تبیان، دستیار زندگی
یکی از اعضای شورای روستای عظیم آباد به خبرنگار ما گفت: این روستا با داشتن جمعیت پنجاه خانواری از بعضی امکانات اولیه از جمله آب آشامیدنی سالم و خانه بهداشت روستایی محروم می باشد. وی با بیان این که تاکنون تلاش های بسیاری برای تاسیس خانه بهداشت در این روستا
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

روستائی در میان دود و فاضلاب + عکس


روستای عظیم آباد درجنوبی ترین منطقه تهران قرار داشته و در حال استشمام دودی است که کارخانه های اطراف آن تولید کرده و محصولات این کارخانه ها را مرفهین مصرف می کنند.


روستا

روستای عظیم آباد در یکی از جنوبی ترین مناطق تهران و در بین دو روستای قوچ حصار و دروس آباد واقع است.

این روستا بین سه کارخانه صنعتی قرارگرفته است. پالایشگاه نفت تهران،کارخانه سولفات سدیم و کارخانه استخوان سوزی سه کارخانه ای هستند که علاوه بر آلوده کردن محیط زیست، باعث ایجاد هوای بسیار بد که تنفس در آن به شدت مشکل میباشد، شده اند.

این درحالی اتفاق میافتد که ریه های مردم این منطقه شب ها از بوی تند گاز و در طی روز  بوی نامطبوع کود حیوانی و دود آلوده کارگاه های استخوان سوزی و چربی سوزی  پر و خالی می شود.

وارد عظیم آباد که می شوی بوی نفت، گاز، گوگرد و آلاینده های دیگر کاملا در فضا احساس می ‌شود، کشاورزان این آبادی می گویند به تدریج با توسعه پالایشگاه و دیگر شرکت‌ های نفتی میزان آلودگی‌ های منطقه اعم از آب، هوا و خاک به شدت بالا رفت و هنوز نتوانسته ایم از زیر بار خسارات موتور آب و چاه های آغشته به روغن پالایشگاه کمر راست کنیم.

اهالی این روستا با بیان اینکه بوی نامطبوع کارخانه استخوان سوزی آسایش ایشان را به طور کامل سلب کرده است ، وجود این کارگاه را غیر قانونی خواندند و با ذکر این  که این کارگاه هیچ مجوزی ندارد می گویند که کاربری اصلی این مکان گاوداری بوده است ولی صاحب کارگاه  بدون هیچ نگرانی اقدام به سوزاندن استخوان در این مکان می کند .

آب این منطقه به نحوی از املاح و ناخالصی ها پر بوده که به گفته اهالی، در طی 3ماه پوشال کولرهای این منطقه از حدود 2 کیلوگرم به  7 کیلوگرم تغییر وزن میدهند.

روستا

فعالیت پالایشگاه در کنار این روستا، به زندگی بسیاری از اهالی عظیم آباد لطمه زده به نحوی که به دلیل نفوذ روغن در چاه، موتور آب روستا از سه سال پیش از کار افتاده و هر چند که پالایشگاه وعده داده بود که پاییز امسال آب را تصفیه کرده و در اختیار مردم عظیم آباد قرار می دهد اما تاکنون این امر محقق نشده است.

یکی از اعضای شورای روستای عظیم آباد به خبرنگار ما گفت: این روستا با داشتن جمعیت پنجاه خانواری از بعضی امکانات اولیه از جمله آب آشامیدنی سالم و خانه بهداشت روستایی محروم می باشد. وی با بیان این که تاکنون تلاش های بسیاری برای تاسیس خانه بهداشت در این روستا از طرف اهالی صورت گرفته از بی توجهی مسئولین امر به این روستا گلایه کرد.

وی با بیان اینکه آب مصرفی این روستا از طریق تانکر تامین می شود، گفت: منبع آب روستا بسیار قدیمی است و معمولا لایه ای از زنگ آهن بر روی آب این منبع وجود دارد.

روستا

البته اخیرا یک خط لوله ای از کارخانه سولفات سدیم به مرکز روستا کشیده شده است که از ساعت 6 صبح تا 8 شب اهالی روستا می توانند آب خود را تا مین کنند.

یکی دیگر از مشکلات روستای عظیم آباد نداشتن مدرسه در دوره های راهنمایی و متوسطه است و نوجوانان روستا  مجبورند هر روز تا شهرری سفر کنند .

البته در این مسیر نیز هیچ خط اتوبوس یا مینی بوسی وجود نداشته و اهالی مجبورند با هزینه ای بالاتر از حد توانشان بچه های خود را با آژانس راهی مدرسه کنند.

در پایان باید گفت شغل اصلی اهالی این روستا دامداری بوده که به دلایل مشکلات گفته شد، بیشتر دام ها تلف شده و اهالی روستا تقریبا بیکار هستند.

گفتنی است طبق گفته شهروندان این روستا تاکنون هیچ مقام شهری و کشوری برای رسیدگی به وضعیت این روستا به این منطقه نرفته است.

روستا
روستا
روستا
روستا
روستا

بخش اجتماعی


منبع:جهان نیوز