تبیان، دستیار زندگی
نویسندگان ایرانی درباره چگونگی پرداختن به زندگی و شخصیت حضرت امام خمینی(ره) در ادبیات داستانی معاصر ایران نظرات گوناگونی دارند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

فرهنگ امام(ره) ظرفیت جهانی دارد

داستان‌نویسان از امام خمینی(ره) می‌گویند


نویسندگان ایرانی درباره چگونگی پرداختن به زندگی و شخصیت حضرت امام خمینی(ره) در ادبیات داستانی معاصر ایران نظرات گوناگونی دارند.


فرهنگ امام(ره) ظرفیت جهانی دارد

داستان‌نویسان معاصر کشورمان درباره موضوع پرداختن به زندگی و شخصیت امام خمینی(ره) در آثار داستانی نظرات گوناگونی دارند که با دیدگاه‌های 3 نویسنده در این‌باره آشنا می‌شویم.

نویسندگان ایرانی درباره چگونگی پرداختن به زندگی و شخصیت حضرت امام خمینی(ره) در ادبیات داستانی معاصر ایران نظرات گوناگونی دارند. عده‌ای مانند حسین فتاحی، معتقدند که در این باره داستان‌های زیادی نوشته شده که متاسفانه خوب معرفی نشده است و افرادی مثل اکبر خلیلی هم اعتقاد دارند که فرهنگ و اندیشه حضرت امام(ره) از طریق آثار ادبی به مراتب بیشتر از سایر رسانه‌ها انعکاس یافته است. در مقابل، سارا عرفانی، داستان‌نویس جوان کشورمان به نقش نویسندگان جوان در این زمینه امیدوار است و می‌گوید: اگر از داستان‌نویسان جوان حمایت شود، آثار موفق‌تری در این زمینه خلق خواهد شد.

* حسین فتاحی؛ تفکر حضرت امام(ره) در آثار نویسندگان جاری است

حسین فتاحی، داستان‌نویس معاصر می‌گوید: به اعتقاد من در حوزه ادبیات داستانی معاصر کشورمان درباره حضرت امام(ره) آثار ارزشمندی تا به حال توسط نویسندگان مختلف خلق شده که متاسفانه بسیاری از آنها فرصت معرفی به نسل جوان‌تر را نیافته‌اند و اغلب این آثار حتی تجدید چاپ هم نشده‌اند که باید در این زمینه حتماً تجدیدنظر شود.

وی ادامه داد: البته این موضوع به مسائل مختلفی مثل مسئله چاپ و نشر و توزیع کتاب در کشور ما هم بستگی دارد که متاسفانه در این بخش‌ها هنوز مشکل جدی وجود دارد. با این حال، به نظر من نویسندگان وظیفه اصلی خود که همانا پرداختن به مسئله تفکر و اندیشه حضرت امام(ره) است عمل کرده‌اند و ما اکنون شاهد آثار ارزشمند بسیاری در این زمینه هستیم.

سارا عرفانی، داستان‌نویس جوان کشورمان به نقش نویسندگان جوان در این زمینه امیدوار است و می‌گوید: اگر از داستان‌نویسان جوان حمایت شود، آثار موفق‌تری در این زمینه خلق خواهد شد.

نویسنده کتاب «فصل کبوتر» معتقد است: به نظر من بسیاری از نویسندگان به طور مستقیم به زندگی و شخصیت حضرت امام(ره) نپرداخته اند، اما در بررسی آثار این گروه از نویسندگان به راحتی می‌توان تفکر و اندیشه بنیانگذار انقلاب اسلامی را دید و این از نظر ادبی قابل قبول‌تر است چون تاثیرگذاری به مراتب بیشتری دارد.

* اکبر خلیلی؛ فرهنگ امام(ره) ظرفیت جهانی دارد

نویسند کتاب «گام به گام با انقلاب» درباره روایت زندگی و شخصیت حضرت امام(ره) در آثار داستان‌نویسان ایرانی می‌گوید:«حضرت امام خمینی(ره) با خود فرهنگ دینی اسلامی را آورد که از همان ابتدا این فرهنگ در آثار داستان‌نویسان ایرانی هم خودش را نشان داد و ما اکنون در بررسی آثار نویسندگان معاصر کشورمان ردپای این فرهنگ اصیل انسانی را به خوبی می‌بینیم و حتی شاهد صدور پیام انقلاب از طریق ابزارهای فرهنگی مثل ادبیات به گوشه و کنار جهان هستیم.

اکبر خلیلی معتقد است: روح فرهنگ متعالی دینی اسلامی به ادبیات داستانی معاصر ما جان دوباره‌ای داد که باعث شکوفایی آن در بخش‌های مختلف مثل حوزه ادبیات انقلاب اسلامی و دفاع مقدس شد.

نویسنده کتاب‌های «ترکه‌های درخت آلبالو» و «فتوا» می‌گوید: ادبیاتی که روح متعالی فرهنگ حضرت امام(ره) در آن دمیده شده ظرفیت‌های فراوانی برای جهانی شدن دارد و ما امروز نشانه‌های آن را در قیام‌های مسلمانان در کشورهای خاورمیانه می‌بینیم.

فرهنگ امام(ره) ظرفیت جهانی دارد

*سارا عرفانی؛ نویسندگان جوان نیاز به شناخت بیشتری دارند

در میان نویسندگان جوان کشورمان، سارا عرفانی از فعالان حوزه ادبیات متعهد محسوب می‌شود که تا به حال آثار متعددی به قلم و کوشش او منتشر شده است. یکی از کتاب‌هایی که به کوشش این نویسنده گردآوری و منتشر شده است، کتاب «رو به آسمان» - مجموعه داستان‌های کوتاه کوتاه جشنواره روح خدا؛ ویژه حضرت امام خمینی(ره)- است.

عرفانی درباره حضور نویسندگان جوان در این عرصه می‌گوید: بسیاری از نویسندگان جوان هنوز با آراء و اندیشه‌های حضرت امام خمینی(ره) به طور کامل آشنا نشده‌اند و اگر ما خواهان خلق آثار قوی‌تر در این زمینه هستیم، باید فضایی را فراهم کنیم که نویسندگان بتوانند به راحتی در این زمینه فعالیت کنند. از جمله این اقدامات می‌تواند برگزاری جشنواره‌های مختلف ادبی و فراخوان‌های گوناگون برای خلق آثار در این زمینه باشد.

نویسنده کتاب«لبخند مسیح» معتقد است، فعالیت در حوزه‌های ادبی اگر به صورت خودجوش باشد، آثار به مراتب قوی‌تری خلق خواهد شد، اما در مواردی مثل پرداختن به موضوع‌های مهمی مانند مسئله زندگی و شخصیت امام خمینی(ره) اگر نهادهای مربوطه تلنگری به خلوت نویسنده‌ها بزنند، اتفاق‌های خوبی خواهد افتاد.

بخش ادبیات تبیان


منبع: خبرگزاری فارس -گزارش: علی‌الله سلیمی