تبیان، دستیار زندگی
چند سال قبل، وقتی مقامات قضایی سوئیس خودکشی را در این کشور قانونی اعلام کردند، کمتر کسی فکر می کرد که سوئیس بعد از مدت کوتاهی تبدیل به مقصد گردشگری جدیدی شود که لقب سرزمین مرگ را با خود یدک می کشد؛ کشوری که بخشی از درآمدهای گردشگری اش، از سفر توریست هایی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

سرزمین ارواح بیمار

گردشگری مرگ


چند سال قبل، وقتی مقامات قضایی سوئیس خودکشی را در این کشور قانونی اعلام کردند، کمتر کسی فکر می کرد که سوئیس بعد از مدت کوتاهی تبدیل به مقصد گردشگری جدیدی شود که لقب سرزمین مرگ را با خود یدک می کشد؛ کشوری که بخشی از درآمدهای گردشگری اش، از سفر توریست هایی تامین می شود که برای بهره بردن از خدمات مشاوره ای خودکشی به این کشور سفر می کنند!

توریسم مرگ به نوعی از گردشگری گفته می‌شود که در آن با كمك سازمان‌های ویژه، خدمات مرگ آسان، به بیماران ناامید و توریست‌های علاقمند به خودكشی ارائه می‌شود. این موسسات از زمانی رونق گرفتند که قانون آزادی خودكشی در این کشور تصویب شد و کم کم خارجی ها هم به استفاده از این خدمات ترغیب شدند.

اما تنها مشتریان این آژانس های مرگ، افراد نا امید نیستند، معلولان و بیماران لاعلاجی که از زندگی خود خسته شده اند، بخش مهمی از مراجعانی هستند که از این آژانس ها خدمات مرگ ترحمی (اتانازی) دریافت می کنند. تا جایی که آمارها نشان می دهند که تقریبا 25 درصد از 350 مورد خودکشی‌ مشاوره ای اخیر در این کشور، مربوط به افراد غیر سوییسی بوده است.

توریسم مرگ به نوعی از گردشگری گفته می‌شود که در آن با كمك

سازمان‌های ویژه، خدمات مرگ آسان، به بیماران ناامید و توریست‌های علاقمند به خودكشی ارائه می‌شود. این موسسات از زمانی رونق گرفتند که

قانون آزادی خودكشی در این کشور تصویب شد و کم کم خارجی ها هم

به استفاده از این خدمات ترغیب شدند

این آمارها همچنین نشان می دهند که بیش از 40 درصد از افرادی که در فاصله سال‌های 2005 تا 2009 به کمک مشاوره دست به خود کشی زده اند مسافرانی بوده اند که بیشتر آنها را آلمانی ها تشکیل می دادند.

این زنگ خطر، هشداری بود تا مقامات قضایی سوئیس یک بار دیگر این قانون را مرور کرده تا این بار با اتخاذ قوانین سختگیرانه جدید، آمار گردشگری مرگ یا خود کشی را کاهش دهند.

گردشگری مرگ

در همین راستا، وزیر دادگستری سوییس خواستار توقف این نوع توریسم در كشورش شده است اما این در حالی است که براساس آمارهای منتشر شده در سایت بلومبرگ، بیش از 73 درصد از مردم سوییس از خودکشی‌های مشاوره‌ای حمایت کرده اند!

وزیر دادگستری سوییس خواستار ایجاد یك دوره ویژه مشاوره برای افراد متقاضی خودكشی شده است كه درفاصله زمانی پیش از نخستین تماس این افراد با كاركنان یا سازمان‌های ارائه دهنده خدمات خودكشی توسط همین سازمان‌ها یا گروه‌های دیگر ایجاد شود.

جالب است بدانید که هزینه گردشگری خودكشی در سوییس حدود 10هزار فرانك سوییس (نه‌هزار و 200 دلار) است. مبلغی كه افراد زیادی در جهان برای رهایی از درد یا معلولیت، حاضر به پرداخت آن هستند.

بخش گردشگری تبیان- الهام مرادی


منابع: خبرگزاری میراث آریا، تابناک، ایسنا