تبیان، دستیار زندگی
قانون الحاق یک تبصره به ماده 106 قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 1386 برای اجرا ابلاغ شد. این قانون مقرر می کند که کارمندان دستگاه های اجرایی که از نظر بیمه و بازنشستگی تابع مقررات صندوق تأمین اجتماعی هستند و قبل از تصویب این قانون از مزایای غیرمستمر آنان،
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

کارمندان به حق خود می رسند

حق کارمندان

بخش حقوقی - قانون الحاق یک تبصره به ماده 106 قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 1386 برای اجرا ابلاغ شد. این قانون مقرر می کند که کارمندان دستگاه های اجرایی که از نظر بیمه و بازنشستگی تابع مقررات صندوق تأمین اجتماعی هستند و قبل از تصویب این قانون از مزایای غیرمستمر آنان، کسور بازنشستگی برداشت شده است، می توانند کسور مربوطه اعم از سهم کارمند و کارفرما را یک جا از صندوق تأمین اجتماعی دریافت کنند. در صورت تقاضای این کارمندان، این مبلغ به نسبت سال های پرداخت کسور، قابل احتساب در حقوق بازنشستگی آنان خواهد بود.

احقاق حقوق کارمندان

پیش از این در قانون مدیریت خدمات کشوری برای کلیه مشمولان قانون، اعم از صندوق بازنشستگی کشوری، تأمین اجتماعی و ... به طور یکسان حکم غیرمستمر بودن اضافه کاری و در نتیجه عدم کسر حق بیمه و عدم محاسبه آن در مبنای حقوق و پاداش پایان خدمت تعیین شده بود. این یکسان سازی اعتراض کارمندانی را به دنبال داشت که پیش از اجرای این قانون و در طول سالیان متمادی از اضافه کاری آنان حق بیمه کسر شده و انتظار بهره مندی از آن را به هنگام بازنشستگی داشتند. در حقیقت در قانون سابق، به موجب مواد 68 و 76 قانون مدیریت خدمات کشوری، اضافه کار جزو مزایای مستمر تلقی نمی شد.

سابقه موضوع

در زمان اجرای «قانون استخدام کشوری» کارمندان از نظر بیمه و بازنشستگی به دو گروه تقسیم شده بودند.

1. کارمندان مشمول قانون استخدام کشوری مشمول صندوق بازنشستگی کشوری (برای این گروه، اضافه کاری به عنوان فوق العاده «غیرمستمر» محسوب می شد.)

2. کارمندان مشمول قانون استخدام کشوری مشمول قانون تامین اجتماعی (برای این گروه، اضافه کاری به عنوان فوق العاده «مستمر» محسوب می شد.)

اضافه کاری به عنوان ملاک کسر حق بیمه و در نتیجه در محاسبه حقوق بازنشستگی و پاداش پایان خدمت این قبیل کارکنان منظور می شود.

قانون مدیریت خدمات کشوری در سال 1386 تصویب شد و به این تبعیض پایان داد و برای کلیه مشمولان قانون، اعم از صندوق بازنشستگی کشوری، تأمین اجتماعی و ... به طور یکسان حکم غیرمستمر بودن اضافه کاری و در نتیجه عدم کسر حق بیمه و عدم محاسبه آن در مبنای حقوق و پاداش پایان خدمت را تعیین کرد. اما این یکسان سازی، موجب اعتراض کارمندانی شد که طی سالیان متمادی از اضافه کاری آنان حق بیمه کسر شده و انتظار انتفاع از آن را به هنگام بازنشستگی داشتند. برای اینکه این کارمندان به حق خود برسند مجلس شورای اسلامی، اقدام به تهیه و تصویب «طرح الحاق یک تبصره به ماده 106 قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 1386» کرد که تبعیض به وجود آمده در محاسبه اضافه کاری در حق بازنشستگی کارمندان رفع شود. این طرح در 11 مهرماه سال جاری به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و پس از تایید شورای نگهبان از سوی رئیس جمهور ابلاغ شد. بنابراین با تصویب این قانون اضافه کاری به عنوان ملاک کسر حق بیمه و در نتیجه در محاسبه حقوق بازنشستگی و پاداش پایان خدمت این قبیل کارکنان منظور می شود. یعنی برای این قبیل کارمندان، همانند قانون استخدام کشوری عمل می شود.

منبع:روزنامه همشهری

تنظیم برای تبیان/سمیه حدادی