تبیان، دستیار زندگی
دیدگاه کلی کتاب، نهضت بهداشت‌ روانی در قرن بیستم را از تأثیرگذارترین نیروهای اجتماعی می‌داند که به پیشگیری از اختلالات روانی به جای مراقبت و درمان صرف آنها متمرکز شد
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

بهداشت روانی اسلامی


دیدگاه کلی کتاب، نهضت بهداشت‌ روانی در قرن بیستم را از تأثیرگذارترین نیروهای اجتماعی می‌داند که به پیشگیری از اختلالات روانی به جای مراقبت و درمان صرف آنها متمرکز شد.


«بهداشت روانی با نگرش به منابع اسلامی»
«بهداشت روانی با نگرش به منابع اسلامی»

محمدرضا سالاری فر، محمدصادق شجاعی، سیدمهدی موسوی اصل و محمد دولتخواه

انتشارات سمت

599 صفحه

قیمت: 6900 تومان

دیدگاه کلی کتاب، نهضت بهداشت‌ روانی در قرن بیستم را از تأثیرگذارترین نیروهای اجتماعی می‌داند که به پیشگیری از اختلالات روانی به جای مراقبت و درمان صرف آنها متمرکز شد.

نویسندگان کتاب بهداشت روانی معتقدند که این نگاه جدید، سلامت روانی را فراتر از نبود بیماری تلقی می‌کند و به دنبال تحول و انسجام شخصیت انسان‌ها و شکوفایی استعدادهای آنان است.

یکی از دغدغه های مهم انسانها در همه دوره های تاریخ، سلامت روانی در کنار سلامت جسمانی بوده است. عالمان دینی، پزشکان و مربیان اخلاق بیشترین تلاشها را برای بررسی علمی سلامت روانی و ملاکها و راههای نیل به آن مبذول نموده اند.

روان شناسان و روان پزشکان در اوایل قرن بیستم سلامت و بهداشت روانی را پی ریزی کردند. بی تردید آموزه های دینی تأثیر مهمی در تعریف سلامت روانی و راههای نیل به آن داشته، بلکه یکی از اهداف مهم ادیان الهی تأمین سلامت روانی انسانها محسوب گردیده است. در زمینه رابطه دین و بهداشت روانی در مجامع روان شناسی و روان پزشکی دنیا تحقیقات بسیاری صورت گرفته است.

پژوهش در روان شناسی، به عنوان یکی از رشته های مهم که به شناخت ابعاد روانی انسان می پردازد، در قرن اخیر به سرعت رو به گسترش و تعمیق است. با این وجود، استفاده از عقل و آموزه های وحیانی در کنار داده های تجربی، در این دوره، مورد بی توجهی قرار گرفته است. از این رو جای چنین کتابی در این میان خالی می نمود.

یکی از دغدغه های مهم انسانها در همه دوره های تاریخ، سلامت روانی در کنار سلامت جسمانی بوده است

عالمان دینی، پزشکان و مربیان اخلاق بیشترین تلاشها را برای بررسی علمی سلامت روانی و ملاکها و راههای نیل به آن مبذول نموده اند.

روش بررسی دیدگاهها در حوزه روان شناسی علمی از نوع تحلیلی تاریخی است که سعی بر آن بود جدیدترین و مناسب ترین منابع بهداشت روانی با استفاده از جستجو در پایگاههای اطلاع رسانی تهیه شود. در بخش متون اسلامی استفاده از آیات قرآن در همه بحثها در اولویت بوده و برداشت از آیات با بهره گیری از روشهای معمول در تفسیر قرآن بوده است. در استفاده از کلمات پیامبر (ص) و اولیای دین (ع) نیز در بحث به چندین روایت مراجعه شده است هرچند در مورد بررسی سندی موشکافی در کار نبوده است ، ولی سعی گردیده از روایات کتابهای معتبر روایی استفاده شود و در هر موضوع چند روایت مورد توجه قرار گیرد.

در فصل اول و دوم به تعریف، مبانی و مباحث کلی بهداشت روانی می پردازد.

فصل سوم نقش نیازها در سلامت روانی را بررسی می کند که هر سه انسان را مدنظر دارد.

فصل چهارم و پنجم به رابطه انسان با خدا و نقش ان در بهداشت روانی می پردازد.

فصل هفتم تا یازدهم مناسبات اجتماعی، اقتصادی و سیاسی انسان و نقش آن در بهداشت روانی را بررسی می کند.

در فصل هفتم به تأثیر خانواده در سلامت روانی و بهداشت روانی در مراحل مختلف تحول پرداخته شده است.

نقش مهم رفاه اقتصادی در بهداشت روانی از مباحث مهم است که در فصل نهم پیگیری شده است.

مسائل آموزشی و وضعیت سازگاری افراد در مراحل مختلف آموزشی، موضوع فصل دهم است.

در فصل یازدهم علاوه بر بررسی نقش حکومت و نهادهای اجتماعی در سلامت روانی، تأثیر مهم رسانه ها مورد توجه قرار گرفته است.

عوامل مخل بهداشت روانی نیز در فصل ششم بررسی شده است.

این کتاب با همکاری پژوهشگاه حوزه و دانشگاه تدوین شده است.

فرآوری: رویا فهیم

بخش کتاب و کتاب‌خوانی تبیان


منابع: خبرگزاری مهر، خبر‌آنلاین