تبیان، دستیار زندگی
دوران بارداری، دوران تغییر است و پوست نیز قطعا از این قاعده مستثنی نیست. این تغییرات می‌توانند خوب یا بد باشند. از تغییرات خوبی که...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

تاثیرات بارداری بر پوست زنان


دوران بارداری، دوران تغییر است و پوست نیز قطعا از این قاعده مستثنی نیست. این تغییرات می‌توانند خوب یا بد باشند. از تغییرات خوبی که اتفاق می‌افتد لذت ببرید و برای مقابله با تغییرات ناخوشایند از روش‌های مراقبتی مناسب استفاده کنید. یادتان باشد که باید از بارداری خود لذت ببرید.


بارداری

بارداری دوران فراز و نشیب‌های جسمی و روحی است. گاهی به شدت روحیه بالایی دارید و گاهی هورمون‌ها کاملا شما را افسرده و غمگین می‌کند. حتی همزمان با تغییر شکل بدن و آمادگی آن برای ورود نوزاد، متوجه بروز تغییراتی در پوست خود می‌شوید.

بله خیالاتی نشده‌اید. پوست شما واقعا در دوران بارداری تغییر می‌کند. با وجود این‌که از تیرگی و لکه‌های پوستی در دوران بارداری زیاد صحبت شده، اما پوست شما در این دوران دامنه وسیعی از تغییرات را تجربه می‌کند. بیشتر این تغییرات به تغییرات هورمونی و جسمی بدن مربوط می‌شوند و پس از آن‌که سر و کله نوزاد پیدا شد، از بین می‌روند. اما برخی از این تغییرات پوستی ممکن است پس از زایمان نیز باقی بمانند. البته یادتان باشد همه خانم‌ها تمام موارد زیر را تجربه نمی‌کنند.

پس اگر تا کنون از بارداری خود لذت برده‌اید، برای رویارویی با تغییرات پوستی زیر آماده باشید:

آکنه

اگر پوست شما همیشه مستعد جوش و آکنه بوده، در دوران بارداری باید بیشتر مراقب باشید. فعالیت زیاد هورمون‌ها در این دوران موجب فعال‌سازی غدد چربی و تشدید مشکل آکنه می‌شود. سعی کنید با تمیز نگه داشتن پوست خود از بروز این مشکل جلوگیری کنید. دو بار در روز صورت خود را بشویید و سپس یک کرم مرطوب‌کننده فاقد چربی و سفت‌کننده پوست بزنید.

ماسک حاملگی

بدن شما در دوران بارداری، هورمون‌های فراوانی ترشح می‌کند. این تولید مازاد هورمون موجب افزایش رنگدانه‌ها و در نتیجه نمایان شدن لکه‌های قهوه‌ای روی پوست صورتتان، مخصوصا در ناحیه پیشانی می‌شود. این لکه‌ها با اسامی ملاسما و کلوسما شناخته می‌شوند.

برای عدم ایجاد لکه های قهوه ای روی پوست در بارداری از تماس پوست خود با نور خورشید جلوگیری کنید. از یک کرم ضد آفتاب مرغوب استفاده کنید و هر وقت بیرون می‌روید، یک کلاه لبه‌دار روی سرتان بگذارید.

وریدهای عنکبوتی

هم‌زمان با پیشرفت دوران بارداری، احتمالا متوجه وریدهای کوچک و برجسته‌ای خواهید شد که از صورت تا قسمت فوقانی قفسه سینه شما را پوشانده‌اند. نگران نباشید. این وریدهای برجسته بلافاصله پس از زایمان ناپدید می‌شوند. اگرچه در صورت تشدید مشکل، باید مصرف ویتامین C  را افزایش دهید.

خطوط قهوه‌ای

در ماه‌های چهارم و پنجم بارداری، شما خطوط تیره‌ای را می‌بینید که از ناف تا استخوان قفسه سینه کشیده شده‌اند. این خطوط قهوه‌ای پس از زایمان از بین می‌روند و لازم نیست هیچ کاری برای رفع آن‌ها انجام دهید. این خطوط در اثر بر هم خوردن تعادل هورمونی در بدن پدیدار شده و خودبه‌خود پس از زایمان ناپدید می‌شوند.

وریدهای واریسی

در دوران بارداری متوجه رگ‌های آبی برجسته روی پاهای خود می‌شوید. علت نمایان شدن وریدهای واریسی این است که بدن سعی می‌کند جریان خون انتقالی به جنین را تنظیم کند.

وریدهای واریسی دردناک هستند، اما شما می‌توانید با سر پا نایستادن، پیاده‌روی و پوشیدن جوراب‌های مخصوص واریس از شدت درد خود بکاهید

درخشندگی پوست

در دوران بارداری، جریان خون در بدن افزایش می‌یابد. تحریک جریان خون روی پوست شما تاثیر می‌گذارد و به دلیل فعالیت بیش از حد غدد چربی، پوست صورتتان می‌درخشد. شما می‌توانید از این حالت تا زمانی که ادامه دارد، لذت ببرید.

کشیدگی پوست

این چیزی است که بیشتر خانم‌ها سعی می‌کنند در دوران بارداری جلوی آن را بگیرند. وقتی بارداری شما نمایان و قابل رویت می‌شود، متوجه خطوط و رگه‌های قرمزی روی پوست شکم خود می‌شوید. به گفته کارشناسان باید ورزش کرده و از لوسیون‌های حاوی اسیدهای آلفا هیدروکسیل و ویتامین E استفاده کنید. متاسفانه اکثر اوقات خطوط ناشی از کشیدگی پوست، برای همیشه باقی می‌مانند و تنها با گذشت زمان ممکن است کم‌رنگ‌تر شوند.

خارش پوست

این مشکل معمولا به پوست ناحیه شکم محدود می‌شود. طبیعی است که با پیشرفت بارداری، پوست شکم کشیده شود. شما می‌توانید پوست شکم‌تان را مرطوب نگه دارید و از لوسیون کالامین برای کاهش خارش آن استفاده کنید. این خارش ممکن است گاهی تشدید شده و به بازوها و ساق پا نیز منتقل شود. این مشکل نسبتا ناراحت کننده است اما پس از زایمان برطرف می‌شود.

ناخن‌ها

خانم‌های باردار معمولاْ از شکنندگی ناخن و ایجاد شیارهای عرضی در ناخن شکایت می‌کنند و در مواردی ممکن است ناخن از بستر جدا شود. این تغییرات ناخن نیز به تغییرات هورمونی نسبت داده می‌شود. ولی باید علل دیگر این تغییرات در ناخن بررسی گردد. وجود خطوط تیره رنگ طولی در ناخن گرچه در دوران حاملگی ممکن است به وجود آید، ولی رد کردن دیگر علل این خطوط تیره باید انجام گیرد.

غدد عرق

ترشحات غدد عرق در دوران بارداری در تمام سطح پوست به جز کف دست و پا افزایش پیدا می‌کند که به دلیل تغییرات هورمونی این دوره می‌باشد. به همین دلیل، زنان باردار بیشتر عرق سوز می‌شوند.

آویزه‌های پوستی

آویزه‌های پوستی در اواخر حاملگی به صورت گوشت آویزان در نواحی گردن، صورت، سینه و زیر پستان به رنگ صورتی یا هم‌رنگ پوست پدیدار می‌شوند و شبیه زگیل می‌باشند. اندازه آنها می‌تواند کوچک به قطر سر سوزن تا اندازه یک نخود باشد و معمولاْ بعد از زایمان از بین می‌روند. باید آن‌ها را از زگیل تشخیص داد، چون اگر زگیل باشد باید بیشتر مورد توجه و درمان قرار گیرد.

فرآوری : زهره لطیفی

بخش سلامت تبیان


منابع:

سلامت نیوز

salamat.ir

پارسی طب

مطالب مرتبط:

خط قرمز زیبایی در بارداری

تاثیر بارداری بر پوست

انواع خارش پوست در بارداری

برنزه کردن پوست در بارداری خطری ندارد؟

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.