تبیان، دستیار زندگی
برخورداری از پرورش سالم در خانواده كه نخستین پایگاه تربیتی است، به فرد این فرصت را می‌دهد كه در اجتماع موفق و قابل احترام باشد
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

خانواده، نخستین پایگاه تربیتی

خانواده

کتاب «روابط سالم در خانواده» نوشته داود حسینی با تهیه مرکز پژوهش‌های اسلامی صدا و سیما از سوی موسسه بوستان كتاب تجدید چاپ شد.

به گزارش ایبنا، اثر حاضر با طرح این سوال كه «چگونه می‌توان روابط سالم در خانواده را برقرار كرد؟» مهمترین مسایل مربوط به سالم‌سازی فضای خانواده را در موضوعات مرتبط بررسی می‌كند.

برخورداری از پرورش سالم در خانواده كه نخستین پایگاه تربیتی است، به فرد این فرصت را می‌دهد كه در اجتماع موفق و قابل احترام باشد. خانواده محل آسایش و آرامش است كه فرد را به اقیانوس جامعه پیوند می‌دهد. پدر و مادری كه در تربیت فرزندان به گونه‌ای یك‌پارچه عمل می‌كنند و انتظاراتی یك‌سان و مشخصی دارند، فرزندان را در یك مركز مدیریت واحد قرار می‌دهند. اگر والدین بخواهند با فرزندانشان صمیمی باشند، باید نخست با خود صمیمی باشند.

رفتار صمیمانه اعضای خانواده می‌تواند مسیر صحیح را به فرزندان نشان دهد. نباید با دیدن كوچك‌ترین تخلف از فرزند، واكنش شدید نشان داد. برخورد منطقی با خطاها و لغزش فرزندان از اصول مهم ایجاد صمیمیت است. امتیاز دادن و تشویق كردن فرزندان در قبال كارهای مثبت نقش ارزنده‌ای در سازندگی آنها دارد.

سلامت، استحكام و اقتدار عاطفی و منطقی خانواده در گرو برخورداری اعضا از بصیرت و بینش اجتماعی و نیز آگاهی‌های لازم در جهت سازندگی و پیش‌گیری از درگیری‌ها، تضادها و كج روی‌هاست

همچنان كه پدیدآورنده این مجموعه در متن كتاب اشاره كرده است، خانواده باید وقت كافی در اختیار فرزندان بگذارد و با آنها به گفت‌وگوهای سالم و سازنده بپردازد و از دیدگاه‌های آنان بهره گیرد؛ زیرا فرزندان دارای فكر و عقیده‌اند و باید به باورهای آنان نیز احترام گذاشت و با آنان رفتاری عادلانه داشت.

والدین باید خانه را به محلی امن و پناهگاهی مستحكم برای فرزندان تبدیل كنند و به یكدیگر احترام بگذارند. در حضور آنان به مشاجره نپردازند و عیب‌های یكدیگر را بازگو نكنند. هرگز در حضور دیگران، به ویژه همسالان به پند و اندرز دادن آنان نپردازند. همچنین سخنی به آنها نگویند كه خود بدان عمل نمی‌كنند. والدین باید مسوولیت‌های مختلف زندگی را به فرزندان خود واگذار كنند تا اهل اندیشه، كار و سازندگی شوند. همچنین باید به فرزندان خود كمك كنند تا درست بیندیشند و شوق بهتر شدن، با لیاقت بودن، پاكی و عفت در دوستی به وجود بیاورند.

برخورد سالم و سازنده اعضای خانواده، احترام متقابل نسبت به یكدیگر و خیرخواهی برای خویشاوندان در تكوین شخصیت فرزندان جایگاه ویژه‌ای دارد.

سلامت، استحكام و اقتدار عاطفی و منطقی خانواده در گرو برخورداری اعضا از بصیرت و بینش اجتماعی و نیز آگاهی‌های لازم در جهت سازندگی و پیش‌گیری از درگیری‌ها، تضادها و كج روی‌هاست. بی‌تردید، خانواده‌های لجام گسیخته و متزلزل، جامعه متزلزل را پدید می‌آورند. جامعه‌ای كه در آن، نشانی از خانواده‌های سالم یافت نشود، میزان طلاق روز به روز افزایش می‌یابد و به از هم پاشیدن نظام خانواده می‌انجامد.

متاسفانه بخشی از زنان و مردان هنر زن بودن و هنر مرد بودن را نمی‌دانند، در حقیقت مهارت اداره خانواده را نیاموخته‌اند. میانگین زمان برقراری ارتباط كلامی همسران با یكدیگر و كودكانشان بسیار ناچیز و كم است و همین امر، سبب سردی فضای خانواده می‌شود.

در این مجموعه، مهم‌ترین مسایل مربوط به راهكارهای برقراری روابط سالم و سازنده در خانواده بررسی شده‌اند كه از آن میان می‌توان  عوامل تحكیم خانواده و زندگی سالم زوج‌ها، ارتباط مطلوب همسران، جاذبه‌ها و دافعه‌ها، حقوق متقابل و اصول كلی رابطه بین والدین و فرزندان، مادربزرگ‌ها و پدربزرگ‌ها و دیگر اعضای خانواده كه بر اثر ازدواج با هم آشنا می‌شوند، را نام برد.

چاپ چهاردهم کتاب «روابط سالم در خانواده» در شمارگان 3000 نسخه، 216 صفحه و بهای 27000 ریال راهی بازار نشر شد.


تهیه و تنظیم: گروه کتاب تبیان - محمد بیگدلی