تبیان، دستیار زندگی
حسن هدایت، کارگردان ناسپاس، کلی از وضعیت امروز سینما و تلویزیون انتقاد کرده. مشخص نیست چرا این کارگردانان، وقتی فیلم هایشان فروش نمی رود شروع می کنند به چنین نقدهایی...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

لوده پروری در تلویزیون و سینما

حسن هدایت نویسنده و کارگردان سینما، که این روزها فیلم ناسپاس را بر پرده سینماها دارد ضمن انتقاد از لوده پروری تلویزیون گفت: مدیران سینمایی شناختی از فیلم فاخر ندارند.

حسن هدایت

این نویسنده با تاکید بر اینکه سلیقه تماشاچی افت کرده است، افزود: متاسفانه سلیقه تماشاچی در بیست و پنج شش سال گذشته و حتی در چند سال قبل از انقلاب به شدت افت کرده است، البته در سال های اخیر این امر بیشتر به چشم می آید و البته این افت سلیقه تنها مختص به سینما نمی شود چرا که می توان آن را در نحوه لباس پوشیدن و حتی آرایش کردن خانم ها و آقایان مشاهده کرد به طوری که می توان گفت حتی سطح خواسته ها و آرزو هایشان نیز نزول کرده است.

پایه های لوده پروری در هنر را تلویزیون گذاشت

هدایت همچنین در گفت و گو با جهان، اظهارکرد: دلیل این افت را می توان در خستگی، کم حوصلگی و عبوس بودن مردم در این روزها جستجو کرد، آن ها به سینما می روند تنها برای آنکه دقایقی را بخندند و بعد دیگر هیچ.

البته پایه های این لوده پروری را تلویزیون نهاد و به مرور به سینما نیز کشانده شد، هر چند در این میان گاها فیلم هایی نیز می بینیم که حرفی برای گفتن دارند اما آن ها کاملا خود جوش خلق شده اند و جریان و برنامه خاصی از سوی کارشناسان و سیاست گذران به دنبال شان نیست.

متولیان دولتی بودجه سنگینی را تنها به یک فیلم اختصاص می دهند و با این کار خود چندین فیلم خوب دیگر را از ساختن باز می دارند. به طور مثال برای ساخت "ملک سلیمان" هفت میلیارد هزینه شد که هنوز هم ساخت آن کامل نشده است. بنابراین دولت می خواهد در زمینه ساخت اثر خوب فعالیت کند اما متاسفانه راه درست آن را نمی شناسد

سیاست گذاران ثابت کرده اند تنها به دنبال جریانی هستند که مردم را سرگرم نگاه دارد

وی تصریح کرد: سیاست گذاران دولتی و متولیان سینما و حتی سینماگران خود نیز به دنبال ایجاد برنامه و تشکل مشخص سینمایی نیستند و البته سیاست گذاران عملا ثابت کرده اند تنها به دنبال جریانی هستند که مردم را سرگرم نگاه دارد.

وی با اشاره به نحوه سرمایه گذاری دولت برای آثار فاخر، افزود: دولت برای رسیدن به سینمای فاخر سرمایه گذاری می کند اما از آنجا که تعریف درستی از این سینما ندارد سرمایه خود را به هدر می دهند چرا که از نظر آن ها فیلم متعهدانه اثری است که گران ساخته شود.

دولت می خواهد در زمینه ساخت اثر خوب فعالیت کند اما راه درست آن را نمی داند

کارگردان"تاریك خانه" ادامه داد: متولیان دولتی بودجه سنگینی را تنها به یک فیلم اختصاص می دهند و با این کار خود چندین فیلم خوب دیگر را از ساختن باز می دارند. به طور مثال برای ساخت "ملک سلیمان" هفت میلیارد هزینه شد که هنوز هم ساخت آن کامل نشده است. بنابراین دولت می خواهد در زمینه ساخت اثر خوب فعالیت کند اما متاسفانه راه درست آن را نمی شناسد.

هدایت افزود: در هیچ جای دنیا برای ساخت یک سریال با وجود سرمایه کافی هفت سال وقت نمی گذارند و تنها در ایران است که به دلیل عدم کنترل بر مسائل چنین اتفاقات بی سر و تهی انجام می گیرد البته گروهی معدود از این قواعد و ممیزی ها مستثنی هستند و دیگر فیلم سازان با مشکلات دست و پنجه نرم می کند که این امر نیز ناشی از تشتت مدیریت فرهنگی است.


گروه هنر تبیان