تبیان، دستیار زندگی
وزیر آموزش و پرورش گفت: محوری‌ترین كار آموزش و پرورش رشد هنرستان‌ها و مراكز كاردانش است كه در صدد هستیم تا 50 درصد دبیرستان‌ها، هنرستان باشند. ...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

50 درصد دبیرستان‌ها باید هنرستان و مراكز كاردانش باشند

پژوهشهای دانش آموزی

وزیر آموزش و پرورش گفت: محوری‌ترین كار آموزش و پرورش رشد هنرستان‌ها و مراكز كاردانش است كه در صدد هستیم تا 50 درصد دبیرستان‌ها، هنرستان باشند.

به گزارش مركز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، دكتر حمیدرضا حاجی بابایی، وزیر آموزش و پرورش در گردهمایی روسای ادارات مشاركت‌های مردمی، امور شاهد و ایثارگران آموزش و پرورش استان‌های كشور با اعلام این مطلب اظهار داشت: امروز روزی نیست كه تنها به فكر نیروی انسانی باشیم بلكه همه باید به دنبال كارآمدی در همه زمینه‌ها باشند.

وی ضمن تاكید بر بیانات مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) اذعان داشت: طبق فرمایشات مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی) باید چابك‌سازی صورت گیرد و این سیاست كلی نظام است.

حاجی بابایی ادامه داد: باید به سمت و سویی برویم كه یك نیرو بتواند مدیریت كند چرا كه فلسفه‌ی وجودی سازمان مدارس غیردولتی، مدیریت، سیاست‌گذاری و كاهش تصدی‌گری است.

وزیر آموزش و پرورش تاكید كرد: در جهت افزایش مشاركت‌ها باید گام‌های موثری برداشته شود. آموزش و پرورش از قانون خصوصی‌سازی مستثنی است و كار در این حوزه مشاركتی است. به هر میزان كه بتوانیم مشاركت را گسترش دهیم به نفع جامعه عمل كرده‌ایم.

ایجاد زمینه برای افزایش مدارس غیردولتی

وزیر آموزش و پرورش عنوان كرد: وجود مدارس غیردولتی امر لازمی است كه باید زمینه برای تقویت و توسعه‌ی آن ایجاد شود.

وی گفت: به معاونان و مدیران كل‌ تا زمانی كه مسئولیت دارند، نباید مجوز تاسیس مدارس داده شود تنها زمانی كه مسوولیتی نداشتند، می‌توانند درخواست مجوز نمایند.

حاجی بابایی ادامه داد: باید نظارت عاقلانه، كارشناسانه همراه با عدالت و میانه‌روی در ایجاد مدارس غیردولتی صورت گیرد.

موزه آبگینه و سفالینه ایران

وزیر آموزش و پرورش به اهداف ایجاد مدارس هیات امنایی نظیر؛ ارتقای كیفیت با نظارت بخش عمده‌ای از اولیا و معلمان مدارس، كاهش تصدی‌گری، مشاركت مردم و ... اشاره كرد و اذعان داشت: سرانه در اختیار هیات امنا قرار خواهد گرفت تا در راستای اهداف، نیازهای مدرسه و دانش‌آموزان گام بردارند.

وی خاطرنشان كرد: مدارس شاهد به دلیل عظمت و جایگاه خانواده شهدا از جمله مدارس استثنایی كشورند و نباید مدرسه‌ای با عنوان شاهد تاسیس شود اما دیگران در آن حضور داشته باشند.

حاجی بابایی ادامه داد: در طرح پراكنده شاهد نیز باید نظارت دقیقی صورت گیرد و هر چه هزینه برای آنان شود كم است.

وی گفت: با تلاش مسوولین مدارس غیردولتی و شاهد در استان‌ها باید حداقل 10 درصد از بار سنگین نظام تعلیم و تربیت كاسته شود.

حاجی بابایی یادآور شد: حدود 60 هزار دانش‌آموز استثنایی با 17 هزار و 500 معلم در كشور وجود دارد.

وی با اشاره به این مطلب كه 2 هزار میلیارد تومان در سال برای نوسازی مدارس هزینه می‌شود، گفت: باید تمام امكانات آموزش و پرورش در اختیار معلم باشد، طبق طراحی انجام شده در سال جاری استخرهای شنا از صبح تا ظهر در اختیار دانش‌آموزان و عصرها در اختیار معلمان خواهد بود و در استان‌هایی كه استخر كافی وجود ندارد، باید با برنامه‌ریزی به صورت استیجاری عمل شود.

وزیر آموزش و پرورش عنوان كرد: از سال تحصیلی آینده در مدارس، سمتی به عنوان دفتردار نخواهیم داشت و 30 هزار دفترداری كه در مدارس مشغول فعالیت هستند، سمت معاون خواهند گرفت.

حاجی بابایی با تاكید بر این كه تحول بنیادین یعنی تغییر روش‌های كهنه‌ی قبلی كه كارآمد نیستند، تصریح نمود: سال 89، سال پرتلاشی برای وزارت آموزش و پرورش خواهد بود.

وی در پایان خاطرنشان ساخت: محوری‌ترین كار آموزش و پرورش افزایش تعداد هنرستان‌هاست زیرا براساس آمارهای اعلام شده 90 درصد از فارغ‌التحصیلان هنرستان‌ها به كار مشغول می‌باشند، بنابراین در سال جاری، ساخت و تجهیز هنرستان‌ها و ایجاد هنرستان‌های ورزشی در دستور كار قرار دارد.

پایگاه جامع اطلاع رسانی وزارت آموزش و پرورش

گروه مدرسه اینترنتی سایت تبیان - تنظیم: نوربخش