تبیان، دستیار زندگی
محمد طالبی رئیس هیات مدیره و مدیر عامل بانک کشاورزی ضمن گرامیداشت هفتاد و هفتمین سالگرد تاسیس بانک کشاورزی در نشستی خبری با خبرنگاران شرکت کرد
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

بانک کشاورزی 77 ساله شد


محمد طالبی رئیس هیات مدیره و مدیر عامل بانک کشاورزی ضمن گرامیداشت هفتاد و هفتمین سالگرد تاسیس بانک کشاورزی در نشستی خبری با خبرنگاران شرکت کرد


دکتر طالبی

محمد طالبی رئیس هیات مدیره و مدیر عامل بانک کشاورزی ضمن گرامیداشت هفتاد و هفتمین سالگرد تاسیس بانک کشاورزی در نشستی خبری با خبرنگاران گفت: در سال آینده صندوق حمایت از سرمایه‌گذاری‌های کوچک برای رفع مشکل وثیقه و ضمانت فارغ‌التحصیلان کشاورزی که طرحهای کشاورزی انجام می‌دهند تاسیس می‌شود.

وی گفت: بانک کشاورزی سال آینده برای توسعه آبیاری تحت فشار، توسعه مکانیزاسیون کشاورزی مطابق با برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی، حمایت از فارغ ‌التحصیلان کشاورزی، توسعه بانک زمین، حمایت از توسعه دامداری‌های گوشتی و مرغداریها، پرورش ماهیان خاویاری با اهداف تولید گوشت و خاویار حمایت‌های خاصی انجام می‌ دهد.

مدیرعامل بانک کشاورزی افزود: همچنین این بانک میزان تسهیلات پرداختی به کشاورزان را به بیش از 10 هزار میلیارد ریال افزایش داده و خط مشی اعتباری برای تولید محصولات ارگانیک در نظر می‌گیرد و تولید ماهی در قفس، تولید نهال به روش کشت بافت، توسعه بیمه کشاورزی، توسعه باغات، از طرح‌هایی است که بانک کشاورزی در سال 90 حمایت بیشتری خواهد

طالبی در ادامه تسهیلات حوزه کشاورزی را به تفکیک اعلام کرد و گفت: نزدیک به 19 هزار و 471 میلیارد ریال در بخش زراعت، 10 هزار و 944 میلیارد ریالذ در حوزه دامداری، 9 هزار و 310 میلیارد ریال در بخش خدمات کشاورزی، 5 هزار و 236 میلیارد ریال در حوزه باغداری، 4 هزار و 816 میلیارد ریال در بخش مرغداری، 1 هزار و 565 میلیارد ریال در بخش صنایع مرتبط با کشاورزی، 2 هزار و 751 میلیارد ریال در بخش آب و خاک، 2 هزار و 494 در بخش بازرگانی، 1 هزار و 664 در بخش گلخانه، 1 هزار و 210 میلیارد ریال در بخش شیلات، 581 میلیارد ریال در حوزه قالیبافی، 219 میلیارد ریال در حوزه پرورش زنبور و 170 میلیارد ریال نیز در بخش جنگلداری تسهیلات پرداخت شده است.

سیستم مدیریت ارتباط با مشتری، سامانه الکترونیکی وصول مطالبات، نمره دهی به بازپرداخت مشتریان برای ارجحیت در پرداخت تسهیلات بعدی نیز از جمله اقداماتی است که در بانک کشاورزی راه‌اندازی شده است.

طالبی افزود: همچنین سیستم مدیریت یارانه‌ای اعطای تسهیلات (مرات) راه‌اندازی شده تا از سال آینده روند تسهیلات‌دهی به صورت آنلاین باشد که متقاضیان از طریق سایت بانک کشاورزی به این سیستم دسترسی خواهند داشت.

وی گفت: سیستم مدیریت ارتباط با مشتری، سامانه الکترونیکی وصول مطالبات، نمره دهی به بازپرداخت مشتریان برای ارجحیت در پرداخت تسهیلات بعدی نیز از جمله اقداماتی است که در بانک کشاورزی راه‌اندازی شده است.

وی با بیان اینکه ستادی در بانک کشاورزی برای حمایت‌های توسعه ‌ای از پروژه‌های آبیاری تحت فشار تشکیل شده است، گفت: این بخش بیشترین سرمایه را نیاز دارد و نحوه اجرا در زمین‌های کشاورزی مهمتر از خود سرمایه‌گذاری است زیرا بسیاری از زمین‌ها خرد هستند و همچنین در دولت پیش‌بینی شد که از سال‌های آینده اجرای این پروژه‌ها شتاب بیشتری گیرد.

طالبی در زمینه حمایت از مکانیزاسیون کشاورزی گفت: حدود 10 تا 15 هزار میلیارد تومان برای اجرای مکانیزاسیون در کشور نیاز است اما باید این اعتبارات در قالب شرکت‌های مکانیزاسیون اداره شوند زیرا خرید ادوات کشاورزی گران قیمت برای یک کشاورزی که شاید بیش از یک هکتار زمین ندارد به صرفه نیست اما با این وضع توزیع عملکرد این بانک در بخش مکانیزاسیون 76 درصد بود.

سیستم مدیریت یارانه‌ای اعطای تسهیلات (مرات) راه‌اندازی شده تا از سال آینده روند تسهیلات‌دهی به صورت آنلاین باشد که متقاضیان از طریق سایت بانک کشاورزی به این سیستم دسترسی خواهند داشت.

وی با بیان این که کشاورزان خوش حساب ترین مشتریان ما هستند، افزود: البته باید گفت که عمده ترین مطالبات بانک از کشاورزان است.

طالبی همچنین از تمدید یکسال دیگر بدهی میگوکاران خبرداد و گفت: اگرچه این کار فرصت تنفسی به آنها برای تدارک تولید می‌دهد اما راهکار اصلی، رفع مشکل آنها و فعال سازی تولیدیهای غیر فعال و نیمه فعال است.

مدیرعامل بانک کشاورزی، همچنین از پیش‌بینی تسهیل نحوه پرداخت تسهیلات و بازپرداخت در مناطق محروم خبرداد و گفت: با اختیاراتی که به استان‌ها داده شده قرار است تدوین اعتبار و نحوه پرداخت این وامها با پیش‌بینی‌های مسئولان استانی انجام شود.

طالبی در پایان مطالبات معوق بانک کشاورزی را بیش از 4 هزار میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: حدود 3 هزار میلیارد تومان از این معوقات مربوط به بخش کشاورزی و حدود یک هزار میلیارد تومان مربوط به بقیه بخش‌هاست.

حشمت اله بهادری

بخش اقتصاد تبیان