تبیان، دستیار زندگی
سال 2010 گرچه با ادعاهای باراک اوباما برای حل و فصل نهایی مسئله فلسطین و رؤیاهای شیرین رژیم های عربی برای رهایی از این مسئله آغاز شد اما روزهای پایانی آن با کوبیده شدن طبل جنگ و تجاوز از سوی صهیونیست ها
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

مهمترین اتفاقات فلسطین در سال 2010

سال 2010  گرچه با ادعاهای باراک اوباما برای حل و فصل نهایی مسئله فلسطین و رؤیاهای شیرین رژیم های عربی برای رهایی از این مسئله آغاز شد اما روزهای پایانی آن با کوبیده شدن طبل جنگ و تجاوز از سوی صهیونیست ها در یک طرف وتأکید مجدد نه تنها گروه های فلسطینی بلکه تحلیلگران عرب بر مقاومت به عنوان تنها راه رسیدن به حقوق حقه فلسطینیان به پایان خود نزدیک می شود.

فلسطین

باید اعتراف کرد که سال 2010 برای فلسطینیان جز تجاوزات و ترورهای بیشتر توسط صهیونیست ها و از دست رفتن بسیاری از حقوقشان چیز دیگری در بر نداشت.

در این سال شاهد ترور محمود المبحوح فرمانده بزرگ نظامی حماس توسط موساد در امارت شیخ نشین دبی بودیم. رژیم صهیونیستی حرم ابراهیمی را به طور کامل چپاول و آن را جزو میراث ادعایی خود قرار داد و حملات و فشارهای خود را بر اسرای فلسطینی افزایش داد  تا با کارشکنی و چالش آفرینی در روند سازش شهرک سازی خود را در جای جای فلسطین و بخصوص در کرانه باختری و قدس افزایش دهد.

امروز محمود عباس و گروه سازش کار فلسطینی در حالی به استقبال سال 2011 می روند که رؤیاهای سازش کارانه خود را بر باد رفته یافته و دل  به چند کشور در آن سوی کره خاکی در منطقه آمریکای لاتین بسته اند که هر از چند روزی یکی از آنها دولت فلسطینی مورد نظر تشکیلات ابومازن را به عنوان یک دولت مستقل به رسمیت می شناسند.

شاید آشتی فاروق قدومی یکی از بنیانگذاران باقی مانده در قید حیات سازمان آزادی بخش فلسطین(ساف) با محمود عباس را تنها نقطه روشن در کارکرد سال 2010 تشکیلات رام الله دانست در حالیکه در آن سوی فلسطین در نوار غزه مقاومت حرف اول و آخر را در شکست طرح های صهیونیستی و سازش کاران عرب زد.

مهمترین رخدادهای فلسطینی سال 2010 در یک نگاه :

20 ژانویه : محمود المبحوح یکی از فرماندهان ارشد حماس در هتلی در دبی ترور شد ، تمامی اسناد و مدارک به دست آمده حکایت از دست داشتن سازمان اطلاعات رژیم صهیونیستی موساد در این اقدام تروریستی دارد.

مهمترین اتفاقات فلسطین در سال 2010

21 ژانویه : رژیم اشغالگر قدس طرح ثبت حرم ابراهیمی و قبر راحیل (مسجد بلال) در کرانه باختری را به لیست مناطق میراث یهودی تصویب کرد . این مسئله باعث خشم فلسطینیان و جهان اسلام شد ، یونسکو 28 اکتبر اعلام کرد این دو موقعیت مقدس را از آن مسلمانان کرده و از صهیونیست ها خواست که آن را از لیست خود خارج کنند، خواسته ای که هرگز از سوی صهیونیست ها مورد توجه قرار نگرفت.

23 فوریه : طرح 30 ماهه یهودی سازی کامل شهر قدس رسانه ای شد ، بر اساس این طرح تمامی چهره اسلامی و مسیحی این شهر حذف شده و شهر کاملاً چهره ای یهودی ـ صهیونیستی به خود می گیرد.

2 مارس : حسن یوسف رهبر برجسته حماس که دربند زندان های رژیم صهیونیستی است ادعاهای صهیونیست ها را در همکاری پسرش مصعب با صهیونیست ها را رد و ادعاهای آنها را در خنثی کردن بسیاری از عملیات توسط وی بی پایه و اساس دانست. کارشناسان امور فلسطین افشای این همکاری توسط صهیونیست ها را بی ارتباط با شکست های اطلاعاتی رژیم صهیونیستی در لبنان و غزه ندانستند.

مهمترین اتفاقات فلسطین در سال 2010

31 مه : 9 فعال حقوق بشر ترک که سوار بر یکی از  کشتی های ناوگان بین المللی آزادی غزه موسوم به  مرمره آبی برای امداد رسانی به ملت در محاصره  غزه عازم این منطقه بودند با آتش واحدهای ویژه تک آور دریایی رژیم صهیونیستی ترور و به شهادت رسیدند. حمله به کشتی مرمره روابط  اصولاً شکننده آنکارا با تل آویو را دچار بحران شدید کرد، ترکیه همچنان خواستار عذرخواهی رژیم صهیونیستی است.

1 ژوئن : حسنی مبارک در پی افزایش فشار افکار عمومی جهانی بعد از حادثه مرمره و متهم شدن مصر به دست داشتن در کشتار مردم غزه ، مجبور به گشودن  گذرگاه رفح شد، این گذرگاه جز به مناسبت های مختلف و ایام تعطیل همچنان باز مانده است.

14 جولای: کمیسیون در کنیست رژیم صهیونیستی طرح اجرای همه پرسی در رابطه با عقب نشینی رژیم صهیونیستی از مناطقی  که هم اکنون تحت  حاکمیت خود دارد و بخصوص قدس شرقی و بلندی های جولان را به تصویب رساند مسئله ای که عقب نشینی از این مناطق  را برای کابینه های مختلف صهیونیستی امری  محال می کند.

تحقیر جنسی اسرای فلسطینی

16 اوت : یک نظامی زن صهیونیست به نام آیدن ابراگیل دو عکس یادگاری از آلبوم خود را در صفحه شخصی اش در فیس بوک منتشر کرد ، این تصاویر  او را در کنار فلسطینیان دست و چشم بسته نشان می دهد. انتشار این تصاویر که به شدت بازتاب رسانه ای پیدا کرد موجب شد تا مجموعه های دیگری از تصاویری که نشانگر اقدامات سادیسمی نظامیان صهیونیست علیه فلسطینیان اسیر و حتی اجساد فلسطینیان است ، منتشر شد.

29 اوت : بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرد هدف اصلی رژیمش در مذاکرات رسیدن به نقطه ای است که فلسطینیان مجبور شوند اسرائیل را به عنوان یک دولت یهودی بپذیرند مسئله ای که واکنش شدید حتی جریان سازشکار فلسطینی را نیز برانگیخت.

2 سپتامبر : مذاکرات مستقیم  تشکیلات رام الله با صهیونیست ها در واشنگتن پس از یک دور مذاکره غیر مستقیم از سر گرفته شد ، این مذاکرات با دیدار محمود عباس و بنیامین نتانیاهو و نظارت رهبران مصر و اردن و سرپرستی آمریکا آغاز شد اما مدت کوتاهی بعد  به دلیل  پافشاری  صهیونیست ها بر شهرک سازی با شکست مواجه شد.

26 سپتامبر : دوره 10 ماهه تعلیق فعالیت های شهرک سازی در کرانه باختری که توسط کابینه نتانیاهو اعلام شده بود به پایان رسید و شهرک نشینان با انجام برنامه های تبلیغاتی وسیع از سرگیری علنی شهرک سازی را جشن گرفتند ، این جشن ها در حالی برگزار شده که به گفته کارشناسان اصولاً شهرک سازی در هیچ کجای فلسطین اشغالی در این مدت متوقف نشد.

9 نوامبر : هیئت های نمایندگی جنبش های فتح و حماس دست آخر موفق به برگزاری نشستی در دمشق شدند. با وجود آنکه رسیدن دو طرف به نقطه مشترک برای برگزاری نشست موجی از امیدواری ها را در میان ناظران به وجود آورد اما حتی انجام مذاکرات پشت درهای بسته هم باعث نشد تا بار دیگر دو طرف به بن بست رسیده و تا پایان سال هم نتوانند بار دیگر به نقطه مشترکی برای از سرگیری مذاکرات آشتی ملی برسند.

مهمترین اتفاقات فلسطین در سال 2010

2 دسامبر: کاروان آسیایی غزه متشکل از یکصد فعال حقوق بشر از 15 کشور اسیایی از جمله هند، پاکستان، ژاپن، مالزی، نپال و... از هند عازم سواحل غزه شد. این کاروان که حامل کمک های انسان دوستانه غذایی و دارویی به اهالی غزه است پس از پاکستان وارد ایران شد و پس از گذشت از شهرهای کرمان، اصفهان، تهران ، آذربایجان شرقی و غربی وارد ترکیه و از آنجا به بندر لاذقیه سوریه رهسپار شد. این کاروان بنا  دارد  همزمان با سالگرد آغاز جنگ غزه کمک های خود را به دست اهالی نوار غزه از طریق گذرگاه رفح در مرز با مصر برساند.

18 دسامبر : با به رسمیت شناخته شدن دولت مستقل فلسطین در مرزهای سال 1967 توسط ایوا مورالس رئیس جمهور بولیوی موجی از رسمیت بخشیدن به این دولت توسط دیگر کشورهای آمریکای لاتین آغاز شد.

16 دسامبر : محمود عباس با سفر به امان پایتخت اردن با فاروق قدومی مرد شماره 2 سازمان آزادی بخش فلسطین دیدار کرد تا به یک دوره از تنش و اختلاف بین این دو که پس از ممانعت از حضور قدومی در کنگره سراسری فتح در تابستان سال 2009 در رام الله آغاز شده بود،  پایان داده شود. بر اساس این آشتی قدومی بار دیگر به تونس بازگشت و از حملات انتقادی به عباس دست کشید. گفته شده این آشتی پس از آن صورت گرفت که ابومازن به شدت از سوی محمد دحلان دیگر عضو کمیته مرکزی فتح مورد توطئه سرنگونی قرار گرفته بود.

25 دسامبر : ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد قصد دارد نواری حایل را بین غزه و بقیه مناطق فلسطین اشغالی ایجاد کند ، این  اقدام که گفته می شود چیزی شبیه به نوار اشغالی جنوب لبنان خواهد بود با مخالفت شدید فلسطینیان مواجه شد.

26 دسامبر: فلسطینیان خصوصاً ساکن نوار غزه خود را برای برگزاری هرچه باشکوه تر مراسم دومین سالگرد جنگ 22 روزه غزه  که در سال 2008 صورت گرفته و طی آن گروههای مقاومت به پیروزی رسیدند ، آماده نمودند.

سید عماد حسینی

تنظیم : رها آرامی - فرهنگ پایداری تبیان