تبیان، دستیار زندگی
لوندویل كجاست؟ نامی گمنام كه شاید برای خیلی از ما به دلیل آهنگ گفتاریش جذابیت داشته باشد یا این‌كه اگر به گردشگری و سفر علاقه داشته باشیم كمی راجع به آن خوانده باشیم و در پس ذهن‌مان ثبتش كرده باشیم.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

لوندویل؛ شهر گل‌های بنفش

لوندویل


لوندویل كجاست؟ نامی گمنام كه شاید برای خیلی از ما به دلیل آهنگ گفتاریش جذابیت داشته باشد یا این‌كه اگر به گردشگری و سفر علاقه داشته باشیم كمی راجع به آن خوانده باشیم و در پس ذهن‌مان ثبتش كرده باشیم.

وقتی از رشت به سمت آستارا حركت می‌كنید حدود 15 كیلومتر قبل از آستارا، تابلویی كوچك توجه‌تان را جلب می‌كند: به شهر ساحلی لوندویل خوش آمدید. شاید بارها و بارها از كنار این شهر گذر كرده باشیم ولی به آن دقت نكرده باشیم و سرعت ماشین ما را همراه با رویاهای‌مان برده باشد. لوندویل را اگر در چند عبارت بخواهیم خلاصه كنیم، می‌توانیم بگوییم، شهر گل‌های بنفش، شهر آبشار و جنگل، شهر دریا و ساحل و شهر كوه و گردشگری.


چرا لوندویل؟

این‌كه چرا لوندویل را به این نام می‌خوانند، دلایل متفاوتی برای آن نقل شده است. برخی معتقدند لوندویل به زبان تالشی یعنی محل رویش گل‌ها. از سوی دیگر برخی دیگر وجه تسمیه این نامگذاری را ریشه انگلیسی اسطوخودوس (Lavandula) و همچنین ریشه آلمانی آن لوند ویج (Lavende – Willag) می‌دانند. این گروه بر این باورند كه به سبب رویش فراوان اسطوخودوس در این منطقه و تبادلات فرهنگی كه در دوره‌های زمانی مختلف رخ داده است، بویژه به سبب حضور نیروهای نظامی آلمانی در جنگ جهانی دوم، در نهایت با كمی تغییر این منطقه نام لوندویل به خود گرفته است، اما در هر صورت چه وجه تسمیه تالشی این نامگذاری را در نظر بگیریم و چه ریشه انگلیسی و آلمانی آن‌را مد نظر قرار دهیم، این نامگذاری اشاره به موقعیت خوش آب و هوای منطقه لوندویل دارد كه بستر رویش گل‌های فراوان بویژه‌ اسطوخودوس است و به سبب رنگ بنفش گل‌های اسطوخودوس بسیاری این شهر را به نام شهر گل‌های بنفش می‌شناسند و البته فراموش نكنید كه اگر به دنبال اسطوخودوس هستید، به بركت توسعه شهرنشینی و تعرض انسان‌ها به طبیعت دیگر در حاشیه لوندویل این گل یافت نمی‌شود، اما در ارتفاعات و مناطق بكر آن هنوز چه بسیار گل‌های بنفش اسطوخودوس می‌روید و در فصل بهار قابل برداشت است.

آب گرم كوته كومه

كوته كومه نام روستایی است در 9 كیلومتری لوندویل كه از طریق یك جاده آسفالته با لوندویل مرتبط است و در دل خود آب گرم كوته كومه را دارد كه همه ساله تعداد زیادی مسافر بومی و غیربومی به آن مراجعه و جهت مداوای بیماری‌های مختلف مانند بیماری‌های مفاصل و رماتیسم و همچنین بیماری‌های پوستی از آن استفاده می‌كنند.

لوندویل

به منظور رفاه حال مسافران امكانات اقامتی محدودی به شكل خانه‌های روستایی یا سایر امكانات برای گردشگران در نظر گرفته شده است و مسافرانی كه قصد اقامت داشته باشند می‌توانند با استفاده از این امكان تجربه شب‌خوابی در فضای جنگلی و استفاده از هوای كوهستان و طبیعت را برای خود ثبت كنند و با توجه به این‌كه این اقامتگاه‌ها حالت روستایی دارد، قیمت آنها نیز خیلی گران نیست و متناسب با فصل سال با هزینه‌ شبی 30 ـ 10 هزار تومان می‌توان مكانی تهیه كرد و رستوران‌های بومی نیز در همه فصول آماده سرویس‌دهی به مسافران هستند.

روستای كوته كومه و آب‌گرم آن باتوجه به نزدیكی آن به لوندویل و همچنین امكانات آن مانند راه آسفالته و اماكن اقامتی آن یكی از چشم‌اندازهای مهم گردشگری این منطقه و محلی مناسب برای پذیرایی خانواده‌ها محسوب می‌شود.

آبشار لاتون

هرچند به دلیل شرایط جغرافیایی لوندویل در مناطق كوهستانی آن آبشارهای مختلفی مشاهده می‌شوند، مانند آبشار میه كومی؛ اما آبشار لاتون، مهم‌ترین آبشار منطقه است كه 104 متر ارتفاع دارد. مسیر آبشار لاتون از همان روستای كوته كومه است.

لوندویل

برای رفتن به این آبشار حتما باید از راهنمایان محلی بهره گرفته شود. مسیر آبشار تا روستای آسیوشوان آسفالته است، البته به دلیل كوهستانی بودن مسیر و دست‌اندازهای زیاد جاده برای این مسیر حتما از خودروهای راهنمایان بومی منطقه كه عمدتا جیپ و ماشین‌های كوهستان هستند، استفاده كنید. این امر علاوه بر تضمین سفر شما، می‌تواند موجب رونق گردشگری منطقه نیز بشود. البته نباید این نكته را از ذهن دور داشت كه روستای آسیوشوان خود از جذابیت‌های منطقه محسوب می‌شود. آسیو شوان در زبان محلی به معنی آسیاب آبی است و آسیاب آبی قدیمی آن كه هم‌اكنون متروكه شده است، بیانگر قدمت این روستاست و هم‌اكنون این آسیاب و این روستا به دلیل دسترسی خودرو به آن به یكی از مناطق گردشگری منطقه تبدیل شده است.

لوندویل

پس از روستای آسیوشوان صعود به آبشار به صورت پیاده‌روی صورت می‌گیرد. مسیر صعود مسیر پایكوب است و طبیعت‌گران و افرادی كه آمادگی جسمانی نسبی دارند می‌توانند آن را سپری كنند، البته استفاده از راهنمایان محلی الزامی است و كل فاصله آبشار تا روستای كوته كومه حدود 6كیلومتر است كه بخشی از آن تا روستای آسیوشوان با استفاده از خودرو انجام می‌شود و فقط در فصل‌های پرآب دربرخی قسمت‌ها عبور از میان رودخانه الزامی می‌شود كه خود از جذابیت‌های صعود است، البته استفاده از راهنمایان محلی برای صعود به آبشار الزامی است.

قابل ذكر است كه نبود همین امكانات دسترسی ساده به آبشار، ازجمله نبود راه شوسه باعث شده است این منطقه كمتر مورد تعرض قرار بگیرد و به همین دلیل حالت بكر بودن آن حفظ شده است. جنگل‌های متراكم و انبوه درختان جنگلی آلو، گلابی، گردو، فندق و سیب وحشی در طول مسیر نیز موید همین امر است. در هر صورت جذابیت‌های منحصر به فرد این آبشار باعث شده است علی‌رغم همه این مشكلات ازجمله عدم دسترسی آسان به آبشار مسافران زیادی سالانه به بازدید این عروس آرمیده در دامان كوه‌های اسپیناس بشتابند.

لوندویل، شهری برای همه

اگر فصل تابستان و گرما قصد سفر به لوندویل را دارید، مطمئن باشید كه ساحل حویق و ساحل صدف آنقدر جذابیت دارد كه بتواند یك روز زیبا و جذاب دریایی را برای‌ شما و خانواده یا دوستان‌تان رقم بزند و اگر باز هم به دنبال ساحلی متفاوت‌تر می‌گردید، ساحل گیسوم منطقه تالش كه به جهت پیوستگی جنگل به دریا موقعیتی منحصر به فرد در میان سواحل خزر دارد نیز در نزدیكی لوندویل و با فاصله‌ای كمتر از یك ساعت قابل دسترسی است.

لوندویل

همچنین مناطق ییلاقی این شهر با دسترسی‌های جاده‌ای مناسب از مناطقی است كه می‌تواند سفری متفاوت را در دل طبیعت بكر گیلان و منطقه تالش برای خانواده‌ها رقم بزند.

و در كنار این جاذبه‌های طبیعی اماكنی مانند امامزاده ابراهیم و قاسم، آرامگاه بابا حسن از عرفای منطقه، آرامگاه محمد دوست در قره‌سو و آرامگاه باباعلی در روستای باباعلی نیز می‌تواند توجه خانواده‌ها را به خود جلب كند.

حیات وحش منحصر به فرد

لوندویل از جوانب مختلف جذابیت دارد و می‌تواند توجه گروه‌های مختلف گردشگر و طبیعت‌گرد را به خود جلب كند كه یكی از این جذابیت‌ها، حیات وحش منطقه است.

لوندویل

پارك حیات‌وحش لوندویل هم‌اكنون جزو نادر زیستگاه‌های گوزن زرد و مارال محسوب می‌شود و در این سال‌ها بویژه با فراهم آمدن شرایط بهتر برای زیست مارال زاد و ولد این گونه حیوانی فراهم آمده است و همین امر كمی موجبات آرامش خاطر فعالان زیست‌محیطی را فراهم آورده و كمابیش كابوس انقراض این گونه حیوانی را با تردید روبه‌رو كرده است. همچنین در پناهگاه حیات وحش لوندویل آستارا، تالابی وجود دارد كه با توجه به مجاورت آن به دریای خزر پرندگان زیادی در آن زندگی می‌كنند و انارستان‌های این منطقه از معدود انارستان‌های باقیمانده در كرانه دریای خزر هستند.

زادبوم لوندویل

چنانچه قصد سفر به لوندویل را دارید یا حتی فرقی نمی‌كند علاقه‌مند به آشنایی با سایر اقوام هستید، خوب است بدانید به دلیل موقعیت خاص لوندویل كه بین تالش و آستارا واقع شده است، این شهر مینیاتوری زیبا از فرهنگ‌های مختلف است.

لوندویل

فرهنگ گیلكی، فرهنگ تالشی و فرهنگ تركی. به همین دلیل در این منطقه علاوه بر گویش گیلكی كه البته كمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد، از زبان‌های تركی و تالشی نیز استفاده می‌شود و این منطقه ازجمله مناطقی است كه از فرهنگ تالش و زبان آن محافظت می‌كند. شاید كمتر كسی فكر كند كه گیلان نیز از جمله استان‌هایی است كه اقلیت اهل تسنن در آن زندگی می‌كنند، اما همین تنوع فرهنگی منطقه باعث شده است كه در كنار اكثریت شیعه، اقلیت شافعی هم زندگی كنند، به همین دلیل از 8 مسجدی كه در لوندویل وجود دارد، 2 مسجد آن ویژه اقلیت است.

مریم چهاربالش- جام‌جم


گروه گردشگری تبیان- الهام مرادی