تبیان، دستیار زندگی
با امضای تفاهم‌نامه سه جانبه‌ای میان ایران کد، مرکز امور اصناف و بازرگانان و مجمع واردات به عنوان نخستین تشکل قانونی واردات، استفاده از ایران کد در ساماندهی واردات کالا به کشور آغاز شد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

با امضای تفاهم‌نامه سه جانبه صورت گرفت:

آغاز ساماندهی واردات کالا به کشور با ایران‌کد

تفاهم نامه سه جانبه واردات کالا به کشور

با امضای تفاهم‌نامه سه جانبه‌ای میان ایران کد، مرکز امور اصناف و بازرگانان و مجمع واردات به عنوان نخستین تشکل قانونی واردات، استفاده از ایران کد در ساماندهی واردات کالا به کشور آغاز شد. 

با امضای تفاهم‌نامه سه جانبه‌ای میان ایران کد، مرکز امور اصناف و بازرگانان و مجمع واردات به عنوان نخستین تشکل قانونی واردات، استفاده از ایران کد در ساماندهی واردات کالا به کشور آغاز شد.

به گزارش روابط عمومی، احمد غلامزاده مدیرعامل مرکز ملی شماره‌گذاری کالا و خدمات ایران درباره این تفاهم‌نامه اظهار داشت: دولت و وزارت بازرگانی تصمیم گرفته‌اند با استفاده از تشکل قانونی واردات که متعلق به بخش خصوصی است با استفاده از ظرفیت‌های ایران کد نسبت به مدیریت، ساماندهی، شفاف‌سازی و تخصصی کردن واردات کالا اقدام کنند.

وی افزود: براساس این تفاهم‌نامه مجمع واردات به نمایندگی از سوی ایران کد، به واردکنندگان کالا بر اساس استانداردهای اطلاعاتی ایران کد، شناسه کالا ارایه می‌کند بطوری که شناسنامه‌دار شدن کالاهای وارداتی تخصصی خواهد شد.

مدیرعامل مرکز ملی شماره‌گذاری کالا و خدمات ایران اظهار داشت: همچنین دو طرف در زمینه تولید کاتالوگهای الکترونیکی کالا برای هویت‌دار شدن کالاهای وارداتی اقدام خواهند کرد. قرار است این کاتالوگ‌ها در فرآیندهای کاری واردات کالا مورد استفاده قرار گیرند و در آینده هیچ کالایی بدون داشتن این کاتالوگها مجوز ورود به کشور را دریافت نکند.

وی تصریح کرد: از سوی دیگر با استفاده از ظرفیت‌های ایران کد، وزارت بازرگانی و مجمع واردات، اقدام به مدیریت بهتر کالا برای ثبت سفارش واردات کالا می‌کنند و واردات تنها از طریق واردکنندگان مورد تایید مرکز اصناف و بازرگانان وزارت بازرگانی صورت خواهد گرفت که ضمناً کالاهایشان ایران کد نیز داشته باشد.

محمدحسین برخوردار رییس هیات مدیره مجمع واردات نیز درخصوص امضای تفاهم‌نامه سه جانبه گفت: در این تفاهم‌نامه گروه واردکنندگان کالا متعهد شده است که ارایه تاییدیه صدور یا تمدید کارت بازرگانی و کارت عضویت در مجمع واردات را منوط به عضویت واردکننده در سامانه ایران کد کند. همچنین در تعیین مولفه‌های لازم برای تشخیص کالاهای کیفی، تخصصی با ایران کد و موسسه استاندارد همکاری نماید.

وی جمع‌آوری اطلاعات واردکنندگان و کالاهای وارد شده را یکی از اهداف مجمع واردات دانست و افزود: متاسفانه واردات کشور، از واردات کالا توسط افراد غیرتخصصی ضربات شدیدی خورده است که امید است با ورود واردکنندگان در هر رسته تخصصی معضل کیفی و قیمتی برطرف شود. از سوی دیگر فعالیت واردکنندگانی امکان‌پذیر خواهد بود که دارای رسته و کد تخصصی هستند و فعالیت آنها در این زمینه در بستر ایران کد کنترل خواهد شد. بدین‌ ترتیب هر واردکننده از این پس می‌تواند صرفاً در یک گروه کالایی تخصصی اقدام به واردات کالا نماید و فعالیت همزمان یک واردکننده در زمینه چند کالای نامتجانس و ناهمگون امکان‌پذیر نیست. این امر کمک شایانی به شفافیت و کیفیت کالاهای وارداتی به کشور خواهد کرد.

به گفته وی مجمع واردات آمادگی ثبت نام از متقاضیان و واردکنندگان کالا را دارد و تاکنون بیش از 200 بازرگان بزرگ در این سامانه ثبت نام کرده‌اند.

رییس هیات مدیره مجمع واردات تصریح کرد: این تفاهم‌نامه فصل جدیدی در ساماندهی واردات کالا به کشور می‌گشاید و آن را متحول خواهد کرد، چرا که امکان ساماندهی و نظارت کمی و کیفی را بر واردات کالا به صورت الکترونیک فراهم کرده و آن را شفاف می‌کند. قطعاً از این امر مردم بیشترین سود را می‌برند و جلوی بسیاری از تخلفات و سوءاستفاده‌ها که سیستم فعلی به وجود آورده است گرفته می‌شود.

به گفته وی موسسه استاندارد نیز طرحی را در غالب کد طاها در دستور کار قرار دارد که می‌تواند در زمینه مثمرثمر واقع شود.

برخوردار، عدم تمایل برخی از واردکنندگان برای پرداخت مالیات را از جمله عوامل قاچاق کالا دانست و اعلام کرد: ثبت کالای وارداتی در این سامانه تا حدود بسیار زیادی در ساماندهی مالیات کالاهای وارد شده نیز موثر خواهد بود.

تنظیم: هومن بهلولی