تبیان، دستیار زندگی
موسسه فرهنگی اطلاع رسانی تبیان، همزمان با آغاز سال نو خورشیدی و عید باستانی نوروز، مقاله دینی «خرافات در نوروز و ریشه های آن» را در محیط مجازی منتشر کرد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

خرافات نوروزی در تبیان

خرافات نوروزی

موسسه فرهنگی اطلاع رسانی تبیان، همزمان با آغاز سال نو خورشیدی و عید باستانی نوروز، مقاله دینی «خرافات در نوروز و ریشه های آن» را در محیط مجازی منتشر کرد.

به گزارش روابط عمومی، بخش دین و اندیشه موسسه فرهنگی اطلاع رسانی تبیان همزمان با آغاز سال نو خورشیدی و عید باستانی نوروز ، مقاله تحلیلی دینی «خرافات در نوروز و ریشه های آن » را منتشر کرد.

سید روح الله علوی در این مقاله نگاشته است: خرافات در بین اقوام و ملل و حتی در بین ادیان وجود دارد و این مطلبی پوشیده نیست. هر سنتی هر چند نیکو باشد در طول زمان به مطالبی خرافی آمیخته شده است. همه ادیان چه آسمانی و غیر آسمانی با گذشت زمان دچار تحریف و عقاید خرافی شده اند.در نوروز عمده خرافات در خصوص روز سیزدهم فروردین است. مردم عوام آن روز را نحس می دانند و برای اینکه از نحسی این روز رها شوند روز سیزده از خانه به بیابان و سبزه زار پناهنده می شوند. در کنار این خرافه چند خرافه دیگر نیز پدید آمده که ظاهرا ناشی از همین نحس دانستن این روز است. مانند سبز کردن سبزه قبل از عید و گذاشتن آن سر سفره هفت سین و در آخر دور ریختن آن در روز سیزدهم. البته یک خرافه دیگر در مراسمات قبل از عید به نام چهارشنبه سوری هست که برای آن نیز نمی توان توجیه عقلایی یافت. بلکه تا به حال آثار و تبعات جبران ناپذیر جسمی و روحی بدنبال داشته است. سفره هفت سین هم با اعتقاد به اینکه شگون می آورد دلیلی ندارد اما از آن جهت که فال نیک است عیبی نباید داشته باشد مگر آنکه قائل شویم که این عمل می تواند زندگی ما را از این رو به آن رو کند. یعنی برای طبیعت در کنار خداوند متعال اثر گذاری بر جهان را بپذیریم همانگونه که مادی گرایان قائلند که منجر به شرک می شود.

یادآور می شود این مقاله بر اساس دیدگاه های استاد شهید مرتضی مطهری و از کتاب «پانزده گفتار» ایشان برداشت شده است.

علاقه مندان میتوانند برای بازخوانی این مقاله به نشانی اینجا مراجعه فرمایند

تنظیم: هومن بهلولی