تبیان، دستیار زندگی
زنجان استان سردسیری است و زمستان سردی دارد، اما بهار آن به دلیل داشتن هوایی معتدل، خالی از لطف نیست.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

سفر به هندوستان ایران!

زنجان


اگر در ایام عید این فرصت را به دست نیاوردید كه سفری به شهرهای اطراف داشته باشید، شاید بد نباشد که یکی از آخر هفته های پیش رو را برای سفر انتخاب كنید و از هوای مطبوع بهاری بهترین بهره را ببرید. استان زنجان می‌تواند گزینه مناسبی برای سفر شما باشد. زنجان استان سردسیری است و زمستان سردی دارد، اما بهار آن به دلیل داشتن هوایی معتدل، خالی از لطف نیست.

این استان شامل 7 شهرستان به نام‌های زنجان، ابهر، طارم، خدابنده، خرمدره، ایجرود و ماهنشان است. این منطقه یك واحد نیمه‌مستقل جغرافیایی است كه فلات آذربایجان را با شیب‌ ملایمی به دشت قزوین مرتبط می‌كند.

تنوع آب و هوایی استان زنجان سبب شده كه این منطقه چهار فصل بوده و ظرفیت‌های بالایی در زمینه گردشگری طبیعی داشته باشد. به سبب شرایط خاص آب و هوایی منطقه، طارم استان زنجان را هندوستان ایران می‌دانند.

زنجان

چشمه‌های آب معدنی، رودخانه‌های متعدد دائمی، جنگل‌ها و آبشارهای زیبای داخل جنگل‌ها و روستاهای ییلاقی كه در دره‌های ارتفاعات طارم واقع شده‌اند، این منطقه را به پرجاذبه‌ترین ناحیه طبیعی استان زنجان تبدیل كرده است.

شهرستان خرمدره نیز كه از آن به عنوان باغ‌شهر یاد می‌شود، با اتكا به سرسبزی‌ و باغ‌های پرشمار خود، یكی از دیگر مناطق گردشگری این منطقه است.

استان زنجان دارای بناها و آثار دیدنی بسیاری است كه برای مسافران و گردشگران از جذابیت‌ خاصی برخوردار است. گنبد سلطانیه یكی از این بناهاست كه در 35كیلومتری شهر زنجان واقع شده است.

زنجان

قبل از نامگذاری سلطانیه، این منطقه با یك قلعه و برج مراقبت و دیوارهایی از سنگ سبز ساخته شده بود. این گنبد كه دارای پیچیدگی‌های فنی و تزئینات زیبا و سحرانگیزی است، در دوران حكومت سلطان محمد خدابنده در تاریخ 704 هجری قمری احداث شده است.

از دیگر بناهای این شهر می‌توان به بنای رختشویخانه اشاره كرد كه این بنا توسط 2 برادر به نام‌های مشهدی اكبر و مشهدی‌اسماعیل ساخته شده و محل عمومی برای شستشوی لباس بوده است.

زنجان

كاروانسرای سنگی، عمارت ذوالفقاری، مجموعه تفریحی ایل داغی و معبد داش‌كسن از دیگر بناهای تاریخی این استان است.

غار كتله‌خور كه یكی از جاذبه‌های ارزشمند و دیدنی این استان به شمار می‌رود، غاری است خشكی ـ آبی در شهرستان خدابنده كه گفته می‌شود این غار آهكی به غار علیصدر همدان متصل می‌شود و دارای طبقات متعددی است كه نمونه آن در جهان بسیار كم است.

غذای محلی مردم زنجان بی‌شباهت به غذاهای 2 استان آذربایجان شرقی و غربی نیست. مردم این استان نیز به غذاهایی مانند آش ترش، شیربرنج، آش كشك، كوفته، قیقناق، حلوای شیره و آش رشته علاقه بسیاری دارند.

بخش گردشگری تبیان


برگرفته از جام جم آنلاین