تبیان، دستیار زندگی
برادر و خواهری با نام‌ های کیوان و مرجان عباسی مدیران اصلی این کانال هستند و گروه تلویزیونی مرجان ، صاحب اصلی کانال من‌ و تو محسوب می‌شود اما شایعات دیگری وجود دارد که عنوان می‌ کند سرمایه‌ گذار اصلی این کانال یک خواننده فراری به نام فائقه آتشین و
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : آزاده مرنی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

پشت پرده شبکه من و تو


برادر و خواهری با نام‌ های "کیوان" و "مرجان عباسی" مدیران اصلی این کانال هستند و گروه تلویزیونی مرجان ، صاحب اصلی کانال "من‌ و تو" محسوب می‌شود اما شایعات دیگری وجود دارد که عنوان می‌ کند سرمایه‌ گذار اصلی این کانال یک خواننده فراری به نام "فائقه آتشین" و یا فرد مجهول دیگری است .


من و تو

چندی پیش پایگاه اینترنتی "اخبار روز" وابسته به گروهک های ضد انقلابِ مقیم آلمان با اشاره به بی رونقی شبکه های ماهواره ای دارای گرایش سیاسی ازعان داشت : "امروز حتی تلویزیون های سیاسی مانند صدای آمریکا هم دریافته اند که مخاطب برای اخبار و تحلیل های سیاسی پای آن ها نمی نشیند. "

کانال "من و تو" در اواخر اکتبر (2010) آبان ‌ماه 1389 در کشور انگلستان و شهر لندن راه اندازی شد . امواج این کانال از طریق ماهواره ‌هاتبرد ، برای ایرانیان سراسر جهان ،‌ خصوصا ایرانیان داخل کشور پخش می ‌شود . همه ی اهداف و برنامه‌ ها روشن بود ؛ کارمندان ، گردانندگان ، مجریان و حتی سرمایه ‌گذاران از روز اول خود را نمایان کردند .بدین ترتیب این طور القا شد که قرار بر مخفی ‌کاری نیست . گفته می ‌شود ، برادر و خواهری با نام‌ های "کیوان" و "مرجان عباسی" مدیران اصلی این کانال هستند و گروه تلویزیونی مرجان ، صاحب اصلی کانال "من‌ و تو" محسوب می‌شود اما شایعات دیگری وجود دارد که عنوان می‌ کند سرمایه‌ گذار اصلی این کانال یک خواننده فراری به نام "فائقه آتشین" و یا فرد مجهول دیگری است .

پدر این دو تن مالک تلویزیون آزادی در "واشنگتن دی سی" و شبکه پورنوی  Hostlertv  در کانادا می باشد ، باید توجه نمود که بخش عمده ای از بودجه ی شبکه های من و تو ، یک و دو از وزارت امور خارجه انگلیس گرفته شده است . رابطِ این افراد نیز فردی به نام "مک وولین" می باشد که به عنوان مدیر و یکی از مشاورین ارشد این گروه فعالیت می کند و با همکاری وی ، وزارت امور خارجه انگلیس بودجه ی راه اندازی این دو شبکه را تامین نموده . اما برای سال 2011 با همکاری عباسی پدر، یک بودجه ی هنگفت 40 میلیون دلاری را از محل بودجه ی امنیتی و هجوم رسانه ای آمریکا برای ایران در پنتاگون دریافت می کند . براساس گزارش ها بودجه ی 40 میلیون دلاری این شبکه در حقیقت 40 برابر بیشتر از بودجه ی شبکه اسطوره ای فارسی 1 است و باید توجه داشت که این شبکه  تحت حمایت مستقیم سازمان MI5 انگلیس است.

نکته‏ ی ابتدایی انتخاب اسم برای این شبکه است ، دست ‏اندرکاران این شبکه با انتخاب اسم "من و تو" عملاً خواستار تعامل و ارتباط با مردم ایران هستند و سیاست خود را پخش فیلم ، سریال ، اخبار و گزارش‏های متنوع برای "من و تو" قرار داده‏ اند .

باید توجه نمود که بخش عمده ای از بودجه ی شبکه های من و تو ، یک و دو از وزارت امور خارجه انگلیس گرفته شده است

باید توجه داشت که هدف عمده ی این شبکه ، قشر "مادران و زنان" جامعه ‏ی ایران هستند و در این راستا سعی شده با چاشنی‏ هایی از جمله آشپزی ، طنز و حتی رقص به جذب مخاطب هدف خود پرداخته شود . از دیگر استراتژی این شبکه استفاده از خوانندگان خارج ‏نشین و کپی ‏برداری از برنامه‏ های شبکه‏ های انگلستان می باشد .

این شبکه با رویکردی کاملاً ضد ایرانی حتی در تیتر یک اخبار سایت خود ، خبری را با عنوان "پشتیبانی جمهوری ‏خواهان از حمله ی نظامی به ایران" آورده است که این امر ناخواسته به هویدا سازی اهداف پشت پرده ی این شبکه انجامید .

تلویزیون "فارسی 1" و "من و تو" برای جلب مخاطب راه اندازی شدند . فارسی وان با پخش سریال های مطرح جهانی به صورت دوبله شده مخاطبانی را جذب کرد اما به دلیل همین جنبه ی سرگرمی صِرف ، آرام آرام دچار یک فرودستی در جذب مخاطب شد . "من و تو" تجربه ی مشابهی است که به بخش سبک زندگی غربی و شوهای تلویزیونی و... می پردازد و در کنار شام ، مشروب خواری را ترویج می کند.  هر چند که سایر بخش‏ های این شبکه رویکردی سرگرم کننده دارند ، اما اهداف آن کاملاً مغایر با فلسفه ‏ی نظام اسلامی بوده و دقیقاً رویکردی اومانیستی و مادی‏محور را دنبال می‏کند .

من و تو

اما مهم آن است که در پس این شبکه چه می گذرد ؟ و این شبکه چه رویکردی دارد ؟ این روند باز می گردد به جنگ های نظامی دشمنان دیرینه ی نظام جمهوری اسلامی ایران که طی 8 سال دفاع مقدس به شکسته شدن دندان های تیز شده برای تصاحب این مرز و بوم انجامید و آنان را در نیل به اهداف شومشان ناکام گذاشت ؛ از آن زمان به بعد بود که جهان خواران استعمارگر وارد فاز جدید جنگی شدند ، این فاز "جنگ نرم" (Soft War ) نام دارد . مرحله ای دیگر نه جان و مال ما بلکه افکار و عقاید انسان ها مورد هجوم و تخریب قرار می گیرد .

یکی از حربه های این نوع جنگ استفاده از رسانه ها بالاخص شبکه های ماهواره ای و فیلم ها و اینترنت می باشد . شبکه ی من و تو نیز درصدد است تا با تزریق سبک زندگی غربی که در محتوای تمام برنامه ‏های این شبکه مشاهده می‏ شود افکار و عقاید و سبک زندگی ایرانیان را تحت تاثیر قرار دهد . تغییر رفتار و سبک زندگی و الگوی رفتاری که بیشتر زنان جامعه ی ایرانی را هدف قرار داده ، و نشان می‏ دهد که هدف‏‏ گزاری مسئولان این شبکه کدام قشر از جامعه ایرانی را نشانه گرفته است.

اگرچه در کانالی مثل "فارسی‌ وان" اهداف سیاسی زیاد ، موضع ‌گیری علیه نظام مشهود و بارز نبود ، اما در شبکه ی "من ‌و تو" این اهداف سیاسی با پخش چند برنامه‌ مثل ، اتاق خبر ، دکتر کپی ، سالی تالک و انقلاب به روایت تصویر و ... به صورت علنی دنبال می ‌شود .

اما باز هم نباید از پشت پرده ی این شبکه غافل شد که نشان دهنده ی عمده‌ترین فعالیت رسانه ‌ای این شبکه ، یعنی تلاش بی‌ وقفه ، هماهنگ و برنامه ‌ریزی شده برای تغییر سبک و روش زندگی و معاشرت افراد در جامعه است . این جوامع از کوچک ترین نهاد آن یعنی خانواده ، جمع دوستان ، آشنایان و اقوام شروع می‌ شود و تا سطح همکاران ، همشهریان ، هموطنان و هم‌ نوعان را در بر می‌ گیرد .

مصادیق فراوان ترویج فرهنگ مبتذل غربی ، در همه برنامه‌های این شبکه فراوان دیده می‌شود که به چند نمونه بسنده می‌کنیم :

. شبکه ی من و تو نیز درصدد است تا با تزریق سبک زندگی غربی که در محتوای تمام برنامه ‏های این شبکه مشاهده می‏ شود افکار و عقاید و سبک زندگی ایرانیان را تحت تاثیر قرار دهد

در برنامه ی "بفرمائید شام" ، عمده افراد شرکت ‌کننده در ضیافت شام ، از گونه‌ های مختلفی انتخاب شده‌اند تا مخاطب با هر نوع سبک و روش زندگی ، بالاخره با یکی از این افراد احساس همزاد پنداری بیشتری کند تا در ادامه ، قبح برخی رفتارها با مشاهده ی تحقق آن ها در فرد مشابه ، زدوده و انجام آن نوع از معاشرت و زندگی برایش محقق شود . بسیار دیده شده در صورتی که میهمان و میزبان از جنس مخالف بوده اند و هنگام ورود میهمان ، گوینده ی برنامه تذکر می ‌دهد که بوسیدن طرف مقابل فراموش نشود و در صورت انجام ندادن این کار ، فرد فراموش ‌کار را بی‌ فرهنگ خطاب می ‌کند و این گونه هنجار و ضدهنجار ، یا ارزش و ضدارزش را برعکس به مخاطب القا می ‌کنند .

در آخر باید خاطر نشان شویم که هرچند رسانه‏ ی ملی در شرایط فعلی و با هجوم این تعداد شبکه سرگرم کننده ، قدری در موضع انفعال قرار دارد ، اما همواره نشان داده با حرکت‏های درخشان مثل تولید سریال مختارنامه و یا مجموعه تلویزیونی یوسف پیامبر، می‏توان رسانه‏ای دینی و در عین حال با نشاط داشت. با این حال، نباید از یاد برد که "سرگرم سازی" یک صنعت است با تمام قواعدی که برای خود دارد. یکی از قواعد پذیرفته شده در این صنعت به رسمیت شناختن نیاز مخاطب به شادی و سرگرمی ، و تلاش برای استفاده از همین اصل جهت رقابت با دیگران است .

آزاده مرنی

بخش ارتباطات تبیان