تبیان، دستیار زندگی
خال کوبی یا تاتو دو گونه است: 1- خالکوبی که رنگ در آن به زیر پوست تزریق می‌شود: این مورد برای وضو اشکالی ایجاد نمی‌کند چون چیزی روی پوست نیست که مانع رسیدن آب به آن شود. 2- خالکوبی که در آن رنگ بر روی پوست مالیده می‌شود(تاتو موقت): این مورد چون ما
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

رساله هلویی 14

وضو بنانا

اشاره:

تعجب نکنید از عنوان. چون آن قدر کار را برای شما راحت کرده‌ایم که با خواندن چند پاراگرافِ شسته رُفته، تمام احکام مورد نیاز، در گوشه ذهن شما جای خواهد گرفت. قصد ما در این مجموعه‌، ارائه ی احکام به صورت خلاصه و به سبکی جدید است.

امیدواریم بخوانید و به آن عمل کنید، تا ببینید اسلام برای این بخش از زندگی که به نظر پیش پا افتاده است، احکامی وضع کرده و کسی که به آن احکام عمل کند ان شاء الله مأجور درگاه الهی خواهد بود.

قسمت چهاردهم: وضو

مقدمه

یکی از مقدّمات اصلی نماز، وضو است. یعنی قبل از نماز باید وضو گرفت، اما چگونه وضو بگیریم؟

نیت1 وضو

واجب نیست که نیت وضو را به زبان بیاوریم یا از قلب خود بگذارنیم بلکه همین مقدار که متوجه باشیم که در حال وضو گرفتن هستیم کافی است.

ترتیب کارهای وضو:

اول: شستن صورت  دوم: شستن دست راست  سوم: شستن دست چپ

چهارم: مسح سر پنجم: مسح پای راست ششم: مسح پای چپ

چگونه وضو بگیریم؟

در وضو ابتدا باید صورت را از بالا به پایین بشوییم یعنی از جایی که موی سر روئیده تا چانه از نظر طول و به اندازه فاصله نوک انگشت شست تا نوک انگشت وسط از نظر پهنا.

پس از شستن صورت باید از آرنج بلکه کمی بالاتر از آرنج تا نوک انگشتان دست راست و سپس دست چپ را از بالا به پایین بشوییم.

شستن ابرو و ریش

در شستن صورت باید دقت کرد که اگر پوست صورت از زیر ابروها و ریش پیدا باشد باید آب را به پوست صورت رساند. ولی اگر پوست صورت از زیر ابروها یا ریش پیدا نباشد لازم نیست آب به پوست برسد و شستن ابرو و ریش کافی است.

باید تمام قسمتهای گفته شده دست و صورت را بشوییم و اگر مقدار کمی از صورت یا دست را نشوییم وضو باطل است اما آنچه مهم است دقت عرفی است نه اینکه فرد چنان دقت کند که دچار مشقت شود. از دقت بی جا باید پرهیز نمود تا دچار وسواس نشد. اما اگر بعد از اتمام وضو فرد ببیند که جایی خشک مانده وضو باطل بوده و دباره باید وضو گرفت.

مانع وضو2

اگر چیزی مانع از رسیدن آب به دست و صورت می‏شود مانند چسب، قیر، رنگ روغنی، لاک، باید قبل از وضو آن را بر طرف کرد.

مواد آرایشی و هر چیزی که روی پوست است اگر مانع رسیدن آب به سطح پوست باشد باید برطرف شود. اما اگر چنین نبوده و آب از آن بگذر و پوست را خیس کند اشکالی ندارد. بنابر این صرف زدن چیزی مثل کرم به دست و صورت مانع نیست مگر آنکه چنان چرب و زیاد باشد که مانع رسید آب تلقی شود.

در اصطلاح گفته می‌شود چیزی که روی پوست است اگر جرم داشته باشد اشکال داشته وگرنه نه. بنابر این مثلا رنگ جوهر که هیچ جرمی ندارد بلکه صرفا پوست را رنگی می‌کند اشکالی ندارد مانند حنا. اما رنگ خودکار یا رنگ ساختمانی یا... اگر چنان باشد که جرم داشته باشد باید آن را برطرف کرد و مهم برطرف کردن جرم آن است و اشکالی ندارد که رنگش مانند جوهر یا حنا بر روی پوست بماند.

خال کوبی و تاتو3

خال کوبی یا تاتو دو گونه است:

1- خالکوبی که رنگ در آن به زیر پوست تزریق می‌شود: این مورد برای وضو اشکالی ایجاد نمی‌کند چون چیزی روی پوست نیست که مانع رسیدن آب به آن شود.

2- خالکوبی که در آن رنگ بر روی پوست مالیده می‌شود(تاتو موقت): این مورد چون مانع رسیدن آب به سطح پوست است، برای وضو باید آن را برطرف کرد.

خشک بودن اعضا

نیازی نیست که اعضای وضو خشک باشند بلکه باید بگونه‌ای باشد که آب وضو غلبه داشته باشد. لذا اگر کمی خیس باشد اشکالی ندارد چون آبی که روی آن به نیت وضو ریخته می‌شود به آن غلبه خواهد کرد و به عبارت دیگر باید به گونه‌ای شست که به خیسی قبلی غلبه کند.

پی نوشت

1- نیت یعنی قصد و تصمیم و اراده. لذا همین که انسان توجه داشته باشد که چه کاری انجام می‌دهد و برای رضای خدا انجام دهد کافی است و نیازی نیست از دلش بگذراند یا به زبان آورد که مثلا دو رکعت نماز صبح می‌خوانم قربة الی الله. این نکته درباره تمام کارهایی است که نیازمند نیت و قصد قربت می‌باشد.

2- تمام مباحث مربوط به مانع و خالکوبی درباره غسل نیز صادق است.

3- خالکوبی اگر ضرر و آسیبی برای بدن نداشته باشد اشکالی ندارد.

سوالهای این قسمت:

1- کدام گزینه در مورد وضو صحیح است؟

الف) در هر حال باید در هنگام شستن صورت، آب را به پوست صورت رساند.

ب) در شستن دستها در وضو باید فقط از آرنج تا مچ دست را کاملاً بشوییم.

ج) کرمی را که روی دست و صورت می‏مالند و جرم دارد قبل از وضو باید بر طرف کرد.

د) اگر مقدار کمی از دست و صورت نشسته باقی بماند اشکالی ندارد.

2- برای نیت وضو…

الف) می‏توانیم نیت را به زبان آوریم

ب) می‏توانیم نیت را از قلب خود بگذرانیم

ج) همین مقدار که متوجه باشیم که در حال وضو گرفتن هستیم کافی است

د) هر سه مورد

3- در شستن صورت…

الف) باید از ابروها تا چانه‏ها را شست

ب) باید از نظر طول، از جایی که موی سر روییده تا چانه را شست

ج) عرض صورت را باید از گوش تا گوش شست

د) عرض صورت را باید به اندازه طول صورت شست

گروه دین و اندیشه - حسین عسگری
مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.