تبیان، دستیار زندگی
به طور کلی یادتان باشد که در وعده‌ی سحری بادمجان نخورید؛ به مقدار کم در خورش اشکالی ندارد اما اگر به مقدار زیادی خورده شود موجب تشنه شدن شما می‌شود.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
سفره افطار و سحر

افطار و سحری شما با ما

(پیشنهاد سیزدهم)


به طور کلی یادتان باشد که در وعده‌ی سحری بادمجان نخورید؛ به مقدار کم در خورش اشکالی ندارد اما اگر به مقدار زیادی خورده شود موجب تشنه شدن شما می‌شود.


پیشنهاد اول                                پیشنهاد دوم 

                                                   پیشنهاد سوم                             پیشنهاد چهارم

                                                   پیشنهاد پنجم                             پیشنهاد ششم

                                                   پیشنهاد هفتم                            پیشنهاد هشتم

                                                   پیشنهاد نهم                               پیشنهاد دهم

                                                   پیشنهاد یازدهم                         پیشنهاد دوازدهم

ولادت امام حسن مجتبی (ع) را به همه‌ی شما روزه داران تبریک عرض می‌کنم. معمولاً شب‌ها و روزهای ولادت کمی برنامه‌ی غذایی افراد به هم می‌ریزد، خیلی هم مهم نیست؛ هر چند وقت یک‌بار تنوع لازم است، اما مراقب باشید زیاده‌روی نکنید.

شله‌زرد و خرما

افطار:

چای یا آب جوش با 1 عدد خرما + یک کاسه شله‌زرد به اندازه‌ی نصف یک لیوان + نصف لیوان شیر کم چرب.

توضیحات:

بهتر است شله‌زردتان خیلی شیرین نباشد. اگر به کودکانتان نیز از همان ابتدا این طور غذاها را کم شیرین‌تر بدهید آن‌ها هم عادت می‌کنند و ذائقه‌شان این طعم و مزه‌ها را بهتر می‌پسندد.

برای تهیه‌ی شله‌زرد ابتدا یک پیمانه برنج که از شب قبل خیس شده را همراه با 10 پیمانه آب و کمی روغن به مدت دو الی سه ساعت می‌گذاریم تا بپزد به طوری که کاملاً له شود. سپس 2 پیمانه شکر به آن اضافه کرده به مدت 45 دقیقه می‌گذاریم تا آرام بجوشد. سپس یک چهارم پیمانه گلاب و مقداری زعفران و خلال بادام را اضافه کرده به مدت 15 دقیقه درب قابلمه را می‌گذاریم تا دم بکشد. تا گرم است در ظرف می‌کشیم سپس موقعی که خنک شد روی آن را تزیین می‌کنیم.

بعد از کمی استراحت و عبادت مثلاً ساعت 21:10

شام:

3 کف دست نان + کشک بادمجان به اندازه‌ی نصف لیوان + به اندازه‌ی یک لیوان سبزی خوردن + یک کاسه ماست کم چرب به اندازه‌ی نصف لیوان.

کشک بادمجان کبابی

توضیحات:

1-کشک بادمجان را به صورت کبابی تهیه کنید. به این صورت که به جای سرخ کردن بادمجان، آن‌ها را کبابی کنید تا هم کم کالری تر باشد و هم این که چربی کمتر آن باعث کمتر تشنه شدن شما شود. روش تهیه‌ی آن را می‌توانید اینجا ببینید. فقط در ماه مبارک رمضان بهتر است که از سیر آن، صرف نظر کنید.

2-به طور کلی یادتان باشد که در وعده‌ی سحری بادمجان نخورید؛ به مقدار کم در خورش اشکالی ندارد اما اگر به مقدار زیادی خورده شود موجب تشنه شدن شما می‌شود.

قبل خواب:

دو واحد میوه مثلاً یک عدد سیب و نصف لیوان انگور.

کشک بادمجان را به صورت کبابی تهیه کنید. به این صورت که به جای سرخ کردن بادمجان، آن‌ها را کبابی کنید تا هم کم کالری تر باشد و هم این که چربی کمتر آن، باعث کمتر تشنه شدن شما شود

سحری:

لوبیا چشم بلبلی پلو ( 12 قاشق سر صاف لوبیا چشم بلبلی پلوی کم روغن + نصف یک ران کامل مرغ) + سالاد تهیه شده از سبزیجات مختلفی مثل کاهو، کلم، هویج، گوجه فرنگی و خیار همراه با آب‌لیمو و دو قاشق مرباخوری روغن زیتون به اندازه‌ی یک لیوان + یک برش طالبی.

شوید پلو با لوبیا چشم بلبلی

توضیحات:

این پلو را هم به صورت کته آماده کنید. ابتدا لوبیا چشم بلبلی را خیس کنید و بعد از 2 ساعت آب آن را دور بریزید و سپس با کمی آب و نمک بگذارید بپزد. وقتی پخته شد برنج‌تان که از قبل یک ساعت خیس خورده است را با کمی نمک و روغن و شوید درون قابلمه بریزید. میزان آب را طوری تنظیم کنید که نیاز به دور ریختن نباشد. وقتی آب آن تمام شد، برنج را دم کنید.

هنگام کشیدن غذا، مرغی را که با نمک و فلفل و زردچوبه پخته اید بر روی آن ریش ریش نمایید.

این غذا به دلیل داشتن فیبر غذایی هم به جلوگیری از یبوست کمک می‌کند، هم به رها شدن آهسته‌ی آب در طول روز کمک می‌کند.

چند نکته:

1- این برنامه تا حدودی طوری تنظیم شده است که بیشتر افراد در محدوده‌ی مناسب وزنی (که نه اضافه وزن دارند و نه کمبود وزن) را در بر بگیرد.

2- در صورتی که مقدار روغن مصرفی در غذاها کم باشد، این برنامه‌ی غذایی حدود 1800 کیلوکالری انرژی دارد. بسته به میزان فعالیت بدنی‌تان می‌توانید آن را کمی بیشتر و یا کمتر کنید.

3- جهت تأمین آب لازم، از حدود یک ساعت بعد از افطار تا نیم ساعت قبل از سحر، دست کم شش لیوان آب بنوشید. شربت خاکشیر، تخم شربتی و شربت تهیه شده از آب‌لیموی تازه که با شکر خیلی کمی آماده شده باشند، گزینه‌های خوبی هستند.

4- بعد از افطار و شام حتماً حدود 20 تا 30 دقیقه پیاده روی داشته باشید؛ این میزان فعالیت بدنی به کنترل سوخت و ساز بدن و همچنین حفظ نشاط و سلامتی‌تان کمک خواهد کرد.

مریم مرادیان نیری

بخش تغذیه و آشپزی تبیان


مطالب مرتبط:

موقع افطار پُرخوری نکنید

8 توصیه سحری + 8 توصیه افطاری

موقع سحری و افطار چه بخوریم؟

مژده به چاق‌ها در ماه رمضان

تأثیر روزه بر کاهش و افزایش وزن

بخور نخورهای ماه رمضان

سحری مثل ناهار سبک باشد

در تابستان حتماً سحری بخورید

تغذیه غلط در ماه رمضان و عوارض آن

20 راهکار برای تغذیه درست در ماه رمضان

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.