تبیان، دستیار زندگی
در ۲ كیلومتری شهر مریوان و در میان یكی از بی نظیرترین پوشش های گیاهی ایران كه در اكثر فصل های سال سرسبزی بهار را یادآور می شود دریاچه زریوار قرار دارد. ..
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

آب های طلایی

زریوار

در 3كیلومتری شهر مریوان و در میان یكی از بی نظیرترین پوشش های گیاهی  همیشه بهار ایران دریاچه زریوار قرار دارد.

دریاچه ای که به برکت حضورش در منطقه، توده های مرطوب زمستانی و بهاری همیشه بر مریوان سایه می اندازند تا این شهر، در تمام طول سال مرطوب و معتدل و بهاری باشد و البته این رطوبت و بارش های بعد از آن، زمین را سبز تر از هر نقطه دیگری کند.

در زمستان به علت سرمای هوا و همچنین شیرینی آب دریاچه یك لایه یخ، سطح دریاچه را به طور شگفت انگیزی می پوشاند، ولی نزدیك به 60 نقطه در این دریاچه یخ نمی زند و آن هم محل قرار گرفتن چشمه های خودجوش در دریاچه است

وجود زریوار در میان این جنگل های انبوه و زیبای بلوط و گونه ها مختلف درختان جنگلی، سرزمینی باشكوه را در غرب ایران پدید آورده است و آن را به مهم ترین جاذبه گردشگری غرب كشور تبدیل كرده است.

زریوار

علاوه بر این، وجود نیلوفرهای آبی با گل های سفید در كناره های دریاچه و علف های هفت بند و نی های بلند در قسمت جنوب شرقی دریاچه منظره ای رویایی به زریوار بخشیده است.

شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید که هیچ رودخانه ای به دریاچه زریوار وارد نمی شود و آب دریاچه از ذوب شدن برف های كوه های اطراف و تعدادی چشمه های خودجوش در كف دریاچه تأمین می شود. ویژگی جالبی که دلیل یکی دیگر از خصوصیات شگفت انگیز دریاچه است. این دریاچه در زمستان به علت سرمای هوا و همچنین شیرینی آب دریاچه با یك لایه یخ، پوشیده می شود ولی نزدیك به 60 نقطه در این دریاچه هستند که هیچ وقت یخ نمی زنند و آن هم محل قرار گرفتن همین چشمه های خودجوش در دریاچه است.

هیچ رودخانه ای به دریاچه زریوار وارد نمی شود و آب دریاچه از ذوب شدن

برف های كوه های اطراف و تعدادی چشمه های خودجوش در كف دریاچه

تأمین می شود

زریوار تمام شرایط را برای جذب گردشگران داخلی و خارجی به این منطقه دارد. از اقامتگاه های فراوان گرفته تا جاذبه های فرهنگی، طبیعی و تاریخی. این منطقه که پناهگاه امنی برای پرندگان محسوب می شود، محل اقامت پرندگان مهاجری مثل فلامینگو، پلیكان، اردك سبز و پرستوی دریایی است و اگر در وقت مناسبش به این منطقه سفر کنید، می توانید آنها را در پناهگاهشان ببینید.

زریوار علاوه بر زیبایی مسحوركننده اش نقش بسیار مهمی هم در كشاورزی منطقه ایفا می كند. علاوه بر این، صید ماهی به دلیل وجود انواع ماهی های خوراكی در این منطقه رواج دارد. بنابراین اگر سری به زریوار زدید، یادتان باشد که طعم سیاه ماهی خالدار، سیاه ماهی معمولی، كپور معمولی و مارماهی  این دریاچه را بچشید!

وجه تسمیه زریوار

زریوار

دریاچه زریوار را باید در سه كیلومتری شمال غربی مریوان ببینید. وجه تسمیه زریوار و زریبار كه هر دو در منطقه متداول است،  به واژه «زری» که در زبان کردی به معنای دریاچه است باز می گردد. پسوند «وار» و «بار» پسوند تشبیهی و زریوار یا زریبار به معنی دریاچه وار است. درباره این دریاچه افسانه های متعددی وجود دارد كه مشهورترین آنها وجود شهری مدفون در زیر آبهای دریاچه است.

مردم منطقه معتقدند كه در زمانهای بسیار دور در محل كنونی دریاچه شهری بنا بوده و پادشاهی ستمگر بر این شهر حكمرانی می كرده است. مردمی كه از دست ظلم و ستم حاكم به تنگ آمده بودند، پیش مرد عارف و خداپرستی كه دور از شهر زندگی می كرده می روند، تا آنها را از دست ظلم و ستم حاكم نجات بدهد.

مرد عارف هم از خدا كمك می خواهد. به امر خدا از چشمه های زیر زمین آب فوران می كند، حاكم ستمگر و تمام شهر در زیر آب مدفون می شوند.

مطالب مرتبط:

سبز، آبی، نقره ای...


گروه گردشگری تبیان- رستم زاد