تبیان، دستیار زندگی
ن و دانشجویان در بازدید از مناطق جنگی هنرمندان، خبرنگاران و دانشجویان حوزه تئاتر در یك اردوی سه روزه از مناطق جنگ زده خوزستان دیدن كردند. در این سفر سه روزه كه به همت انجمن تئاتر دفاع مقدس بر پا شده بود از روز پنج‌شنبه آغاز ...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

گزارش اردوی هنرمندان خبرنگاران و دانشجویان در بازدید از مناطق جنگی

هنرمندان، خبرنگاران و دانشجویان حوزه تئاتر در یك اردوی سه روزه از مناطق جنگ زده خوزستان دیدن كردند.

در این سفر سه روزه كه به همت انجمن تئاتر دفاع مقدس بر پا شده بود از روز پنج‌شنبه آغاز شد هنرمندان تئاتری از مناطق جنگی چون شلمچه، دهلاویه، هویزه، خرمشهر، فكه، قرارگاه گلف، بستان، سوسنگرد، منطقه فاو، اروندرود، خرمشهر، آبادان، اهواز و ... دیدن كردند.

روز نخست این سفر بازدید از منطقه جنگی دو كوهه بود و حسین مسافرآستانه، رئیس انجمن تئاتر دفاع مقدس درباره این مكان و استان خوزستان گفت: ما امروز قدم در استانی گذاشته‌ایم كه جای خاك آن خاطرات زیادی دفن شده است وافراد در اینجا خاطراتی را ثبت كرده‌اند كه تا قرنها باقی خواهد ماند و ما به عنوان هنرمندان تئاتر دفاع مقدس باید ازاین وقایع بهره جوییم و رهاوردهای این سفر را در خلق آثارهنری به ثبت برسانیم.

مدیر كل فرهنگ و ارشاد و خوزستان نیز با خیر مقدم به هنرمندان تئاتری، افزود: در هشت سال دفاع ممقدس سرمایه‌های فرهنگی - معنوی و اعتقادی خود را در میان گذاشته‌ایم چون جنگ ما، به خاطر معنویت به خدا، عشق ، شجاعت و غیرت و دفاع از شرف اسلامی و مظلومیت و وظیفه هنرمندان نیز به تصویر كشیدن تمام این حقایق است . همچنین ضبط و ثبت كردن آنها برای انتقال به نسلهای بعدی است.

به گزارش ایسنا، در ادامه این سفر و در بازدید از منطقه جنگی فكه، هنرمندان تئاتر از محل احتمالی شهادت سید مرتضی آوینی دیدن كردند.

نصر‌الله قادری درباره‌ی وی، گفت: من و آوینی دوازده سال با هم در مجله سوره كار كردیم و او سردبیر من بود، هر چند كه همیشه چه در زندگی و چه بعد از شهادتش فردی مظلوم بود و همیشه مصادره و مغلوب می‌شد.

وی ادامه داد: در تمام این سالها هیچ كس نتوانسته حقیقت مرتضی آوینی را بگوید و برعكس تمام كسانی كه در روزگار حیاتش حكم ارتداد آفرینی را صادر كردند، بعد از مرگش، خونخواه او شدند.

قادری به شخصیت اجتماعی آوینی اشاره كرد و افزود: آوینی یك قوه جاذبه قوی داشت و از هر طیفی با او كار می‌كردند زیرا كه آوینی هیچ طیفی را دفع نمی‌كرد و باور داشت كه به تعداد آدمهای روی زمین راه رسیدن وجود دارد.

این نمایشنامه‌نویس و كارگردان تئاتر اضافه كرد: من در تمام سالهایی كه در كنار مرتضی بودم، یاد گرفتم كه آدم باشم و ببخشم و قبول كنم، كه چه راحت می‌توان مرگ را پذیرفت و از آن نترسید زیرا كه باید باور كرد كه در هر آیین و كیشی هم كه باشیم مرگ پایان راهمان نیست.

قادری در پایان، گفت: اینجا قتلگاه‌ كسی است كه هنرمند بود، اهل قلم بود و مثل شما مظلوم بود و رفت.

در ادامه این سفر، هنرمندان تئاتری از هویزه دیدن كردند.

سردار علی فضلی، معاونت عملیات سپاه پاسداران درباره این مكان، گفت: در هویزه تمام برادران ما شهید شدند و جلوی دشمن راگرفتند، زیرا كه جنگ ما از همان ابتدا معامله با خدا بود و همین دلیل باعث شده است كه سوژه‌های جنگ و دفاع مقدس ما خیلی بكر و جدید باشد و اگر هر كدام از شما بعد از بازدید از این مناطق جنگی یك موضوع را درباره دفاع مقدس، جبهه و جنگ دنبال كنید،‌ قطعا برای نسلهای بعدی انقلاب میراث بزرگی را به یادگار می‌گذارید، زیرا كه این رسالت هنرمندان است تا این پیام را به جوانان منتقل كنند.

در بخشهای بعدی این سفر، هنرمندان تئاتری از سایر مناطق جنگی اهواز وآبادان دیدن كردند

و سردار فتح‌الله جعفری و سردار رجبی معمار جهت معرفی مناطق و تشریح عملیاتهای روی داده در این بخش ها گروه هنرمندان را همراهی می‌كردند.

لینک ها :

شهادت حاج سید مرتضی آوینی

گفتگویی با همسر شهید سید مرتضی آوینی

زنده ترین روزهای زندگی یك مرد

آلبوم تصاویر شهید آوینی (2)

آلبوم تصاویر مراسم سالگرد شهید آوینی

دوكوهه در نگاه شهید آوینی