تبیان، دستیار زندگی
خواستگاری برای خیلی ها کابوس است. به خصوص اگر پای یک ازدواج کاملا سنتی در میان باشد و دختر و پسر قبلا در فضایی مثل محیط کار یا دانشگاه و مهمانی های خانوادگی همدیگر را ندیده باشند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

20 قدم تا خواستگاری موفق


خواستگاری برای خیلی ها کابوس است. به خصوص اگر پای یک ازدواج کاملا سنتی در میان باشد و دختر و پسر قبلا در فضایی مثل محیط کار یا دانشگاه و مهمانی های خانوادگی همدیگر را ندیده باشند.

20 قدم تا خواستگاری موفق

در این شرایط

1- جلسه اول خواستگاری مقدمه آشنایی خانواده هاست. از آنجایی که ممکن است احساسات و هیجانات غلبه کند پس به یک جلسه اکتفا نکرده و طی جلسات بعدی جدی گفتگو کنید.

2- اگر فکر می کنید هنوز وقت لازم دارید تا او را بشاسید، جلسات را ادامه دهید. همچنین می توانید با اطلاع و نظارت خانواده ادامه مباحث را تلفنی پی بگیرید.

3- همه تلاشتان این باشد که خوب بشناسید و خوب بشناسانید؛ چرا که ازدواج موفق دو شرط دارد؛ خوب انتخاب کردن و خوب انتخاب شدن.

اگر در بین جلسات احساس کردید شما اصلا با یکدیگر کفویت ندارید و به عبارتی گروه خونی تان با هم نمی خواند، به هیچ عنوان جلسات را ادامه ندهید؛ چون یا باعث دلبستگی می شود و «نه» گفتن را سخت می کند و یا باعث ضربه روحی به هر دو شما خواهد شد

4- خواستگاری زمان ابراز احساسات و محبت به یکدیگر نیست؛ زیرا هنوز تصمیمی گرفته نشده و این امر شما را از شناخت کامل و درست دور می کند . خیالتان راحت باشد، بعد از عقد به اندازه کافی وقت برای محبت کردن دارید و هیچ کس شما را از ابراز علاقه در این دوران محروم نخواهد کرد. پس درهای قلبتان را موقتا ببندید و تا وقتی با کسی پای سفره عقد ننشسته اید، کلیدش را جای امنی پنهان کنید!

20 قدم تا خواستگاری موفق

5- اگر در بین جلسات احساس کردید شما اصلا با یکدیگر کفویت ندارید و به عبارتی گروه خونی تان با هم نمی خواند، به هیچ عنوان جلسات را ادامه ندهید؛ چون یا باعث دلبستگی می شود و «نه» گفتن را سخت می کند و یا باعث ضربه روحی به هر دو شما خواهد شد.

یادتان باشد شما در هر موردی، به طور روانی مدت زمان مشخصی برای نه گفتن دارید و اگر فرایند بررسی تان از این زمان استاندارد شخصی، طولانی تر شود، یا قدرت تصمیم گیری را از دست می دهید یا عملا تسلیم شرایط می شوید و از روی رودربایستی جواب مثبت می دهید. احتمالا چنین چیزی را در هنگام خرید یک تجربه کرده اید. یعنی همان زمانی که مایل به نه گفتن بوده اید اما آنقدر این تصمیم را دیر عملی کرده اید که یا رویتان نشده به فروشنده نه بگویید یا واقعا قدرت تصمیم گیری را از دست داده اید.

بنابراین به این نقطه «نه» توجه کنید تا هم خودتان بهتر تصمیم بگیرید و هم دیگران حس نکنند که آنها را معطل خود کرده اید.

6- برای اینکه صداقت خود را نشان دهید راحت صحبت کنید و از همان کلمات معمول و همیشگی تان استفاده کنید نه از کلمات سخت و ثقیل و غیرمعمول.

7- از خود و شخصیتان فردی آرمانی و دست نیافتی نسازید. حتی اگر تا تبدیل شدن به این شخصیت آرمانی یک قدم فاصله دارید، طرف مقابل را از این یک قدم آگاه کنید.

8- در تمام جلسات سعی تان بر این باشد که گفتگو به حاشیه و صحبت های بیهوده کشیده نشود چون هم دقت از دست می رود و هم موضوعات ناگفته می ماند.

9- بعد از هر جلسه خواستگاری نظر خانواده و اطرافیان را بپرسید و به انتقادهای آن ها به شکل منطقی فکر کنید البته مراقب باشید که انتقادهای آن ها موجب برانگیختن احساسات شما نشود.

10- عمده دغدغه افراد، خوب حرف زدن است در حالی که در خواستگاری خوب گوش دادن مهم تر و لازم تر است.

11- اگر نمی دانید که در گفتگوهایتان چه موضوعاتی را و چگونه مطرح کنید، یک شخص با تجربه و امین از دوستان یا اقوام یا یک مشاور خوب و حتی یک کتاب خوب در این زمینه می تواند کمک زیادی به شما بکند. مطالعه مطالبی که در بخش کلوب ازدواج تبیان در اختیارتان می گذاریم هم می تواند در کوتاه ترین زمان ممکن شما را به بهترین نتیجه برساند.

20 قدم تا خواستگاری موفق

12- قبل از جواب دادن، بهتر است در مورد سوالاتی که دارای مفاهیم متفاوت نزد افراد دارد، به یک تعریف مشترک برسید؛ مثلاً مفاهیمی چون قناعت، صداقت، صبر و...

13- لحن صحبت کردن و رفتارتان نباید طوری باشد که فرد مقابل احساس کند که از او بازجویی می کنید.

14- اگر می بینید طرف مقابلتان در همان لحظه گفتگو نمی تواند پاسخ دهد همیشه دلیل بر نداشتن جواب نگذارید؛ ممکن است یا منظور شما را متوجه نشده باشد یا نیاز به تامل بیشتری داشته باشد.

15- به سوالات اوشتاب زده جواب ندهید و خود را واقعا در موقعیت مطرح شده قرار دهید. مثلاً اگر با ادامه تحصیل او موافقت کردید، همه شرایط و مشکلاتی را که ممکن است در زندگی بوجود آید بررسی کنید، بعد جواب دهید.

16- اسراری که لازم است در زندگی مشترک، همسرتان بداند و در تصمیم گیری او می تواند موثر باشد، هنگام گفتگو با او در میان بگذارید.

17- اسراری که بین تو و خدایت است بگذار بین تو و خدایت باقی بماند و به هیچ وجه آن ها را نگو، مثل گناهانی که مرتکب شده ای مگر مواردی که بعد از ازدواج برای او روشن خواهد شد.

18- اسراری که شما و خانواده تان می دانید در جلسات آخر به او بگویید مثل زندانی شدن برادرتان اما اسراری را که همسایگانتان می دانند در جلسه دوم بگویید مثل اعتیاد عمویتان.

19- اسراری را که همه می دانند در همان جلسه اول بگویید مثل معلولیت خواهرتان.

20- عیبی که امکان دارد گفتن آن یک خواستگاری را بر هم بزند، مطمئناً نگفتن آن یک زندگی را به هم خواهد زد. بنابراین اگر شما دارای نقص عضو یا بیماری هستید، باید به طور کامل و به دور از ابهام در مورد علایم آن و روش درمانی اش توضیح دهید. با این حال عنوان کردن بعضی مسائل زمان خاصی را می طلبد مانند عیب ها و اسراری که باید در آخرین مراحل خواستگاری گفته شوند.

فراوری: فاطمه ایمانی

بخش کلوب ازدواج تبیان


برگرفته از مجموعه کتاب های آیینه و شمعدان

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.