تبیان، دستیار زندگی
تلویزیون ‌های سه بُعدی برای کودکان، سالمندان، زنان باردار و افرادی که دچار بیماری‌‌ های حاد پزشکی هستند خطرناک است...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

تلویزیون سه بُعدی؛ دشمن سلامتی

تلویزیون سه بُعدی

تلویزیون ‌های سه بُعدی برای کودکان، سالمندان، زنان باردار و افرادی که دچار بیماری‌‌ های حاد پزشکی هستند خطرناک است.

تلویزیون های سه بعدی را بسیاری پدیده سال 2010 می دانند. عرضه این تلویزیون ها از سوی بسیاری از برندهای معروف لوازم صوتی و تصویری در این سال، خیلی ها را منتظر استقبال از این فناوری در خانه ها کرده است.

مسلما لذت تماشای فیلم و سریال و فوتبال به صورت سه بعدی آن قدر هست که خیلی ها بی صبرانه منتظر همه گیر شدن امکان استفاده از تلویزیون‌ های سه بُعدی باشند؛ انتظاری که تنها با خرید یک دستگاه تلویزیون سه بُعدی برآورده نمی شود و تا هنگامی که تولید کننده‌ ها به اندازه ی کافی برنامه‌ سه ‌بعدی از فیلم گرفته تا گیم و برنامه‌ های تلویزیونی سه‌ بعدی تولید نکنند، نه این رویا محقق می شود و نه شرکت‌ های تولید کننده تلویزیون های سه بعدی می ‌توانند امید زیادی به فروش محصولات شان داشته باشند.

علاوه بر این مشکلات، حالا گروهی از محققان هشدار داده اند که تماشای تلویزیون‌ های سه بعدی می ‌تواند سبب بروز حالت تهوع، استفراغ و گرفتگی عضلانی شود.

كودكان، سالمندان و زنان باردار گروه هایی هستند که بیشتر در معرض این مشکلات قرار می گیرند.

پژوهشگران همچنین معتقدند از آن جایی که  تماشای این تلویزیون ها فشار غیر معمولی را به بدن وارد می ‌سازد و به میزان شدیدی، چشم‌ ها و مغز را دچار آشفتگی و پریشانی می ‌كند، تماشای این تلویزیون ها باعث حملات و غش در بیماران مبتلا به صرع می ‌شود.

این هشدارها آن قدر جدی هستند که یکی از بزرگ ‌ترین شرکت های تجهیزات الکترونیکی دنیا، برای استفاده از تلویزیون های سه بعدی در سایت شرکت توصیه هایی قرار داده است.

تلویزیون های سه بُعدی

این شرکت کره ای که به زودی عرضه تلویزیون‌ های خود را آغاز می‌ کند، با اعلام این که ممکن است برخی افراد با مشاهده برنامه در این تلویزیون ها دچار مشکلاتی چون حملات صرع، مشکل تخمین فاصله، سرگیجه و حالت تهوع، انقباض عضلات، تشنج و حرکات غیر ارادی مانند تکان‌ های ناگهانی چشم و عضلات بدن شوند؛ از بینندگان این تلویزیون‌ ها خواسته است بین زمان ‌های تماشای خود استراحت ‌های کوتاه مدت داشته باشند تا از اثرات جانبی در امان بمانند.

این شرکت هم چنین به افرادی که دچار کمبود خواب هستند و یا مشروبات الکلی مصرف کرده اند توصیه کرده از تماشای این تلویزیون‌ ها اجتناب کنند.

نظارت دقیق بر زمان تلویزیون دیدن کودکان و نوجوانان از سوی والدین توصیه دیگری است که این شرکت کره ای برای خریداران این محصول دارد.

در قسمت دیگری از این اعلامیه آمده است: " ممکن است برخی افراد در هنگامی که در معرض تصاویر یا نورهای خاصی که در بعضی از بازی ‌های کامپیوتری و برنامه ‌های پخش شده از این تلویزیون قرار می ‌گیرند، دچار حملات صرع یا سکته شوند."

به همین دلیل این شرکت از افرادی که دارای سابقه حملات صرع یا سکته هستند خواسته است قبل از استفاده از این وسایل با پزشک خود مشورت کنند.

البته گفته می شود که امکان ابتلا به این مشکلات حتی در افرادی که تا کنون دچار این مشکلات نشده اند نیز کاملا منتفی نخواهد بود.

خوب، با همه این اوصاف اگر ترجیح می دهید به محض ورود تلویزیون های سه بعدی به بازار ایران از اولین خریداران این فناوری جدید باشید، دست کم توصیه های ایمنی را جدی بگیرید!

همشهری آنلاین

اگر می خواهید با پزشکان سایت مشورت کنید، اینجا را کلیک کنید.

برای شرکت در بحث های انجمن سایت مرتبط با بهداشت و سلامت، اینجا را کلیک کنید.

*مطالب مرتبط:

تماشای تلویزیون در اتاق تاریک چه ضرری دارد؟

تلویزیون هایتان را خاموش كنید

تلویزیون نباشد، بهتر غذا می‌خوریم

کودک و تلویزیون

رابطه کودک دیابتی و تلویزیون

تلویزیون ، مفید یا مضر

بخش تغذیه و سلامت تبیان

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.