تبیان، دستیار زندگی
شاید خیلی از افراد را بشناسیم که با این شرایط زندگی می‌کنند و درد را بخش جدایی‌ناپذیر زندگی خود می‌دانند...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

چگونه دردتان را کم کنید؟


هر روز صبح با بدنی خشک از خواب بیدار می‌شود و از درد ناله می‌کند؛ دردی که حالا به تحمل آن عادت کرده است. این درد تا آخر شب با او می‌ماند و هر کار و حرکتی که می‌کند، با دردی وحشتناک همراه می‌شود.


درد کمر

شاید خیلی از افراد را بشناسیم که با این شرایط زندگی می‌کنند و درد را بخش جدایی‌ناپذیر زندگی خود می‌دانند، اما اگر شما هم با این درد همیشگی روبه‌رو هستید، خوب است بدانید می‌شود آن را کاهش داد و از زندگی لذت برد. متخصصان توصیه می‌کنند نسبت به این دردها بی‌تفاوت نباشید و سعی کنید آن را کاهش دهید.

انواع درد

1- درد حاد

درد حاد معمولاً با بیماری و زخم همراه است. درد حاد می‌تواند یک لحظه باشد، مثل نیش حشره و یا هفته‌ها به طول بینجامد، مثل سوختگی. هنگامی که شخصی به درد حاد مبتلا می‌شود، دقیقاً می‌داند که چه محلی آسیب دیده است.

2- درد مزمن

درد مزمن معمولاً بیان کننده دردی است که بیش از 6 ماه طول کشیده و پایان آن قابل پیش بینی نیست، مگر این که خیلی آهسته بهبود یابد مانند سوختگی‌ها، یا مرگ. دیگر خصوصیات درد مزمن آن است که علت آن مشخص باشد. اغلب درد مزمن، فرد را خسته و ناتوان می‌کند و برای فرد زندگی با چنین شرایطی مشکل است. بیماران تجارب مدامی نسبت به درد دارند.

3- درد سطحی

چنانچه درد در نواحی سطح پوست باشد، درد سطحی نامیده می‌شود، مانند درد سوزن و درد نیشگون. درد سطحی پس از تماس سوزن با دست، به وضوح احساس می‌شود و با توقف تحریک، بلافاصله از بین می‌رود.

4- درد عمیق

چنانچه درد از نواحی ماهیچه‌ها، استخوان‌ها، بافت پیوندی و مفاصل باشد، درد عمیق نامیده می‌شود. گرفتگی عضلانی و سردرد از این نوع دردها هستند. معمولاً درد عمیق، مبهم و با سوزش همراه است.

تمرکز روی درد و فکر کردن زیاد به آن می‌تواند سبب تشدید و بدتر شدنش شود، بنابراین خودتان را با فعالیت‌های مختلف مشغول کنید

راه‌های کاهش درد

برای کاهش درد و بهبود کیفیت زندگی این کارها را انجام دهید:

1- ورزش را کنار نگذارید

شاید تصور می‌کنید چون درد دارید، نباید ورزش کنید. در حالی که باید بدانید بدون ورزش منظم و مناسب، قدرت و حجم عضلات خود را کاهش می‌دهید و در نتیجه درد تشدید می‌شود. خوشبختانه ورزش‌های ذهنی (مثل یوگا)، اندروفین آزاد می‌کند و به داشتن حسی بهتر کمک می‌نمایند. بنابراین اگر شما هم از دردهای مزمن رنج می‌برید، با پزشک خود برای انتخاب ورزشی مناسب مشورت کنید.

2- تنفس عمیق و تمرکز را فراموش نکنید

با این‌که این کار خیلی ساده و واضح به نظر می‌رسد، اما افراد بسیار کمی آن را انجام می‌دهند. تنها چند دقیقه در روز کارهای معمول را کنار بگذارید و ذهن و روح خود را آرام کنید. این کار چندان سخت نیست، بنابراین تنفس عمیق و آرام را برای رهایی از درد فراموش نکنید.

3- سیگار را ترک کنید

گروهی از مردم بلافاصله بعد از کشیدن سیگار احساس آرامش و راحتی می‌کنند، در حالی که باید بدانند این حس موقتی است. نکته جالب این است که سیگار در طولانی مدت می‌تواند باعث ایجاد حس خستگی و درد شود. بنابراین اگر می‌خواهید دردتان کاهش یابد، سیگار نکشید.

4- جسم خود را تقویت کنید

اگر شما هم از تحمل دردهای مزمن و همیشگی خسته شده‌اید، فراموش نکنید یکی از بهترین شیوه‌های کاهش درد، تقویت جسم است. بنابراین رژیم غذایی متعادل و سالم را در برنامه خود داشته باشید و به حفظ وزن مناسب اهمیت دهید.

5- توانایی‌های خود را بشناسید

با شناخت توانایی‌های خود بهتر می‌توانید درد را کنترل کنید. به عنوان مثال اگر خسته هستید و توانایی انجام کاری خاص را ندارید، آن را کنار بگذارید و استراحت کنید؛ مطمئن باشید هیچ مسأله‌ای پیش نمی‌آید. در ضمن توانایی هر کس با شخص دیگر متفاوت است، بنابراین هیچ‌وقت خودتان را با دیگران مقایسه نکنید.

6- زیاد به درد فکر نکنید

حتماً شما هم می‌دانید تمرکز روی درد و فکر کردن زیاد به آن می‌تواند سبب تشدید و بدتر شدنش شود. بنابراین خودتان را مشغول کنید و با فعالیت‌های مختلف سرگرم شوید.

در نهایت اگر شما هم این وضعیت را دارید، بدانید تنها نیستید. در حقیقت متخصصان می‌گویند یک نفر از هر 3 نفر، این دردهای مزمن را تجربه می‌کند.

بنابراین اگر شما هم با این شرایط زندگی می‌کنید، وضعیت خود را برای دوستان و آشنایان توضیح دهید و از آن‌ها کمک بخواهید. همچنین خوب است درباره شرایط خود اطلاعات بیشتری کسب و برای بهبود وضعیت تلاش کنید.

فرآوری : نیره ولدخانی

بخش سلامت تبیان


منابع:

جام جم آنلاین - نیلوفر اسعدی بیگی

ویکی پدیا

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.