تبیان، دستیار زندگی
چکیده: محافل صهیونیستی با مشكل بزرگی روبرو شدند. دیگر هیچ هنرپیشه‌ای حاضر نمی‌شد با اهانت به مقدسات اسلامی جان خویش را به خطر اندازد و به فرض كه نویسنده‌ای حاضر به اهانت می شد، ناشری یافت نمی‌شد كه حاضر باشد جان و منافع خویش...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

شرایطی كه منتهی به حكم اعدام سلمان رشدی شد

چکیده: محافل صهیونیستی با مشكل بزرگی روبرو شدند. دیگر هیچ هنرپیشه‌ای حاضر نمی‌شد با اهانت به مقدسات اسلامی جان خویش را به خطر اندازد و به فرض كه نویسنده‌ای حاضر به اهانت می شد، ناشری یافت نمی‌شد كه حاضر باشد جان و منافع خویش و كاركنانش را به خطر افكند. راه‌ها بر اهانت بسته شد. اینك صهیونیست‌ها و محافل استعماری غرب به بن بست رسیده بودند و آنها كه در صدد خشكاندن ایمان در جهان اسلام بودند در می‌یافتند كه زمینه اهانت به اسلام خشكیده است.

تداوم اهانت‌ها

اهانت به مقدسات مردم مسلمان ایران، داشت به یك روال معمول در می‌آمد. تلویزیون های آلمان و ایتالیا در برنامه های طنز تلویزیونی خویش به حضرت امام (ره) اهانت كردند. روابط آن دو كشور با ایران بحرانی شد و دولت و ملت ایران عكس‌العمل قاطعی نشان دادند و مراكز فرهنگی آنان در تهران تعطیل گردید. چند دیپلمات اخراج شدند. دولت های ایتالیا و آلمان ضمن ابراز برائت از اهانت به حضرت امام(ره) اعلام كردند كه نمی‌توانند جلوی آزادی‌ها را بگیرند، ضمن آنكه، آنچه انجام شده بود را به دور از قصد توهین عنوان می ساختند.

برنامه تلویزیون هلند برای اهانت

تلویزیون هلند برنامه توهین آمیزی را تدارك دیده بود كه با تذكرات شدید دیپلماتیك ایران و تهدید به تأثیر همه جانبه آن در روابط اقتصادی و سیاسی دو جانبه، از پخش آن ممانعت شد.

اخباری واصل شده بود كه در كانادا در تدارك تهیه یك فیلم توهین آمیز هستند. اهانت به حضرت امام (ره) مقدمه اهانت به حضرت محمد(ص) و ائمه اطهار(ع) بود. بر اساس اطلاعات واصله، در انگلستان در صدد ساخت فیلمی توهین‌آمیز علیه حضرت امام زمان (عج) بودند.

عكس‌العمل‌های دولت و ملت ایران موجب شده بود دولت ها، رسانه‌های رسمی خویش را از اهانت منع نمایند، اما محافل صهیونیستی كه خواستار تخریب روابط بین ایران و سایر كشورها، بویژه كشورهای غربی بودند، بهترین راه بحرانی كردن روابط بین ایران و سایر كشورها را برنامه ریزی برای اهانت به مقدسات جمهوری اسلامی ایران در كشور مورد نظر یافته بودند، زیرا كه دولت و ملت ایران نمی‌توانستند نسبت به اهانتها بی تفاوت بمانند و اهانت به مقدسات در هیچ محفل و رسانه‌ای را تحمل نمی‌كردند. آنها پیش‌بینی می‌كردند كه اهانت موجب عكس‌العمل ایران شود و این عكس‌العمل، روابط ایران با كشوری كه در آن توهین صورت گرفته است را بر هم بریزد.

دولت هلند، تهدیدات دیپلماتیك جمهوری اسلامی ایران را فراتر از حد انتظار خود یافته و در نتیجه مانع پخش برنامه توهین آمیز شده بود، گرچه با درك عمومی و موافقت احزاب مختلف در ممانعت از پخش برنامه توهین آمیز مواجه شده بود با انتقاد شدید برخی محافل مطبوعاتی صهیونیستی مواجه شد. دولتهای آمریكا، انگلیس و رژیم صهیونیستی كه همواره خواهان تخریب روابط بین سایر كشورها با جمهوری اسلامی ایران بودند برنامه گسترده ای را علیه جمهوری اسلامی ایران تدارك دیده بودند.

اهانت سلمان رشدی

اهانت به مقدسات تشیع و برانگیختن احساسات مردم و دولت ایران از برنامه های حتمی‌ای بود كه در تدارك آن بودند . اقدامات حقوقی و دیپلماتیك و حتی قطع روابط با برخی از این كشورها دیگر نمی‌توانست پاسخی كافی به این اهانتها باشد ،به ویژه آنكه توهین به مقدسات اسلام داشت به یك رویه تبدیل می شد كه گاه دولتها نیز در آن دخالت نداشتند، لیكن ظاهرا" با توجه به نفوذ صهیونیست ها، حتی اگر می‌خواستند، نمی‌توانستند مانع آن شوند. اعتراضات شدید علیه اهانت‌ها خود موجب شهرت اهانت كنندگان می‌شد و می‌رفت كه راه دستیابی به شهرت از طریق اهانت به مقدسات اسلامی سهل‌ترین راه گردد . سلمان رشدی نویسنده كتاب آیات شیطانی و محافل استعماری و صهیونیستی حامی وی می‌دانستند كه این كتاب مورد اعتراض شدید مسلمانان جهان قرار خواهد گرفت و حتی این اعتراضات را فرصت خوبی برای كسب شهرت بیشتر برای نویسنده و كتاب او ارزیابی می كردند .

اعتراضات روز به روز گسترده تر می‌شد و شهرت كتاب و نویسنده نیز هر روز افزونتر می‌گردید، لیكن هیچ یك از این اعتراضات، حتی به شهادت رسیدن 20 مسلمان در پاكستان در تظاهرات اعتراض آمیز نسبت به انتشار كتاب، گره ای را نگشود و فقط، شهرت كتاب افزوده شد .

باید از این پس در انتظار توهین‌های صریح‌تر و گستاخانه‌تر علیه مقدسات مشترك كلیه مسلمانان و بویژه توهین‌های غیرقابل تحمل نسبت به مقدسات جهان تشیع می‌بودیم. اهانت‌ها ، گره‌ای بود كه ظاهرا" راه حلی برای گشودن آن مشاهده نمی‌شد .

اگر اعتراضات به مقدسات مشترك جهان اسلام كه اعتراضات عمومی مسلمانان را در پی داشت چاره ساز نبود، اهانت به مقدسات تشیع كه قطعا" محدود به جهان تشیع می ماند، اثر كمتری می‌توانست داشته باشد.

بن بست

صهیونیست ها آماده بودند از طریق عوامل خود در غرب آنقدر میزان اهانت را بالا ببرند كه دیگر چاره ای جز قطع كامل روابط با غرب برای جمهوری اسلامی ایران باقی نماند و تازه این عمل نیز نمی‌توانست مانع ادامه اهانت‌ها شود . هیچ چاره و درمان اصلی و كارسازی برای این روال مشاهده نمی شد . همه راههای مقابله، با بن‌بست مواجه بود.

ظاهرا" روانشناسان سازمانهای استعمارگر غربی معتقدند كه چنانچه علیه مقدسات ملتی اهانت شود و اعتراضات آنان به جایی نرسد، ملتها چون موم رام و تسلیم خواهند گردید.

حكم گره گشای امام خمینی(ره)

باری، حضرت امام خمینی (ره) با صدور حكم اعدام سلمان رشدی و ناشرین كتاب آیات شیطانی كه از محتوای توهین آمیز آن مطلع بودند، گره را گشودند و جهان اسلام و بویژه جمهوری اسلامی ایران را از بن بستی خطرناك نجات دادند.

صدور این حكم نه فقط از این بابت مهم بود كه سلمان رشدی محكوم به اعدام شده بود، كه این خود البته از اهمیت بسیاری برخوردار بود، بلكه از این بابت كه به جهانیان اعلام شد كه حكم هرگونه اهانت به اسلام و انتشار و اشاعه آن مرگ است، اهمیت داشت، بویژه آنكه این پیام را مزدوران قلم فروش خوب دریافتند.

بن بست صهیونیست‌ها

محافل صهیونیستی با مشكل بزرگی روبرو شدند. دیگر هیچ هنرپیشه‌ای حاضر نمی‌شد با اهانت به مقدسات اسلامی جان خویش را به خطر اندازد و به فرض كه نویسنده‌ای حاضر به اهانت می شد، ناشری یافت نمی‌شد كه حاضر باشد جان و منافع خویش و كاركنانش را به خطر افكند.

راه‌ها بر اهانت بسته شد. اینك صهیونیست‌ها و محافل استعماری غرب به بن بست رسیده بودند و آنها كه در صدد خشكاندن ایمان در جهان اسلام بودند در می‌یافتند كه زمینه اهانت به اسلام خشكیده است .

تلاش غرب برای لغو حكم اعدام سلمان رشدی نه برای ارزشی است كه برای جان سلمان رشدی قائل هستند كه اگر فقط مسئله این بود، خود آنها او را تا كنون كشته بودند، بلكه مسئله این بود كه به سایر مزدوران بگویند كه اهانت به اسلام به از دست رفتن جانشان تمام نخواهد شد، تا زمینه پذیرش توطئه‌های فرهنگی علیه اسلام توسط مزدوران فراهم آید.

خروج از بحران

حضرت امام خمینی (ره) با عمل به دستورات اسلام و با صدور فرمان حكم اعدام سلمان رشدی ملعون گرد مرگ را بر اهانت كنندگان به اسلام پاشیدند و با یك ضربه جانانه، همه آنها را دچار انفعال و شكست كردند و جمهوری اسلامی ایران را نیز از بحران های سیاسی، بین‌المللی، اقتصادی كه به ظاهر اجتناب‌ناپذیر می‌نمود خارج ساختند.

درست است كه صدور حكم سلمان رشدی جهان غرب را رودرروی جمهوری اسلامی ایران قرار داد ، لیكن مانع بروز مشكلات و بحران عظیم‌تری گردید كه با ادامه و ارتقاء اهانت‌ها اجتناب‌ناپذیر بود.

تجربه روحیه غربی‌

اینجانب كه در آن زمان در وزارت امور خارجه یكی از مسئولیت‌هایم مقابله با توطئه‌های تبلیغاتی خارج از كشور بود، قبل از صدور حكم اعدام سلمان رشدی، ملاقاتی با یك خبرنگار ایتالیایی داشتم كه اطلاع از آن می تواند روحیه مردم غرب را نمایان سازد .

این خبرنگار كه سعی می‌كرد نسبت به انعكاس موضوعات ایران منصفانه برخورد كند با توجه به سفرهای متعددی كه به ایران داشت ، در جریان فعالیتهای تروریستی منافقین قرار گرفته و از جنایات آنان با اطلاع بود و به شدت علیه آنها موضع داشت .

او منافقین را بدتر از فاشیست‌ها می دانست و مقالاتی نیز علیه آنها در مطبوعات ایتالیا نوشته و منتشر كرده بود. در ملاقاتی كه در دفتر كارم با او داشتم، در بین صحبت ها، اسنادی از جنایات منافقین را در اختیار او قرار دادم. او كه به متجاوز بودن عراق در جنگ واقف بود، از اینكه منافقین به عراق پناهنده شده و علیه ملت خویش به دشمن متجاوز كمك كرده و چنین جنایاتی را مرتكب می شوند ابراز انزجار كرد.

از وی خواستم اگر برایش ممكن باشد افكار عمومی ایتالیا را از جنایات منافقین و اسناد ارائه شده مطلع كند، ولی او گفت كه حاضر نیست دیگر علیه منافقین مطلبی بنویسد. وقتی علت امتناع او را جویا شدم برایم تعریف كرد كه به دنبال مقاله‌ای كه در روزنامه خود درباره جنایات منافقین نوشته بود، یك روز هنگامی كه دیر هنگام از روزنامه به منزل می‌رفت دو نفر از اعضای منافقین در زیر زمین مترو، در قسمتی خلوت جلوی او را می‌گیرند و سیلی به صورت او می‌زنند و می‌گویند كه اگر یكبار دیگر علیه منافقین بنویسد او را خواهند كشت.

از او پرسیدم آیا این مطلب را در روزنامه نوشتی؟ گفت: خیر. گفتم: برخورد منافقین با شما باید ماهیت منافقین را بیش از پیش برایت روشن كرده باشد و لذا شایسته است كه آنها را افشا نمایی . تأكید كرد كه منافقین او را تهدید به مرگ كرده‌اند و درست به همین دلیل نیز دیگر حاضر نیست علیه آنها چیزی بنویسد، زیرا به هیچ قیمتی حاضر نیست جان خویش را از دست بدهد. گفت: اگر من بمیرم حتی اگر آنها مجازات شوند چه فایده‌ای برای من دارد ؟ به او گفتم: به پلیس مراجعه كن، تو را حفاظت خواهند كرد . گفت: اولا" پلیس حاضر نمی شود چنین هزینه‌ای را برای حفاظت از جان من بپذیرد ، ثانیا" بر فرض كه چنین كند عملا" آزادی‌ام سلب خواهد شد. وی اظهار داشت : چگونه می‌توان دائم در حفاظت پلیس بود، چنین زندگی‌ای اصلا شیرین نخواهد بود.

سایه مرگ

این خبرنگار كه از مزدوری منافقین مطلع بود، حاضر نشد پس از تهدید، از ترس جانش، چیزی علیه منافقین بنویسد، در حالی كه از عدم حقانیت آنان كاملا آگاه بود. وقتی یك غربی از ترس جان، از گفتن حقایق پرهیز می‌كند، حتما در صورت احساس سایه مرگ، از مزدوری و اهانت هم دست بر خواهد داشت و در حقیقت زمانی ریشه اهانت به اسلام خشكیده خواهد شد كه اهانت كننده خود را در معرض مرگ ببیند.

راه خشكاندن ریشه اهانت

در ارتباط با صدور حكم اعدام سلمان رشدی توسط حضرت امام خمینی(ره)، نفس صدور چنین حكمی كار خود را كرد و ریشه اهانت را خشكاند. چه سلمان رشدی ترور شود و چه كسی موفق به انجام این مهم نگردد، او دیگر مرده است. هرچه مردم جهان بیشتر در جریان سختی‌ها و مشقّت‌هایی كه او در آن گرفتار شده است قرار گیرند، اثر بازدارندگی آن برای مزدوران قلم بدست بیشتر است. نفس صدور حكم حضرت امام موجب شد دیگر درخت اهانت میوه ندهد.

خون هر اهانت كننده به اسلام همچون اسیدی است كه اگر بر زمین ریخته شود ریشه درخت شوم اهانت را خواهد سوزاند . اصرار غرب برای لغو حكم اعدام سلمان رشدی، نه به خاطر ارزشی است كه برای جان وی قائلند، زیرا كه آنها برای جان انسانها ارزش قائل نیستند، چه رسد به جان حیوان مزدوری چون سلمان رشدی، بلكه اصرار غرب برای لغو حكم سلمان رشدی به منظور بازگشایی مجدد راه اهانت به مقدسات اسلام و روحیه دادن به مزدورانی است كه حاضرند برای شهرت یا مشتی پول، دست به هر جنایتی بزنند، اما این مزدوران حاضر نیستند به هیچ وجه رفاه خود را از دست بدهند، چر رسد به از دست دادن جان خود.

در این راستا، تأكید مجدد محافل مختلف مردمی در سالگرد صدور حكم اعدام سلمان رشدی، در اعلام آمادگی برای اجرای حكم حضرت امام(ره) و اصرار مقام معظم رهبری بر تداوم حكم حضرت امام در مورد توهین به مقدسات اسلامی، حالت بازدارنده داشته و دشمنان اسلام را از توهین به مقدسات اسلامی بر حذر می‌دارد.

كشیشان اهانت كننده آمریكایی

اینك، كشیشان كاخ سفید به اهانت به مقدسات اسلامی مبادرت كرده‌اند. آنها ظاهرا در قیل و قال تدارك جنگ توسط سردمداران كاخ سفید و صهیونیسم با جهان اسلام، فراموش كرده‌اند كه حكم اهانت به اسلام چیست. حكمی كه اجرای آن نیازی به صدور حكم مجدد ندارد و هر مسلمانانی ممكن است نسبت به انجام آن احساس تكلیف كند. والسلام

------------------------------------------

1 - روزنامه جوان 6/7/78 به نقل از مصاحبه وی را رادیو باكو

منبع: HTTP://WWW.GHADIRI.ORG