تبیان، دستیار زندگی
نیازی به آمار گرفتن نیست. کافی است خود شما یک روز به هر دلیلی از دسترسی به تلفن همراهتان محروم شوید.در زندگی امروزه وابستگی انسان یه موبایل تا حدی است که اگر نگوییم شمار زیادی از مردم به آن اعتیاد دارند باید بگوییم بیشتر مردم با حذف آن از زندگی نمی توانند
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

نقش موبایل در روابط خانوادگی


نیازی به آمار گرفتن نیست. کافی است خود شما یک روز به هر دلیلی از دسترسی به تلفن همراهتان محروم شوید.در زندگی امروزه وابستگی انسان یه موبایل تا حدی است که اگر نگوییم شمار زیادی از مردم به آن اعتیاد دارند باید بگوییم بیشتر مردم با حذف آن از زندگی نمی توانند زندگی نرمالی داشته باشند و دچار نارضایتی می شوندو از جمله استفاده های که مردم از موبایلشان می کنند، برای درارتباط بودن با افراد خانواده و دوستان و حتی حل و فصل کردن کارهایشان است.به گزارش هفت صبح در این زمینه توجه نمایید.


تلفن همراه

موبایل باعث تقویت روابط خانوادگی و  اجتماعی می شود و ارتباطات را تسریع می بخشد و حتی جایگزین مناسبی برای صله رحم است. آن هم در روزگاری که به دلیل مشغله فراوان، آدم ها کمتر امکان به جای آوردن این سنت را به شکل حضوری دارند.او می گوید: حضور موبایل باعث شده دسترسی های غیر فیزیکی و اطلاع از یکدیگر افزایش یابد و این نقش مهمی در روابط خانوادگی ایفا می کند.

اما همه چیز به همین خوبی و خوشی برگزار نمی شود. شاید بتوان گفت یکی از مهم ترین چالش هایی که این وسیله ارتباطی به همراه دارد میزان تاثیر گذاری و چگونگی تاثیر گذاری آن بر روابط خانوادگی است. عده ای بر این باورند که استفاده گسترده ای از تلفن همراه و سرویس های اینترنتی موجب از هم پاشیدگی و گسست خانواده ها می شود(به دلایلی چون به وجود آمدن سوء تفاهم ها، گسترش روابط برون خانوادگی افراد، غیر فیزیکی شدن روابط...) عده ای نیز بر این تلاشند تا با بررسی درون خانواده ها صحت این طرز تفکر را زیر سوال ببرند.

یک وسیله ارتباطی چون موبایل به تنهایی نمی تواند اثری سازنده یا مخرب در روابط خانوادگی داشته باش بلکه می تواند اعتماد یا عدم اعتمادی که براساس پارامترهای متعدد میان افراد خانواده شکل گرفته را تقویت یا تضعیف کند.

تاثیر مثبت یا منفی مساله این است

به طور مثال چند سال پیش در یک بررسی مشخص شد زندگی خانوادگی در اثر استفاده از اینترنت و تلفن همراه تضعیف نشده است، اما خانواده ها با استرس و شتاب حاصل از زندگی مدرن که حاصل انبوه تماس های تلفن همراه، emailها، پیامک ها و دیگر اشکال ارتباطات مدرن است دست و پنجه نرم می کنند.

خانواده ها از ابتکارات مختلف عرصه فناوری خشنود هستند، زیرا با استفاده از این فناوری در طول روز به سادگی به یکدیگر دسترسی داشته و می تواننداز اقدامات یکدیگر مطلع شوند. به عبارت دیگر فناوری های جدید باعث شده عدم حضور فیزیکی اعضای خانواده در کنار هم منجر به قطع روابط عاطفی و احساسی آنان نشود.

به طور کلی این وسیله می تواند تماما در جهت استحکام بخشی روابط خانوادگی به کار گرفته شود اما در عین حال روابط جدیدی که ممکن است این وسیله ایجاد کند و یا تماس هایی که یه دلیل سوء تفاهم مشکوک به نظر برسد روابط زن و شوهر رادچار مشکل کند وآن بخش تقویت شده ارتباط دچار اختلال شود.

تلفن همراه و پیامک

با سوء تفاهم به جایی نمی رسیم

روابط زن وشوهر ها و مشکلات و سوء تفا هم هایی که میان آنها به وجود می آید یا حتی از آن سو میزان رضایت مندی آنها از رابطه شان تابع داشتن یا نداشتن نیست بلکه تابع پارامتر های مختلفی ازشرایط اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی گرفته تا رضایت مندی آنها از روابط زن و شوهری است.

نوجوانان ، خانواده و موبایل

اما بحث آسیب شناسی حضور موبایل در خانواده این روزها دامنه اش به جوانان و نوجوانان و حتی کودکان خانواده نیز کشیده شده است. در حالی که در این باره هم عده ای معتقدند در اختیارقراردادن موبایل برای فرزندان خانواده نوعی کنترل آنها محسوب می شود و امنیتی را برای والدین به همراه دارد، عده ای نیر بر این باورند که عدم کنترل کافی روی ارتباطاتی که فرزندان با این وسیله می توانند برقرار کنند و حتی در برخی موارد اعتیاد آنها یه این وسیله تاثیرات مخربی بر آنها می گذارد.

به طور کلی این وسیله می تواند تماما در جهت استحکام بخشی روابط خانوادگی به کار گرفته شود اما در عین حال روابط جدیدی که ممکن است این وسیله ایجاد کند و یا تماس هایی که یه دلیل سوء تفاهم مشکوک به نظر برسد روابط زن و شوهر رادچار مشکل کند وآن بخش تقویت شده ارتباط دچار اختلال شود.

روان شناسی می گوید : توصیه من محروم کردن گروه های سنی از این وسیله ارتباطی نیست بلکه بالا بردن میزان آموزش های تربیتی در خانواده ها ومدارس برای شناساندن مخاطرات وتهدیدهای آن است . از طرف دیگر می توان خدماتی روی موبایل فرزندان نصب کردکه کل مکالمات را کنترل کند.

بخش خانواده ایرانی تبیان


منبع : جهان

مقالات مرتبط :

پسران و دختران اس ام اس باز

تلفن همراه، عامل طلاق

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.