تبیان، دستیار زندگی
دبیرستان شاهد معلم با 9 پروژه تحت عنوان های: ساخت حباب های غول پیکر، چتر نجات، عوامل موثر با مقاومت سازه های خاکی، ساخت اجاق خورشیدی، بازیافت کاغذ، پل ماکارونی، ساخت سی دی خشگیر، اریگامی و ساخت بالن در پنجمین جشنواره ...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

دستاوردهای دانش آموزان دبیرستان شاهد معلم

در پنجمین جشنواره دانش آموزی

دبیرستان شاهد معلم با 9 پروژه تحت عنوان های: ساخت حباب های غول پیکر، چتر نجات، عوامل موثر مقاومت سازه های خاکی، ساخت اجاق خورشیدی، بازیافت کاغذ، پل ماکارونی، ساخت سی دی خشگیر، اریگامی و ساخت بالن در پنجمین جشنواره دانش آموزی سایت تبیان شرکت کرده بودند. این پروژه ها با راهنمایی خانم ها: جوادی ، کشوری ، جام نام ، تراب پرهیز و ملک انجام گرفته بود. لازم به ذکر است که گروه عوامل موثر مقاومت سازه های خاکی به عنوان یکی از غرفه های برتر در این دوره انتخاب شد.

دستاوردهای دانش آموزان دبیرستان شاهد معلم در پنجمین جشنواره دانش آموزی

چتر نجات

کاربرد چتر نجات چیست؟

با چترنجات می توان در جنگ ها و امداد رسانی، مواد غذایی و دارویی را منتقل کرد، در سفینه های فضایی نیز مشابه آن وجود دارد و سرعت نشستن سفینه را کم می کند و ...

در ساخت این پروژه دانش آموزان با مفاهیمی چون سرعت، شتاب متوسط و لحظه ای، قوانین نیوتون، مقاومت هوا و سرعت حد به صورت عملی و با انجام آزمایش آشنا می شوند. سپس یک چتر نجات می سازند و پارامترهای موثر بر سقوط آزاد آن (جرم، ارتفاع و ...) را بررسی می کنند. برای آشنایی با این پروژه اینجا کلیک کنید.

دستاوردهای دانش آموزان دبیرستان شاهد معلم در پنجمین جشنواره دانش آموزی

ساخت سی دی خشگیر

با انجام این پروژه دانش آموزان با cd ها،مزایای آن‏ها و نحوه عملکرد آن‏ها، دلایل خش افتادن روی cd ها و نحوه برطرف کردن این خش ها آشنا خواهند شد. سپس بخش های مختلف دستگاه مانند پایه، بخش ساینده، نمد گیر و بخش بالا و پایین برنده کل سیستم را خواهند ساخت. همچنین با قطعات الکترونیکی، پلکسی گلاس و نحوه برش زدن و خم کردن آن و ساخت جعبه بوسیله آن، نحوه ساخت مدارات الکترونیکی و نحوه بستن میکروسوئیچ با کمک دیود آشنا می شوند.

دستاوردهای دانش آموزان دبیرستان شاهد معلم در پنجمین جشنواره دانش آموزی

و اما ساختمان سی دی چیست؟

سطح: به طور کلی CD، از یک تکه پلاستیک (پلی کربنات) چند لایه تشکیل شده است. شعاع CD حدود 12 سانتیمتر است و ضخامت آن نیز حدود 102 میلی متر است. اگر از کنار به یک CD نگاه کنیم، چیزی شبیه شکل مجاور خواهیم دید ( البته با مقیاس بسیار کوچکتر)

در شکل فوق، لایه A بر چسب CD می باشد. لایه B یک لایه محافظ برای حفاظت اطلاعات CD است . لایه C لایه اطلاعات می باشد که یک لایه آینه مانند می باشد و قابلیت باز تابش نور را دارد لایه D نیز یک لایه محافظ شفاف می باشد.

شکل فوق نواحی و پستی بلندی هایی را بر روی لایه اطلاعات مشاهده می نمایید که با نواحی F و E مشخص شده اند. ناحیه E یا همان قله ها، ناحیه 0 و ناحیه F (دره ها) ناحیه ی 1 منطقی را نشان می دهند. در واقع این نواحی محل ذخیره اطلاعات هستند.

دستاوردهای دانش آموزان دبیرستان شاهد معلم در پنجمین جشنواره دانش آموزی

مسیر:یک ویژگی متمایز CD، مسیر یا مارپیچ روی آن می باشد. به طور کلی، این مسیر توسط یزرو حسگر دستگاه CD خان دنبال می شود، دقیقا مشابه دستگاه های گرامافون قدیمی که هد دستگاه، مارپیچ روی صفحه را تا انتها دنبال می نمود.این مسیر مارپیچی می تواند تا 5 کیلومتر طول داشته باشد.

دستاوردهای دانش آموزان دبیرستان شاهد معلم در پنجمین جشنواره دانش آموزی

سرعت چرخش:مجموعه ی لیزر و حسگر که (هد) دستگاه دیسک خوان را تشکیل می دهند، از بخش مرکزی CD به بخش محیطی آن حرکت می کند.درصورتی که CD با سرعت ثابت بچرخد، لیزر دچار مشکل خواهد شد، زیرا مقدار قله و دره ها (نواحی صفر و یک) در بخش خارجی CD نسبت به بخش مرکزی بسیار زیادتر می باشند. برای عملکرد مناسب CD، BITRATE یا مقدار نواحی صفر و یک عبوری در واحد زمان باید ثابت بماند. برای رسیدن به این هدف سرعت چرخش CD با حرکت هد به سمت خارج کاهش می یابد. علاقه مندان به ساخت سی دی خشگیر می توانند برای آشنایی بیشتر با این پروژه اینجا کلیک کنند. فایل پاورپوینت پژوهشگران این مدرسه را نیز می توانید ببینید بدین منظور اینجا کلیک کنید.

همچنین برای آشنایی با پروژه های دیگر تبیان می توانید به بخش پروژه های دانش آموزی مراجعه کنید. اینجا کلیک کنید.

گروه مدرسه اینترنتی سایت تبیان

تهیه و تنظیم: فاطمه گودرزی