تبیان، دستیار زندگی
عرضه جدیدترین بسته نرم افزار گرافیکی شرکت ادوبی – CS5- سوالات زیادی را در ذهن کاربران دارنده نسخه های قدیمی ایجاد کرده که آیا ارزش دارد تا با پرداخت 2500 دلار نرم افزارشان را به جدیدترین نسل ارتقا دهند؟
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

همه چیز درباره نسخه جدید فتوشاپ CS5

عرضه جدیدترین بسته نرم افزار گرافیکی شرکت ادوبی – CS5- سوالات زیادی را در ذهن کاربران دارنده نسخه های قدیمی ایجاد کرده که آیا ارزش دارد تا با پرداخت 2500 دلار نرم افزارشان را به جدیدترین نسل ارتقا دهند؟

نسخه CS5 شرکت ادوبی هنوز به صورت گسترده پخش نشده، اما فایل های آموزشی اش روی یوتیوب و توییتر رونق فراوان یافته و بحث و جدل زیادی از نظر فنی به بار آورده است.علی رغم فهرست طولانی آیتم های نو در نسخه جدید سوال در مورد ارتقا از نسخه چهار به پنج در ذهن کاربران ایجاد شده است.

cs5

ادوبی سه باندل اصلی نرم افزار جدید خود یعنی Standard,Extended و Master داشته و برای کاربران مختلف از صنایع و شرکتهای متنوع نسخه های Design Standard, Design Premium, Production Premium, Web Premium, Master Collection را ارایه کرده است.نسخه ای هم شامل تمام 14 محصول شرکت ادوبی وجود دارد که چهار سرویس آنلاین بهمراه Flash Catalyst CS5 نیز در آن جا داده شده است. بهر حال این فتوشاپ است که طلیعه دار محصولات ادوبی است و همگان این شرکت را با این نام 20 ساله به رسمیت می شناسند.

cs5

اول از همه باید گفته شود نسخه شماره 5 ابزار جدید ایجاد محتوای مولتی مدیای پیشرفته است که اپلیکیشن های آنلاین کمک موثری را به ایجاد چنین محتوایی می کنند. 250 فیچر جدید در نسخه 5 سی.اس دیده می شود که ابزار سه بعدی برای ساخت ویدیوهای اینترنتی و کمک به مهندسان صنعتی از جمله آنهاست. گفتنی است 30 ویژگی و فیچر جدید توسط جامعه آزاد دوستداران فتوشاپ به این شرکت اهدا شده و در اختیار کاربران قرار گرفته است.

مهمترین ویژگی که کوین کونور قایم مقام مدیر محصولات ادوبی معتقد است در این نسخه فتوشاپ ، منحصر به فرد شده؛  توسعه فیچری بنام Content-Aware Fill است که بوسیله آن با کلیک روی قسمتی از عکس زواید و حواشی غیر لازم حذف شده و عکس دلخواه با یک کلیک در اختیار ادیتور یا کاربر قرار می گیرد. بسیاری از عکاسان و کسانی که عکس روتوش می کنند سخت بدان نیازمندند و با این آیکون می توانند به تصویر دلخواه دست یابند. هر نوع شی مزاحم در تصویر فقط با یک کلیک از بین می رود و قسمتهای خالی مانده را هوشمند با مرز کناری جای خالی مانده پر می کند. (با ابزار موسوم به Spot Healing brush ). ویدیوی مربوط به این قسمت در یوتیوب بیش از 2 میلیون بازدید کننده پیدا کرده است.

زوم کردن روی تصاوی کار را سریعتر پیش می برد هر چند روی کیفیت آن تاثیری ندارد. قابلیت تشخیص سریع لبه های تصویر و ادیت آن از دیگر ویژگی های نسخه جدید در فتوشاپ است که این فیچر برای کسانی که پلاگین Fluid Mask  را دارند چندان جذاب نیست اما کاریرانی که آنرا ندارند، از کار کردن با نسخه جدید اغنا می شوند.

cs5

سیستم پردازش تصویر موسوم به HDR یا High Dynamic Range  در نسخه جدید توسعه یافته و با سریعتر شدن الگوریتم پردازش در فتوشاپ جدید، استفاده از آیکون پریست ها وجود دارد.  قلم موی جادویی وسعت یافته و با داشتن قلم موی مخلوط کن همه چیز متحول شده است.با استفاده از این ویژگی ترکیب رنگها میسر شده و مانند نقاش که رنگها را مخلوط می کند، کاربر نیز می تواند رنگ دلخواه خود را ساخته و بکار ببرد. کاربر با ویژگی جدید Puppet Wrap می تواند عناصر درون تصویر را کشیده و یا فشار داده و جمع کند.

ویژگی های دیگری که طراحان و عکاسان دنبال آن بوده و می توان آنرا در نسخه جدید دید شامل نصب پلاگین جدید نسخه شش از ادوب راو Adobe Raw ، تصحیح خودکار لنز دوربین و گرفتن هر نوع اعوجاج تصویری ، حکاکی برجسته نما در سه بعدی کردن تصاویر، بهبود واقعیت گرایی در تصاویر سه بعدی (فقط در ادیشن Extended وجود دارد)، مبدل جدید و قوی تر تصاویر سیاه  سقید، وجود ویژگی بریج و دسترسی آسان به تصاویر از جمله آنهاست.

عملکرد نرم افزار فتوشاپ نسخه جدید در سیستم عاملهای 64 بیتی بالا رفته و بومی سازی شده است. لذا کاربران نسبت به قبل آسانتر و سهل الوصول تر به فتوشاپ دسترسی پیدا کرده و با سرعت بالاتری به کار ادیت عکس می پردازند.

با این همه تفاسیر آیا باید نسخه جدید را خریداری نمود؟

به گفته کارشناسان بسیاری از فیچرها و ویژگی های جدید در برخی پلاگین هایی است که جداگانه توسط کاربران خریداری و نصب شده و حالا ادوبی همه آنها را در یه بسته خلاصه کرده و داخل فتوشاپ جدید ریخته است. بهر حال زمان کمتری صرف ادیت عکسها شده و اکنون کاربران و عکاسان و طراحان صنعتی به مراتب راحت تر به ادیت تصاویر می پردازند به این شرط که مشکل پرداخت 2500 دلار را نداشته باشند.

علیرضا خراسانی

تنظیم برای تبیان: فاطمه مجدآبادی