تبیان، دستیار زندگی
درحالی که ایران تحت فشار تحریم قرار دارد رونمایی از ربات سورنا بازتاب جهانی گسترده‌ای داشت. رسانه های دنیا در بازتاب گسترده خبر رونمایی ربات انسان نمای کشورمان سورنا2 را نمادی برای مبارزه ایران علیه تحریمهای بین المللی خواندند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

بازتاب جهانی ربات ایرانی سورنا

درحالی که ایران تحت فشار تحریم قرار دارد رونمایی از ربات سورنا بازتاب جهانی گسترده‌ای داشت.  رسانه های دنیا در بازتاب گسترده خبر رونمایی ربات انسان نمای کشورمان سورنا2 را نمادی برای مبارزه ایران علیه تحریمهای بین المللی خواندند.

بازتاب جهانی ربات ایرانی سورنا

روزنامه پرتیراژ "کورییره دلا سرا" و خبرگزاری ایتالیا (آنسا) با معرفی سورنا نوشتند: "ایران از دومین نسخه اولین روبات انسان نمای خود رونمایی کرد. این فتح جدید تنها یک نشانه آشکار دارد: تحریمهای بین المللی برای برنامه هسته ای نتوانسته است توسعه فناوری این کشور را در عرصه های مختلف متوقف کند. در حقیقت ایران یکی از کشورهایی است که در عرصه های علمی به ویژه در حوزه شبیه سازی حیوانات به پیشرفتهای مهمی دست یافته است."

بخش ایتالیایی رسانه "سویئس کام" نیز در این خصوص نوشت: "سورنا 2، در یک فستیوال نوآوریهای صنعتی در تهران رونمایی شد. فتوحات جدید این کشور در عرصه های علمی نشان می دهند که تحریمهای بین المللی علیه ایران بی اثر بوده اند."

Cnet در گزارشی با اغماض که از رونمایی سورنا2 نوشته، متن خود را با جمله‌ ی "ایران چه تعداد سانترفیوژ هسته‌ای دارد؟" شروع می‌کند. و در ادامه اعلام می‌کند ایران اکنون ربات انسان نمایی دارد که می‌تواند روی دو پا راه برود و این حرکتی‌ست به سوی مسابقه تسلیحاتی ربات‌های انسان نما. "

این خبرگزاری در ادامه توضیحاتی درباره قد و وزن سورنا2 می‌دهد و می‌نویسد :" سورنا توسط 20 مهندس در دانشگاه تهران طراحی و ساخته شده است."

بازتاب جهانی ربات ایرانی سورنا

سورنا 1 که به اشتباه با دیکته Sorena به انگلیسی نوشته شده بود در نسل بعدی اصلاح و به Surena تغییر یافت.

Cnet این اقدام را یکی از اسرار پیرامون این ربات معرفی می‌کند (البته این اشتباهات که در مملکت ما رایج است در ینگه دنیا احتمالا سابقه ندارد!) و در انتها می نویسد:" این ربات، بازی آشکاری برای سبقت گرفتن است. آمریکا چطور پاسخ می‌دهد" !

بازتاب جهانی ربات ایرانی سورنا

Engadget در خبری، مبنای اصلی گزارشش را تشابه بین آسیمو و سورنا قرار می‌دهد و می‌نویسد: " سال 2008مهندسان دانشگاه تهران ربات سفید رنگی که پاهای چرخ‌دار داشت و با کنترل از راه دور هدایت می‌شد ساختند و بعد از دوسال اقدام به آپدیت روباتشان کردند. این ربات شباهت کمی به آسیمو، ربات انسان نمای ژاپنی دارد.

سورنا 2 که توسط محمود احمدی نژاد، رییس جمهور ایران رونمایی شد 4.7 فیت قد و 99 پوند وزن دارد به بسیار آهسته تر از انسان راه می‌رود. سورنا نام یکی از مشهورترین سرداران ایرانی است.

انگجت به گزارش Gulf News می‌نویسد که نسل‌های بعدی این ربات قادر خواهند بود صدا و تصویر را پردازش کنند. "

بازتاب جهانی ربات ایرانی سورنا

Arabcrunch چند روز پس از رونمایی سورنا2 می نویسد:

"ما نتوانستیم اطلاعات زیادی از کارها و توانایی های سورنا2 بدست بیاوریم". این خبرگزاری در ادامه با استناد به خبرگزاری Press TV به بیان ویژگی‌های ظاهری سورنا می‌پردازد و ادامه می‌گوید: "مهندسان سازنده سورنا2 در مورد توانایی های سورنا2 حرفی نزده‌اند و معلوم نیست این ربات برای چه اهدافی قرار است توسعه داده شود."

انجمن IEEE ،مهندسان برق و الکترونیک (The Institute of Electrical and Electronics Engineers) در سایت خود خبر رونمایی از سورنای 2 را منتشر کرد. در این خبر آمده است: رسانه های ایران خبر از پرده برداری ربات انسان نمای سورنای 2 دادند که توسط محققان دانشگاه تهران ساخته شده است. در بخش دیگری اضافه می کند، تصاویر پخش شده از این ربات نشان می دهد که سورنا قادر به راه رفتن و حتی ایستادن روی یک پا است.

دکتر عقیل یوسفی کما درباره این ربات می گوید: تیم او در حال توسعه سیستم کنترل تعادل دینامیکی این ربات است. این سایت با تشریح ویژگی های سورنای 2 ویدئوی راه رفتن سورنا و همچنین عکس های از مراحل ساخت آن را نیز به همراه خبر منتشر کرده است.

بازتاب جهانی ربات ایرانی سورنا
بازتاب جهانی ربات ایرانی سورنا

انجمن IEEE یک سازمان بین‌المللی حرفه‌ای و غیر انتفاعی است. هدف این انجمن کمک به پیش‌برد تکنولوژی به طور عام و حوزه‌های مربوط به مهندسی برق و کامپیوتر و همچنین زمینه‌های وابسته به طور خاص است.

این سازمان با بیش از ۳۹۵هزار عضو در ۱۵۰کشور دنیا، دارای بیشترین تعداد اعضا از هر سازمان حرفه ای دیگری است. از این بین بیش از ۶۸ هزار عضو آن دانشجو هستند.

منابع:

IEEE ، ArabCrunch، Engadget، Cnet، خبرگزاری مهر، دانشکده فنی تهران

تهیه و تنظیم برای تبیان: فاطمه مجدآبادی