تبیان، دستیار زندگی
اختیار از موضوعاتی است که رد پای آن در همه ادیان دینی است؛ زیرا در بیشتر ادیان و حتی مکاتب فکری بشری، فعل و رفتار آدمی دستی در سامان سعادت و آینده او دارد. ....
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

کرانه های اختیار آدمی

آشنایی با چند کتب دینی

کرانه های اختیار آدمی

کرانه های اختیار آدمی

مولف: علی فلاح رفیع

تعداد صفحات: 192

قطع : رقعی

نوبت چاپ: اول

درباره کتاب : کاوش فکری پیرامون اراده و اختیار آدمیان در دو جنبه نظری و عملی زندگی بشر، امری مهم و سرنوشت ساز بوده است. اختیار از موضوعاتی است که رد پای آن در همه ادیان دینی است؛ زیرا در بیشتر ادیان و حتی مکاتب فکری بشری، فعل و رفتار آدمی دستی در سامان سعادت و آینده او دارد.

مطالعه و مقایسه این دیدگاه ها به اختیار، ما را در حل مهم ترین سئوالات این موضوع یاری می رساند. مسائل نسبتاً پیچیده ای که تا کنون آدمی نتوانسته است با حل قانع کننده و نهایی آن ها فکر و روان خود را آدامش بخشد. همین امر موجب شده است که گاهی به جبر گراییده و گاهی اختیار را برگزیده است.

در این نوشتار معضلات فکری- عملی اشاره شده، با روش های تاریخی، تحلیلی و توصیفی در بخش ها و فصول متعدد بررسی شده است. در انتها با ارائه طرحی نو در ساختار و نظام بحث در حد توان سعی شده به حل مشکل نزدیک و با بیان دلایل و شواهد متعدد به تبیین موضوع حق و راه حل نهایی کمک شود.

سرفصل های کتاب عبارتند از:

بخش اول: پیشینه تاریخی

بخش دوم: اسلام

بخش سوم: فلاسفه مغرب زمین و اختیار آدمی

بخش چهارم: وجدان و اختیار آدمی

اختیار از موضوعاتی است که رد پای آن در همه ادیان دینی است؛ زیرا در بیشتر ادیان و حتی مکاتب فکری بشری، فعل و رفتار آدمی دستی در سامان سعادت و آینده او دارد.

مصلح جهانی، از نظریه تا تحقق

کرانه های اختیار آدمی

مولف / مترجم: نذیر یحیی حسنی، سید محمد صالحی، ابراهیم خاکپور

شابک:978-600-121-122-5

قیمت فروش:65000

تعداد صفحات:310

تاریخ انتشار:1389/08/05

شمارگان:2000 نسخه چاپی:اول

درباره کتاب: اعتقاد به مصلح جهانی و مهدویت اختصاص به مذهب یا فرقه ای خاص ندارد بلکه همه ادیان و مکاتب الهی و غیر الهی به نحوی به آن پرداخته اند و از آن سخن گفته اند. کتاب حاضر به بررسی ریشه های این اعتقاد در مذاهب و مکاتب مختلف می پردازد . آن گاه براساس آیات قرآن و احادیث نبوی و اهل بیت (ع) ، نظر مذاهب اسلامی را در این باب مطرح و و وجوه اشتراک و افتراقشان را بیان می کند. پس از آن درباره وجود امام زمان (عج) ، نقش نواب اربعه ، مدعیان بابیت و مهدویت، نشانه های ظهور وضع سیاسی جهان قبل و بعد از ظهور و ویژگی های حکومت جهانی امام مهدی(عج) بحث می کند و در پایان به شبهات وارده درباره امام زمان پاسخ می دهد.

نقش شیعه در فرهنگ و تمدن اسلام و ایران

کرانه های اختیار آدمی

نویسنده: دكتر علی اكبر ولایتی

تعداد صفحات: 1107

شمارگان: 3000 نسخه

بهای کتاب: 210000ریال

درباره کتاب: تبیین علمی نقش شیعه در فرهنگ و تمدن اسلام و ایران به دو طریق صورت پذیرفته است، نخست شناساندن نقش تعیین کننده حوزه‌ها و مدارس علمی شیعه طی قرون متمادی در گسترش  و تعمیق فرهنگ و تمدن اسلامی و دوم معرفی آثار و خدمات برجسته دانشمندان بنام و رجال شیعه در شاخه های گوناگون. دانشمندان برجسته شیعه چون کندی، فارابی، ابن سینا، خواجه نصیرالدین طوسی هریک به نوعی قائل به فلسفه تمثیلی طبیعت بوده اند. بر همین اساس شیوه رده بندی آنها از دانشهای زمانه خود منعکس کننده بینش توحیدی است که در آن اجزای هستی در منظومهای به هم پیوسته مشاهده می شود.

نگاهی به تاریخچه حوزه ها و مدارس علمی شیعه، روشها و مواد و منابع درسی حوزه های علمیه شیعه، علوم طبیعی و دقیقه، جغرافیا، تاریخ، ادبیات، هنر، عرفان، فلسفه و کلام، نمایه اشخاص و نمایه کتاب بخشهای مختلف کتاب “نقش شیعه در فرهنگ و تمدن اسلام و ایران” هستند.

اهمیت و جایگاه ابن سینا در تاریخ فلسفه اسلامی، آیت الله شاه آبادی اصفهانی، سیاست، انواع دولت در اندیشه اخوان الصفا، میرفندرسکی، خواجه نصیرالدین طوسی، علم طبیعی، مابعدالاطبیعه فارابی، شروع فلسفه اسلامی و سیر تطور آن تا دوره معاصر و خاستگاه فلسفه نیز برخی مباحثی هستند که در کتاب مطرح شده‌اند.

فرآوری: رویا فهیم

بخش: کتاب و کتابخوانی


منابع: سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، شرکت انتشارات علمی و فرهنگی، موسسه انتشارات امیرکبیر