تبیان، دستیار زندگی
معمولا دانش ‌آموزان در دوران كنكور با نوعی ترس از عدم موفقیت و استرس رو به ‌رو هستند، در حالی كه استرس نیاز بدن را به مواد مغذی افزایش می ‌دهد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

استرس کنکور نیاز بدن به مواد مغذی را افزایش می ‌دهد


معمولا دانش ‌آموزان در دوران كنكور با نوعی ترس از عدم موفقیت و استرس رو به ‌رو هستند، در حالی كه استرس نیاز بدن را به مواد مغذی افزایش می ‌دهد.


استرس

مسعود كیمیاگر، متخصص تغذیه در این باره می گوید: كیفیت تغذیه ی دانش ‌آموزان در دوران كنكور در موفقیت یا عدم موفقیت آن ها نقش بسیار مؤثری را بر عهده دارد. معمولا در این دوران دانش‌ آموزان با نوعی ترس از عدم موفقیت در كنكور و استرس رو به‌ رو هستند، در حالی كه استرس نیاز بدن را به مواد مغذی افزایش می ‌دهد.

دانش ‌آموزان در این دوران باید مواد غذایی با كیفیت كه از 4 گروه اصلی در آن گنجانده شده باشد، مصرف كنند. مواد غذایی حاوی لسیتین مانند ماهی، تخم مرغ، گردو و بادام زمینی نیز بسیار مفید هستند چرا كه مغزهای گیاهی برای تكامل مغز‌ بسیار مهم هستند.

دانش‌ آموزان باید در این دوران از مصرف زیاد قهوه و چای برای بیدار ماندن و درس‌ خواندن در طول شب خودداری كنند؛ به دلیل این كه این كار موجب افزایش خستگی در آن ها می‌ شود.

دانش‌ آموزان بهتر است قبل از ساعت 12 شب بخوابند و صبح زود از خواب بیدار شوند؛ به دلیل این كه یادگیری و حفظ مطالب در این ساعات بهتر صورت می ‌گیرد.

فقط یک فنجان قهوه در طول روز مصرف کنید و از مصرف مواد غذایی حاوی

کافئین در بقیه روز خودداری کنید

در دوران كنكور به علت این كه فعالیت ‌های فكری مغز زیاد است، تمایل فرد به مصرف مواد شیرین و كربوهیدرات ‌ها افزایش پیدا می‌ كند؛ انرژی لازم برای فعالیت سلول‌ های عصبی از گلوكز است و گلوكز بر اثر متابولیسم كربوهیدرات ‌ها ساخته می ‌شود.

آزمون

برای کاهش استرس

لیلا عیوض زاده، متخصص تغذیه می گوید: روز خود را با مصرف یک لیوان آب میوه شروع کنید؛ زیرا وقتی بدن تحت استرس است بدن شما به ویتامین C بیشتری احتیاج دارد و یک لیوان آبمیوه ی تازه نیاز شما را تامین می کند.

نوشیدن حداقل 8 لیوان آب، بدن شما را از بی آبی حفظ می کند و مانع تحمل استرس اضافی برای بدن است، بنابراین یک عدد موز، مقداری مواد غذایی با فیبر زیاد و ماست کم چرب برای صبحانه استفاده کنید؛ چرا که موز منبع غنی ویتامین B6 است که برای سوخت و ساز بدن به ویژه در مواقع استرس لازم است.

فقط یک فنجان قهوه در طول روز مصرف کنید و از مصرف مواد غذایی حاوی کافئین در بقیه روز خودداری کنید.

همچنین در مقابل تمایل به مصرف شیرینی به عنوان میان وعده، باید مقاومت کافی داشته باشیم.

دانش‌ آموزان باید در این دوران از مصرف زیاد قهوه و چای برای بیدار ماندن

و درس‌ خواندن در طول شب خودداری كنند؛ به دلیل این كه این كار موجب

افزایش خستگی در آن ها می‌ شود

از غلات کامل، نان کم چرب تهیه شده با شیر و انواع کیک‌ های ساده ی خانگی استفاده كنید و بسیار بهتر است برای مقابله با تمایل به مصرف شکر، از نان ‌های تهیه شده با آرد کامل و شکر کم استفاده کنید، زیرا هر اندازه این شاخص پائین تر باشد، مواد حاوی کربوهیدرات دیرتر تبدیل به قند می شوند و بنابراین سطح قند خون را بیشتر می توانیم کنترل کنیم و بیشتر احساس آرامش می کنیم.

فرآوری: مریم مرادیان نیری

بخش تغذیه و آشپزی تبیان

 


منابع:

فارس

ایسنا

مطالب مرتبط:

بخور نخورهای فصل امتحانات

غذای روز و شب های امتحان

20 بخورید، 20 بگیرید

در روزهای امتحان چی بخوریم؟

نكاتی سودمند درباره تغذیه و بهداشت روانی در ایام امتحانات

تغذیه مناسب زمان امتحانات

تغذیه دانش آموزان در دوران امتحان

تغذیه در دوران کنکور (1) و (2)

غذاهای تقویت كننده حافظه (1) و (2)  

تقویت حافظه با غذاها

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.