تبیان، دستیار زندگی
باید توجه داشت که سرقت‌های یارانه‌ای (فضای مجازی) امر جدیدی نبوده و یکی از شاخه‌های پروژه‌ی جنگ سایبری ((Cyber War محسوب می‌شود ؛ جنگ سایبری یعنی ایجاد اختلال در سیستم‌های اطلاعاتی و ارتباطی که دشمن برای دانستنِ خود به آن‌ها تکیه می‌کند و هدف اصلی در ج
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

روزهای بی امنیتی اینترنت با هکرها


 باید توجه داشت که سرقت‌های یارانه‌ای (فضای مجازی) امر جدیدی نبوده و یکی از شاخه‌های پروژه‌ی "جنگ سایبری" ((Cyber War محسوب می‌شود ؛ جنگ سایبری یعنی ایجاد اختلال در سیستم‌های اطلاعاتی و ارتباطی که دشمن برای "دانستنِ" خود به آن‌ها تکیه می‌کند و هدف اصلی در جنگ سایبر بر هم زدن " موازنه اطلاعات و دانش" به نفع نیروهای خودی است به ویژه اگر " موازنه توان رزمی" وجود ندارد.


امروزه به طور متوسط در طول 24 ساعت شبانه روز میلیون‌ها کاربر در فضای مجازی به صورت آنلاین online)) حاضر می‌باشند ، چه به خاطر شغل و چه به دلایل خصوصی ، این رشد اینترنتی را اصطلاح کلی ، انفجار اینترنتی می‌نامند.  ده سال پیش همه‌ی سرورها از طرف تکنسین‌هایی مدیریت می‌شدند که به یک مساله بیش از همه اهمیت می‌دادند : امنیت سرور ؛ ولی امروزه اکثر سرورها توسط افرادی معمولی مدیریت می‌شوند که بین آن‌ها افراد قلیلی یافت می‌شوند که از حفاظت سرورها اطلاع داشته باشند که معمولا مورد هجوم هکرها قرار می‌گیرند .

هک  (Hack) در دنیای فناوری از چند معنی مختلف برخوردار می‌باشد که البته این معانی با یکدیگر در ارتباط هستند . اما معنای مشهورتر این اصطلاح ایجاد تغییر و تحول در یک برنامه یا یک وسیله به گونه‌ای است که افراد بتوانند به امکانات و قابلیت‌هایی که به طور عادی در دسترسشان نیست ، دسترسی پیدا کنند.  به عنوان مثال برخی هکرها با سرقت اطلاعات شخصی کاربران سرویس‌های بانک داری آنلاین موفق به انتقال مخفیانه وجه نقد از حسابی به حساب دیگر می‌شوند . از این روش در فضای مجازی برای دسترسی مخفیانه به رایانه‌های شخصی و سرقت اطلاعات آن‌ها و حتی سوء استفاده از دستگاه‌های تحت نفوذ برای حمله به دیگر رایانه‌ها استفاده می‌شود.

باید توجه داشت که سرقت‌های یارانه‌ای (فضای مجازی) امر جدیدی نبوده و یکی از شاخه‌های پروژه‌ی "جنگ سایبری" ((Cyber War محسوب می‌شود ؛ جنگ سایبری یعنی ایجاد اختلال در سیستم‌های اطلاعاتی و ارتباطی که دشمن برای "دانستنِ" خود به آن‌ها تکیه می‌کند و هدف اصلی در جنگ سایبر بر هم زدن " موازنه اطلاعات و دانش" به نفع نیروهای خودی است به ویژه اگر " موازنه توان رزمی" وجود ندارد.

امروزه از اموری که روزانه و در سطح وسیعی در حال وقوع است هک و ایجاد اختلال در سیستم‌های یارانه‌ای مربوط به سایت‌های مختلف ، بالاخص سایت‌های نظامی و امنیتی می‌باشد که اهمیت و حساسیت بالایی دارد زیرا گاهی این اختلال‌ها با توجه به حساسیت سایت مورد حمله ، باعث اصابت ضربه‌ای سهمگین بر پیکره‌ی یک حکومت می‌شود .

باید توجه داشت که سرقت‌های یارانه‌ای (فضای مجازی) امر جدیدی نبوده و یکی از شاخه‌های پروژه‌ی "جنگ سایبری" (Cyber War) محسوب می‌شود

این امر (هک Hack) پروژه‌ای ایست که طی چند دهه‌ی اخیر پا به عرصه‌ی دنیای مجازی گذاشته اما با این حال طی زمان کوتاهی به سرعت فراگیر شده و با افزایش روز افزون هکرها در چند سال اخیر ، این جریان تبدیل به معضلی حل نشدنی بدل گشته است و امروزه علاوه بر سایت‌های عمومی ، اکثر سایت‌های امنیتی و حساس نیز هک شده‌اند که به ذکر چند نمونه‌ی مهم می‌پردازیم :

-سایت وزیر دفاع آمریکا

- سایت وزارت امور خارجه اسرائیل

- سایت سازمان ملل متحد

- سایت دانشگاه هاروارد آمریکا

- سایت شرکت خودرو سازی تویوتا

- سایت شرکت Nestle

- سایت احزاب کشور کُره

- سایت بیش از 100 وب سایت دولتی متعلق به کشور تایلند

- سایت دبیر سازمان ملل متحد

- سایت صدای آمریکا

- amerikaninsesi.com

- amerikayidzayn.com

- glasnaamerika.com

- studio?news.com

- voaindonesia.com

البته اخیراً سایت وزارت خارجه‌ی ایران نیز مورد حمله‌ی هکرها قرار گرفت و خرابکاری اینترنتی ناشناس به سرورهای دولتی ایران نفوذ کرده و محتوای بیش از ?? هزار پیام ایمیل وزارت امور خارجه این کشور را به دست آورده است . این فایل‌ها پس از دسترسی هکرهای این گروه به مرکز ایمیل اداره گذرنامه و روادید ایران به سرقت رفتند . گزارشات رسانه‌ای حاکی از آن است که اکثریت فایل‌ها متعلق به تقاضاهای روادید برای یک نشست نفتی است که بسیاری از افراد تقاضا کننده ، چینی می‌باشند و هدف از تهاجم به فایل‌های مزبور بیشتر لطمه زدن به وجهه‌ی ایران در فضای سایبری و دنیای واقعی بوده است . این گروه هکر در مخالفت آشکار با جمهوری اسلامی ، عنوان نموده که در ??خرداد و سالگرد انتخابات 88  قصد خراب کاری اینترنتی در فضای سایبری ایران را دارد .

هفته گذشته نیز بر اثر یک حمله سایبری، سامانه دبیرخانه الکترونیک وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هک و بیش از یکصد هزار سند دولتی این وزارتخانه مورد حمله قرار گرفته است. با این وجود تلاش عوامل این حمله برای اجرای فاز دوم این حمله خرابکارانه و از بین بردن کامل اطلاعات ناکام مانده است.

نهایتاً آنچه که حائز اهمیت می‌باشد این است که در حال حاضر کاربران ، بسیار مهم‌تر از سایت‌ها هستند ، اگر اطلاعات یک سایت لو برود اتفاق خاصی نمی‌افتد چرا که یک سایت اطلاعات ملی کشور را در اختیار ندارد اما کاربر یک سایت به راحتی با ورود به یک سایت تقلبی می‌تواند اطلاعات مربوط به امنیت ملی را بدون قصد قبلی لو بدهد ؛ با توجه به پیشرفت‌های روز افزون عرصه‌ی ارتباطات ، اطلاعات و رسانه ، بر مسئولین است تا با دست یابی به نرم افزارهای نوین جهانی در مسیر خنثی سازی پروژه‌ی هک بیش از پیش کوشا بوده و به مقابله‌ی بپردازند .

آزاده مرنی مرنی

بخش اتباطات تبیان


منابع: سایت پرشین هک / سایت وزارت امور خارجه/ پایگاه اطلاع رسانی فارس