تبیان، دستیار زندگی
در جبهه‌های غرب بودم. لحظه بسیار غرورانگیزی بود، تمام رزمندگان سجده شکر به جا آوردند و برای رزمندگان در خرمشهر دست به دعا برداشتند و در واقع روحیه رزمندگان چند برابر شده بود و مثل این بود که جنگ تمام شده است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

هنگام فتح خرمشهر کجا بودید؟


در جبهه‌های غرب بودم. لحظه بسیار غرورانگیزی بود، تمام رزمندگان سجده شکر به جا آوردند و برای رزمندگان در خرمشهر دست به دعا برداشتند و در واقع روحیه رزمندگان چند برابر شده بود و مثل این بود که جنگ تمام شده است.


هنگام فتح خرمشهر کجا بودید؟

احمد عربلو (نویسنده دفاع مقدس): هنوز پس از سال‌ها صدای آن بسیجی که با لحن خاصی خبر آزادی را داد در گوشم هست و برایم تازگی دارد. پس از شنیدن خبر همه بچه‌های رزمنده به گریه افتادند و سجده شکر نهادند و من قشنگ‌ترین گریه زندگی‌ام را به شوق آزادی خرمشهر سر دادم.

فرهاد جعفری (نویسنده): در پادگان آموزشی بجنورد بودم. گردان برای اعزام به خرمشهر در حال آمادگی بود که توسط بلندگوهای پادگان خبر آزادی را اعلام کردند. پادگان سراسر شور و شوق شد و گویی همه از نو متولد شده‌اند، همدیگر را در آغوش ‌گرفتند وتبریک ‌گفتند و سرود ایران ایران سر دادند.

محمد کریم عابدی (نماینده مجلس): در آن زمان من خلبان هوانیروز بودم؛ در آسمان خرمشهر در حال پرواز بودم ساعت بین 1و2 بعدازظهر بود که خبر آزادی را شنیدم. در آن لحظه احساس شکرگزاری داشتم و به خود بالیدم.

دکتر احسان‌الله حیدری (استاد دانشگاه علامه طباطبایی): دانشجو بودم؛ من هم مثل همه ایرانی‌ها خوشحال بودم چراکه خبر آزادی خرمشهر یک شوک توأم با هیجان بود و همچنین شادی مفرطی به وجود آورد وهمه پتانسیل‌ها را بیدار کرد و ناامیدی‌ها را از چهره رزمندگان زدود.

اسکندر زارعی (جانباز): در جبهه‌های غرب بودم. لحظه بسیار غرورانگیزی بود، تمام رزمندگان سجده شکر به جا آوردند و برای رزمندگان در خرمشهر دست به دعا برداشتند و در واقع روحیه رزمندگان چند برابر شده بود و مثل این بود که جنگ تمام شده است.

ساعت 10 صبح خبر به ما رسیده بود و چون تلویزیون صبح‌ها برنامه نداشت؛ اولین بار خبر در پخش برنامه رادیو سراسری توسط آقای محمود کریمی به صورت ویژه به سمع مخاطبان رسید اما برای بخش خبری اولین گوینده خبری که این خبر غرورآفرین را اعلام کرد من بودم که در بخش نیمروزی رادیو نیز به صورت ویژه به آن پرداخته شد

هوشنگ توکلی (بازیگر): آزادسازی خرمشهر عبور از معبری سخت و ثبت حماسه‌ای بزرگ بود. آن زمان من در بطن این حماسه (خرمشهر) حضور داشتم و چقدر این پیروزی توأم با امیدواری و شور و غرور بود و کسب آن سخت و طاقت‌فرسا. خوشبختانه مستندات زیادی از آن زمان ثبت کردیم که در این میان اشک شوق مضاعف و یادآوری فداکاری‌های شهدا در اجتماع پرشور مردم در مسجد جامع و اطراف آن نه قابل وصف است و نه فراموش‌شدنی.

جهانگیر الماسی (بازیگر): با شنیدن خبر آزادسازی خرمشهر بار دیگر احساس تعلقم به این آب و خاک زنده شد و لحظه‌هایم را پر کرد از غرور و شعفی که قابل وصف نیست. خوزستان زادگاه من است و برایم حکم مادر را دارد، طبیعی است که آزادسازی آن زنده ‌کننده این حس در من باشد که بار دیگر به آغوش مادر بازگشته‌ام.

هنگام فتح خرمشهر کجا بودید؟

حبیب دهقان‌نسب (بازیگر): هیچ کس علاقه ندارد قطعه‌ای هر چند کوچک از خاک کشورش به تصرف دشمن درآید. طبیعی است که خبر آزادسازی آن با مجاهدات و جانفشانی نیروهای کشور از اسارت دشمن چقدر شیرین و مسرت‌بخش است. شنیدن خبر آزادسازی خرمشهر لبریز از شوق بود و ارج نهادن به جانبازی مردم این خطه کشور. این اتفاق بزرگ برای همیشه تاریخ در ذهن مردم ثبت خواهد شد.

حیاتی (گوینده اخبار): با توجه به فعالیتم در رسانه‌ای که جایگاه خبررسانی داشت و اهمیت آبادان و خرمشهر به عنوان زادگاهم؛ سوم خرداد و آزادسازی خرمشهر برای من جایگاه و لطفی ویژه دارد. به خوبی به یاد دارم که آن روز تحریریه خبر رادیو فضای متفاوتی داشت و همه همکاران هیجان ویژه‌ای داشتند. جنب و جوش عجیب و شادی زائدالوصفی از شنیدن خبر در فضا ایجاد شده بود. ساعت 10 صبح خبر به ما رسیده بود و چون تلویزیون صبح‌ها برنامه نداشت؛ اولین بار خبر در پخش برنامه رادیو سراسری توسط آقای محمود کریمی به صورت ویژه به سمع مخاطبان رسید اما برای بخش خبری اولین گوینده خبری که این خبر غرورآفرین را اعلام کرد من بودم که در بخش نیمروزی رادیو نیز به صورت ویژه به آن پرداخته شد.

شما هنگام فتح خرمشهر کجا بودید و چه احساسی داشتید؟

بخش فرهنگ پایداری تبیان


منبع : روزنامه ایران