون کردند. اما برخی نمی‌خواستند این مسائل را ببینند.

وی با بیان اینکه نقطه قوت مجلس هشتم این بود که هم متن، هم حاشیه و هم عمق فتنه را دید گفت: فتنه 88 از سوی مخالفان نظام، دشمنان و ضد انقلاب‌ها حمایت می‌شد و مجلس سعی می‌کرد هم مشکلات را ببیند و هم آنها را رفع کند.

رئیس مجلس با تاکید بر اینکه کسانی که همه ابعاد فتنه را ندیدند بصیرت نداشتند تصریح کرد: فتنه تجارت سیاسی نیست و باید نسبت به آن نگاه حل‌گریانه داشت تا بتوان آن را حل کرد.

مجلس-رییس جمهور

 رسیدگی به تخلفات رئیس‌جمهوری فراموش نشده است

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان این که رسیدگی به تخلفات رئیس‌جمهوری فراموش نشده است، تصریح کرد: سئوال از رئیس‌جمهوری در دستور کار مجلس است و به‌زودی انجام خواهد شد.

علی لاریجانی درباره تصمیم مجلس مبنی بر طرح سئوال از رئیس‌جمهوری به خبرنگاران گفت: بر اساس آیین‌نامه مجلس که از سایر قوانین اعتبار بیشتری دارد و هر بند و ماده با دو سوم آرا تصویب می‌شود، هر تخلفی در دستگاه‌های اجرایی قابل پیگیری است.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: طبق ماده 233آیین‌نامه مجلس شکایت 12نماینده از رئیس‌جمهوری بررسی خواهد شد.

وی تصریح کرد: کمیسیون اصل 90مأمور رسیدگی به پرونده شکایت از رئیس‌جمهوری بوده که در حال بررسی پرونده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: پس از بررسی کمیسیون اصل 90 سئوال از رئیس‌جمهوری در دستور کار مجلس قرار خواهد گرفت.

وعده سه برابر شدن یارانه ها ضمانت اجرایی ندارد

رئیس مجلس شورای اسلامی در باره امکان تحقق وعده سه برابر شدن یارانه ها که از سوی دولت مطرح شده گفت:‌ فکر نمی کنم که اقتضائات مالی در این حد باشد که وعده سه برابر شدن یارانه ها به مردم داده شود چرا که دولت هنوز در اجرای این طرح نواقصی دارد که باید حل شود و وعده سه برابر شدن یارانه ها نمی تواند بحثی اجرایی باشد.

لاریجانی در پاسخ به این سئوال که گزارش دیوان محاسبات کشور حکایت ازاین دارد که نیمی از منابع هدفمندی یارانه ها از جایی غیر از افزایش حامل های انرژی تعیین شده است، در مورد غیرقانونی بودن این کار دولت گفت:‌گزارش دیوان محاسبات به عنوان یک مرکز اصلی نظارتی، که طبق قانون اساسی باید این نظارت را انجام دهد حکایت از این موضوع داشت که برخی از برداشت ها، برداشت هایی نیست که مطابق قانون باشد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان این که رسیدگی به تخلفات رئیس‌جمهوری فراموش نشده است، تصریح کرد: سئوال از رئیس‌جمهوری در دستور کار مجلس است و به‌زودی انجام خواهد شد

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: البته دولت در این باره می گوید من این رقم را موقت گرفته ام و بعد آن را برمی گردانم اما این عمل دولت باید در کانال قانونی صورت می گرفت که البته این اجازه در قانون به دولت داده نشده است.

تخلف دولت به اصل 90رفت

لاریجانی با اعلام اینکه تخلف دولت باید در کمیسیون اصل نود مورد بررسی قرار گیرد، گفت:‌ من گزارش دیوان محاسبات را به کمیسیون برنامه و بودجه و همچنین به کمیسیون اصل نود مجلس ارجاع دادم تا این موضوع در حضور مسئولان اجرایی بررسی گردد.

نماینده مردم قم در پاسخ به این سوال که اگر این تخلف اثبات شود چقدر از هدف اصلی اجرای این قانون دور شده ایم، گفت: اگر تامین اعتبار برای پرداخت یارانه ها از منابع دیگری گرفته شده باشد ما از هدف اصلی دور شده ایم.

لاریجانی در پاسخ به این سئوال که استقراض دولت از منابع در سال 89صورت گرفت و تاکنون بازپرداختی از سوی دولت نبوده است،‌گفت:‌ دولت ابتدا عنوان کرد که ما منبعی را باید داشته باشیم تا آن را به مردم بدهیم و در نهایت این مقدار را پس خواهیم داد اما هنوز گزارشی از این تبادل به دست ما نرسیده است.

  دولت ادعایش را برای اصل 90ثابت کند

رئیس قوه مقننه با تاکید بر اینکه دولت باید این ادعا را در کمیسیون اصل نود ثابت کند، گفت: اگر این پول برگردانده شده باشد این خیلی عجیب نیست چرا که در ابتدا باید منابعی که در قانون ذکر شده بود به دولت واگذار می شد البته ظاهرا دولت اجازه برداشت از برخی از این منابع را نداشته،،این در حالی است که اگر دولت این رقم را برگردانده باشد تخلف به آن صورت قوی نیست.

لاریجانی با اعلام اینکه برنگرداندن این رقم به معنای دور شدن از هدف هدفمند کردن یارانه ها است، تصریح کرد: چرا که  نیت اصلی از تصویب این طرح  در مجلس اصلاح قیمت ها بود تا در نهایت قسمتی از منابع به مردم ، قسمتی از آن برای اصلاح بخش تولید، قسمتی برای بهبود حمل ونقل و همچنین بهداشت مردم خرج شود و اگر از منبع دیگری صرف این کار شود نقض قرض صورت گرفته است.

رئیس قوه مقننه با بیان اینکه اطلاعات ما تا این ساعت نشان می دهد که ازاین منابع برای عمران استفاده نشده است و بلکه بیشتر برای پرداخت به مردم استفاده شده گفت:در قسمتی که کمک به تولید شده نواقصی وجود دارد و هم در قسمت هایی که مربوط به اصلاح بخش حمل و نقل در کشور بود تخلفاتی نیز صورت گرفته است که در کمیسیون اصل نود و کمیسیون بودجه در حال رسیدگی است.

فکر نمی کنم که اقتضائات مالی در این حد باشد که وعده سه برابر شدن یارانه ها به مردم داده شود چرا که دولت هنوز در اجرای این طرح نواقصی دارد که باید حل شود و وعده سه برابر شدن یارانه ها نمی تواند بحثی اجرایی باشد

رئیس مجلس در پاسخ به این سوال که در این شرایط وعده سه برابر شدن یارانه ها چقدر می تواند امکان‌ پذیر باشد،‌گفت: فکر نمی کنم که اقتضائات مالی در این حد باشد که وعده سه برابر شدن یارانه ها به مردم داده شود چرا که دولت هنوز در اجرای این طرح نواقصی دارد که باید طرح شود و سه برابر شدن یارانه ها نمی تواند ضمانت اجرایی داشته باشد.

لاریجانی در پاسخ به اینکه گزارشاتی از تخلفات دولت در بخش نفت به قوه قضائیه ارجاع داده شد نتیجه این تخلفات به کجا رسیده است،‌گفت: ‌فکر می کنم تخلفات دولت در این موضوع خارج از نوبت بررسی شده امانتیجه ی آن را باید از سخنگوی دستگاه قضا پرسید.

من درخواست نکردم نماینده داشته باشم 

لاریجانی با اشاره به وجود نماینده‌ای از سوی وی در کمیته 8+7 گفت: اینکه من در این کمیته نماینده داشته باشم، طالب نبودم؛ در مجلس هشتم اصولگرایان از طیف‌های مختلفی هستند و برخی گروه‌های کوچکی نیز در ذیل این طیف‌ها هستند و نماینده هم دارند اما بخش عظیمی از اصولگرایان نیز هستند که در ذیل این گروه‌های کوچک نیز نبودند و نماینده هم نداشتند که این افراد به من اصرار کردند تا نماینده ای در این کمیته داشته باشم و من هم آقای جلالی را به عنوان نماینده خود معرفی کردم.

بخش سیاست  تبیان


منابع: فارس، مهر