تبیان، دستیار زندگی
پس از موفقیت های دانشمندان ایرانی در عرصه هوافضا، سرپرست سازمان فضایی ایران از ایجاد شهرک فضایی در کشور خبر داد و یادآور شد: این شهرک در راستای اعمال یکپارچه بر فعالیت ها و آزمایشگاه های فضایی کشور راه اندازی خواهد شد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

شهرک فضایی ایران در راه است

ماهواره نوید


پس از موفقیت های دانشمندان ایرانی در عرصه هوافضا، سرپرست سازمان فضایی ایران از ایجاد شهرک فضایی در کشور خبر داد و یادآور شد: این شهرک در راستای اعمال یکپارچه بر فعالیت ها و آزمایشگاه های فضایی کشور راه اندازی خواهد شد.


تاکنون 3 کشور موفق به ارسال فضانورد شده اند و ایران در سند چشم انداز توسعه کشور و طبق تاکیدات رئیس جمهور قرار است تا قبل از رسیدن به سال 1400 فضانورد به فضا ارسال کند. پروژه فرستادن انسان به فضا به همراه برنامه ریزی های انجام شده در شورای عالی فضایی بررسی خواهد شد و در مرحله بعدی سیاست های کلی، زمان بندی انجام پروژه های مختلف ومیزان بودجه تخصیص یافته در هر مرحله از جمله مواردی است که در جلسه شورای عالی فضایی کشور بررسی و سپس به سازمان فضایی ایران ابلاغ می شود. پس از ابلاغ کتبی شورای عالی فضایی ، مرحله اجرایی پروژه فرستادن انسان به فضا در سال آینده آغاز خواهد شد.

مطالعه در زمینه قراردادن ماهواره در مدار ژئو، ارسال انسان در مدار، ارسال انسان به کره ماه از جمله زمینه های مطالعاتی این سازمان برای نیل به این هدف بزرگ است. در حال حاضر مطالعاتی در این زمینه در خصوص نوع محموله، قطر آنها و اینکه تا چه مداری این محموله ها باید ارسال شوند صورت گرفته که طبق این بررسی ها قرار است تا سال آینده محموله زیستی با حیوان بزرگتر به فضا ارسال شود.

از دیگر برنامه های سازمان فضایی ایران می توان به ارسال فضانورد تا ارتفاع زیر 200 کیلومتر  اشاره کرد که در این راستا  مطالعاتی در پژوهشگاه هوافضا، گروه مطالعاتی فیزیولوژی انسان ایجاد شده است که اولین گام آن ارسال محموله زیستی تا ارتفاع 60 کیلومتر بوده است ضمن آنکه طراحی هندسی کپسول های فضایی که قرار است در مدار با سرعت بالا بچرخد و مجددا به زمین باز گردد نیز آغاز شده است. پرتاب ماهواره های مخابراتی- سنجشی از دیگر برنامه های این سازمان است که برای رسیدن به اهداف نهایی سازمان هوافضای ایران امری انکارناپذیر است.

ماهواره های ایرانی

بنا به صحبت های رییس سازمان فضایی ایران، پرتاب راکت کاوشی کاوشگر بدون موجود زنده برای امتحان زیرسیستم ها و صحت عملکرد کاوشگر تا آخر سال 1389 انجام می شود. این پرتاب در ادامه مسیر پرتاب راکت های کاوشی خواهد بود که حاوی محموله موجودات زنده در سال آینده است. درصورتی که نتایج خوبی از پرتاب آزمایشی راکت کاوشی بدون موجود زنده به دست آید ، در سال آینده پرتاب کاوشگر حاوی محموله زیستی به فضا انجام خواهد شد.

آینده علمی هر کشوری رازی پیچیده به اما و اگرهاست و این رازآلودگی همچنان ادامه می یافت اگر ما تنها نظاره گر آمدن آن بودیم و برای ساختنش به دیگران چشم می دوختیم، اما اکنون با برنامه ای دقیق، سرعت خود را افزایش داده ایم تا آینده یمان را خودمان درست کنیم.

م.ح.اربابی فر

بخش دانش و زندگی


اخبار به نقل از ایرنا، ایسنا، جام جم