تبیان، دستیار زندگی
متاسفانه امروز کسانی که داعیه دفاع از حقوق زنان را از طریق اسلام ستیزی دنبال می‌کنند جز به ابتذال کشیدن زن و استفاده از زنان به عنوان یک ابزار هیچ چیز دیگری به زنان عرضه نمی‌کنند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

وقتی زنان آزاد می شوند

زن

هویت زنان و دختران مسلمان هویتی مستقل است و نباید این هویت را در تقابل با مردان معنا کرد. نگاهی دقیق به قرآن و سیره ائمه اطهار(ع) نشان می‌دهد که زن همواره از جایگاهی مستقل، والا و با اهمیت برخوردار بوده است. این مساله تا بدانجا پیش رفته است که گاه تاریخ اسلام روایات معتبری از جایگاه والاتر زنان نسبت به مردان به دست می‌دهد.

هویت زنان و دختران مسلمان هویتی مستقل است و نباید این هویت را در تقابل با مردان معنا کرد.

متاسفانه امروز به غلط تصور می‌شود که حقوق و جایگاه مردان در اسلام والاتر از حقوق و جایگاه زنان تعریف شده است در حالی که اگر به اصل دین رجوع شود هر عقل سلیمی به برابری مقام و جایگاه این دو جنس اعتراف خواهد کرد.

در قرآن کریم آمده است که ملاک برتری تنها تقواست و بدیهی است در چنین تفکری تفکیک مقام و قدر و منزلت زن و مرد و برتری دادن و ارجح دانستن یکی بر دیگری بی معنی است.

برابری

تفاوت‌های ذاتی در اصل وجود دختران و زنان نیست بلکه در نوع عملکرد و نقش‌هاست. پر واضح است که زنان و دختران به لحاظ جسمانی تفاوت‌هایی را با مردان داشته و دارند و این تفاوت‌ها منشا برتری جنسیتی نیست بلكه تنها و تنها باعث شکل‌گیری نقش‌های مختلف است، نقش‌هایی که اگر چه متفاوتند اما این تفاوت را نمی‌توان به معنای نابرابری دانست.

زن و مرد در اسلام جایگاه برابری دارند و ملاک برتری شان به گواه قرآن تنها تقواست، این تصور غلط جا افتاده است که هویت زن در تقابل با مرد معنا پیداکرده و نمی‌توان نقش و جایگاه زن را مستقل تعریف کرد.

احکام شرعی‌ چون جهاد، زنا، دیه و حضانت، که این روزها طرفداران حقوق زنان از آن ها دم می زنند برای هر کدامشان دلایل منطقی و اصولی بسیار وجود دارد که در قرآن کریم نیز بیان‌ شده است لذا دستاویز قرار دادن این احکام و پررنگ کردن آن‌ها و علم کردنشان با این عنوان که اسلام مرد را برتر از زن دانسته و حقوق مرد را مقدم بر حقوق زنان می‌داند، جز عنادورزی با اصل دین هیچ هدف دیگری را دنبال نمی‌کند.

دفاع از حقوق زنان با توسل به دین بسیار راحت‌تر صورت می‌پذیرد تا با زیر سوال بردن احکام دینی .

والاترین جایگاه‌های انسانی از آن دختران و زنان جامعه است. جامعه، تمدن و فرهنگ خود را مدیون تربیت زنان است؛ زنان و مادرانی که اسلام بهشت را زیر پای آنان قرار داده است. از این رو بر همه زنان و دختران است که از این جایگاه رفیع حفاظت و صیانت کنند.

در هیچ کجای دنیا در یک ظرف گرانقیمت زباله نمی‌ریزند؛ دل دختران و زنان ما گران قیمت‌ترین‌هاست و این دل باید جولانگاه حق باشد.

متاسفانه امروز کسانی که داعیه دفاع از حقوق زنان را از طریق اسلام ستیزی دنبال می‌کنند جز به ابتذال کشیدن زن و استفاده از زنان به عنوان یک ابزار هیچ چیز دیگری به زنان عرضه نمی‌کنند.  بارها و بارها شنیده‌ایم که آزادی زن در بی‌قیدی نیست اما هنوز تا باور این مساله فاصله زیادی داریم.

دختران جوان باید بدانند قبل از آنکه به جنسیت خود توجه کنند، باید متوجه بعد انسانی وجودشان باشند، هویت دختر در جنسیت او خلاصه نمی‌شود لذا دختران ما در برخوردشان با جنس مخالف باید با انسانیت و نه جنسیت خود وارد شوند.

منبع : ایسنا -کارگاه‌های آموزشی «ریحانه»

گروه خانواده و زندگی تبیان - تنظیم : ندا داودی

مقالات مرتبط :

قیام زنان برای تساوی حقوق

زن ومرد ، تشابه یا تساوی

زن بودن ممنوع!

آیا زن انسان است؟

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.