تبیان، دستیار زندگی
آنچه که در این چند روزه در سایت‌ها و وبلاگ‌های انگلیسی مطرح شده، بحث جدیدی در مورد آسیبی است که ممکن است قرار دادن لپ‌تاپ‌ها بر روی پاهای‌مان ایجاد نماید.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

پوست تُست شده

آنچه که در این چند روزه در سایت‌ها و وبلاگ‌های انگلیسی مطرح شده، بحث جدیدی در مورد آسیبی است که ممکن است قرار دادن لپ‌تاپ‌ها بر روی پاهای‌مان ایجاد نماید. اکثر کاربران هنگام کار با لپ‌تاپ و یا نِت‌بوک‌ها، آن‌ها را در تماس با پوست خود قرار می‌دهند که این محل بیشتر بر روی پاها و بالای زانوها است. همانطور که می‌دانید، گاهی حرارتی که از زیر لپ‌تاپ‌ها خارج می‌شود می‌تواند بسیار شدید باشد. تهویه دستگاه شما هر چقدر هم که ایده‌آل باشد باز هم این اتفاق می‌افتد. گرمای ناشی از این عمل به پوست شما منتقل می‌شود و این کار به مرور زمان باعث ایجاد آسیب‌های جدی به بدن می‌گردد.

پوست  تُست شده

بر اساس تحقیقات جدیدی که محققان سوئیسی انجام داده‌اند و بسیاری از سایت‌های پزشکی و سایت‌های فناوری نظیر slashgear، crunchgear، gizmodo و Cnet آن‌را عنوان کرده‌اند، تماس طولانی مدت لپ‌تاپ ها با پوست بدن می‌تواند باعث ایجاد سندرمی به نام Toasted Skin یا پوست تُست شده گردد. از علائم ایجاد این عارضه می‌توان به تغییر رنگ محل تماس پوست با لپ‌تاپ و تیره شدن آن قسمت اشاره کرد. هرچند که طبق گفته Andreas Arnold و Peter Itin (محققان سوئیسی)، این سندرم در اکثر موارد بی‌ضرر است اما گاهی ممکن است باعث آسیب‌های دائمی پوستی شود و در موارد نادر حتی می‌تواند منجر به سرطان پوستی گردد.

پوست  تُست شده

سندرم Toasted Skin چیز جدیدی نیست. در گذشته نیز افرادی که در کنار کوره‌های لوکوموتیو و یا کوره‌های چوب و ذغال‌سنگ کار می‌کردند هم با این عارضه مواجه می‌شدند. حتی امروزه در برخی افرادی که از پتوهای برقی برای گرمای خود استفاده می‌کنند این مورد دیده می‌شود. در مطالعات جدید محققان، آن‌ها با پسر ۱۲ ساله‌ای مواجه شدند که علائم سرخ شدگی و تغییر رنگی را روی ران پای چپ خود داشت. آن‌ها پس از تحقیق متوجه شدند که گرمای مضاعفی که از لپ‌تاپ پسر بچه خارج می‌شده در طرف چپ آن بوده که به احتمال زیاد ناشی از حرارت خارج شده از پردازنده لپ‌تاپ بوده است.

نام لاتین این سندرم erythema ab igne می‌باشد. باید توجه داشته باشید باشید که شدت وقوع این عارضه بستگی به نوع پوست شما و مدت زمانی است که لپ‌تاپ با سطح بدن‌تان تماس دارد. این زمان می‌تواند از ۳۰ دقیقه شروع شود و تا ساعت‌ها (به خصوص هنگام بازی و یا انجام کارهای طولانی مدت) ادامه یابد. کاهش جریان خون در ناحیه مربوطه (که hemostasis نامیده می‌شود) باعث ایجاد علائمی نظیر تصویر بالا می‌گردد که به صورت تیرگی‌هایی مشبک نمایان می‌شود. بر اساس مطالعات، گرمای ساطع شده از لپ‌تاپ‌ها بین ۱۱۰ تا ۱۵۰ فارنهایت است بنابر این، شاید بهتر باشد که هنگام کار، وسیله‌ای مانند بالش و یا پَدها مخصوص این‌کار را بین پاها و لپ‌تاپ‌تان قرار دهید و یا در کل از میز استفاده نمایید.

پوست  تُست شده

                                  نویسنده: آرش زاد

                                  تنظیم برای تبیان: فاطمه مجدآبادی