تبیان، دستیار زندگی
بارتز: گوگل کارش را متنوع نکند، به دردسر می افتد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

نصیحت مادرانه یاهو!

کارول بارتز، مدیرعامل یاهو بعد از 16 ماه برای اولین بار به طور جدی در جمع نمایندگان رسانه ها حاضر شد. وی ضمن تشریح استراتژی شرکت یاهو از خرید حق انحصاری نمایش لحظات حساس بازی های فوتبال لیگ برتر انگلیس خبر داد.

اما موضوع صحبت بارتز فقط یاهو نبود. او در بخشی از سخنانش به نقد و نصیحت رقیب دیرینه هم پرداخت.

بارتز در این مراسم گفت: اگر گوگل کسب و کار خود را متنوع نکند به زودی با مشکل بزرگی مواجه خواهد شد. وی افزود: گوگل باید به غیر از جست و جوی اینترنتی روی کسب و کارهای دیگر نیز متمرکز شود و مجبور است که هر سال شرکتی را در قد و قواره یاهو راه اندازی کند.

نصیحت مادرانه یاهو!

بنا به گزارش اخیر مرکز تحقیقاتی نیلسن (Nielsen) ، یاهو یکی از بزرگ ترین سایت های (موتور جست و جو) دنیاست که بیش از 200 میلیون مخاطب دارد و از این رو در بازار جست و جو رقیبی برای گوگل به شمار می رود.

با وجود این بنابر گزارش کام اسکور، یاهو در مقابل گوگل که 65 درصد بازار جست و جوی اینترنتی را در دست دارد، تنها 17 درصد سهم این بازار را به خود اختصاص داده است.

البته با توجه به قرارداد جدید یاهو با مایکروسافت بر سر استفاده از موتور جست و جوی بینگ مایکروسافت در سایت یاهو، شاید سهم یاهو در بازار جست و جو در آینده افزایش یابد.

بارتز ادامه داد: گوگل در آینده ای نه چندان دور دچار مشکل خواهد شد زیرا گوگل فقط به خاطر موتور جست و جوی اینترنتی فقط نیمی از کسب و کار ما را تشکیل می دهد، در حالی که 9/99 درصد کسب و کارهای گوگل مربوط به جست و جوست و گوگلی ها باید به فکر راه انداختن کسب و کارهای دیگر باشد.

نصیحت مادرانه یاهو!

جنبه اجتماعی

یاهو هم اکنون بیش از 70 سایت و سرویس مختلف دارد که در سرتاسر جهان به 20 زبان زنده دنیا در دسترس اند و برخی تحلیلگران این شرکت را به دلیل این که رشد بسیار زیادی داشته و تاکنون درصدد خرید هیچ شرکتی برنیامده و همچنین سایت های بسیار زیادی دارد، مورد انتقاد قرار می دهند.

سایت وبلاگ نویسی فناوری اطلاعات و ارتباطات Techcrunch اعلام کرد که یاهو دقیقا در جایگاهی قرار دارد که یک شرکت نوپای محکوم به مرگ قرار دارد.

اما بارتز معتقد است که سهام یاهو بالاخره به دلیل مزیت های این شرکت افزایش خواهد یافت.

وی گفت: یاهو می توانست خودش را به عنوان یک سایت اجتماعی و رقیبی برای فیس بوک که در دنیا وب کودک نوپایی بیش نیست، مطرح کند. وی تشریح کردکه فیس بوک 400 میلیون نفر مخاطب دارد که قصد دارد به قلب وب اجتماعی تبدیل شود. این سایت دارد توجه و وقت مردم را می گیرد.

نصیحت مادرانه یاهو!

مدیر اجرایی یاهو گفت: اخیرا به اشتباه در میان مردم  جا افتاده که شبکه اجتماعی را تنها با نام فیس بوک می شناسند در حالی که اجتماعی به تعامل گفته شده و به روایت  خبری تعبیر می شود. اجتماعی یعنی وبلاگ نویسی و به اشتراک گذاری عکس. براساس این تعریف می توان گفت که در همه سایت های ما امکانات اجتماعی نظیر فیدهای توییتر و فیس بوک وجود دارد.

سایت محلی

کارول بارتز از ژانویه سال 2009، زمانی که جری یانگ عنان مدیریت یاهو را رها کرد، این سمت را برعهده گرفت و از آن به بعد سعی کرد با حذف هزینه ها و تعدیل نیرو و همچنین تغییر ساختار سازمانی این شرکت بخت و اقبال سیاه آن را ا حدودی سفید کند چنان که گزارش مالی فصل آخر سال 2009 این شرکت نیز رشد سه درصدی درآمد را نشان می دهد.

بارتز در جریان این مصاحبه با اشاره به بند پروازی این شرکت برای ارایه خدمات همراه گفت: البته یاهو در این زمینه دنباله رو گوگل که به تازگی سیستم عامل موبایل را ارایه کرده، نیست.

وی در این نشست تصریح کرد که هدف او از پیوستن به یاهو کسب درآمد بیشتر نبوده است.

به طو کلی در حالی که تلاش های یاهو برای راه اندازی شبکه های اجتماعی نیز موفق نبوده و این شرکت در برابر دیگر رقبا عرصه را واگذار کرده، بارتز تلاش کرد سیاست های یاهو در این بخش را توجیه کند.

وی ضعف یاهو در برابر گوگل را رد کرد و گفت: هر سایتی کاربران خاص خودش را دارد و یاهو هم اکنون وضعیت مستحکمی دارد.

منبع: BBC

برگرفته از فناوران

تنظیم برای تبیان: فاطمه مجدآبادی