تبیان، دستیار زندگی
رییس اداره بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، از افزودن فلور به نمک‌ های یُددار برای استفاده مناطقی که...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

نمک ‌های یُددار فلورینه

نمک

رییس اداره بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، از افزودن فلور به نمک‌ های یُددار برای استفاده مناطقی که با کمبود فلوراید مواجه هستند، خبر داد و گفت: به این ترتیب نمک‌ های یُددار فلورینه با تجویز پزشک در داروخانه‌ های کشور ارائه خواهد شد.

دکتر پریسا ترابی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا، با اشاره به برنامه افزودن فلور به نمک‌ های یددار، گفت: بررسی ‌های اداره سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت نشان داده که میزان فلوراید در برخی مناطق کشور پایین است. به این ترتیب برگزاری جلسات مشترکی در وزارت بهداشت منتج به آن شد که در برخی مناطق با شیوع بالای کمبود فلور با تجویز پزشک، نمک‌ های یُددار فلورینه در داروخانه‌ ها ارایه شود. این نمک ‌های یُددار فلوردار با برچسب خاصی مشخص شده ‌اند.

غنی ‌سازی نمک با یُد و فلور نباید تشویقی برای افزایش مصرف نمک باشد.

وی با تاکید بر آن که غنی سازی نمک با یُد یا فلور دلیلی نیست که برای دریافت یُد یا فلور بیشتر، نمک بیشتری مصرف شود، گفت: میزان یُد یا فلوری که به نمک اضافه می ‌شود بر اساس میزان مصرف نمک است؛ به این معنا که اگر نمک از میزان معمول بیشتر استفاده شود، دریافت یُد و فلور هم بالا می ‌رود که بی ‌تردید این میزان دریافت اضافی، مناسب نیست. اگرچه مصرف زیاد این نمک ‌ها به دوز مسمومیت نمی ‌رسد، اما غنی ‌سازی نمک با یُد و فلور نباید تشویقی باشد برای افزایش مصرف نمک؛ چرا که به دلیل مصرف زیاد نمک از سوی مردم، مشکلات زیادی وجود دارد و هنوز با فرهنگ کاهش مصرف نمک فاصله زیادی داریم.

دکتر ترابی دراین زمینه ادامه داد: بسیاری از موارد مشاهده می ‌شود که افراد هنگام صرف غذا بدون چشیدن غذا، ابتدا به آن نمک می ‌پاشند. در این زمینه توصیه می ‌شود نه تنها هنگام صرف غذا نمک اضافه نشود بلکه باید سعی شود استفاده از نمک در زمان طبخ غذا نیز کاهش یابد؛ چرا که غذاهای صنعتی و آماده، انواع کنسرو‌ها، دوغ، پنیر، تنقلات کودکان و دیگر مواد غذایی از نمک زیادی برخوردارند.

افزایش دریافت نمک، عاملی برای افزایش فشارخون و بیماری ‌های قلبی عروقی است.

همچنین در بسیاری از مواد غذایی به منظور جلوگیری از فساد غذایی از نمک به عنوان یک عامل نگه دارنده استفاده می‌ شود. بنابراین افراد جامعه ناخواسته اضافه دریافت نمک را تحمل می ‌کنند و لازم است مصرف نمک هنگام طبخ و صرف غذا کاهش یابد.

نمک

وی با هشدار به افراد دارای سابقه بیماری‌ های قلبی عروقی و فشار خون نسبت به مصرف زیاد نمک، انواع استرس ‌های محیطی، استعمال دخانیات، چاقی، آلودگی هوا و ... را از عوامل خطر ابتلا به بیماری ‌های قلبی عروقی و فشار خون دانست و گفت: افزایش دریافت نمک عاملی است که به افزایش فشارخون و بیماری ‌های قلبی عروقی کمک می ‌کند. اگرچه بیماری‌های قلبی - عروقی و فشارخون بعد از حوادث و سوانح، رتبه دوم بیماری‌ ها در کشور را به خود اختصاص می ‌دهند، اما بیماری ‌های قلبی عروقی در میانسالان کشور رتبه اول بیماری‌ ها را دارد. بنابراین با توجه به شیوع بیماری‌ های قلبی عروقی و فشارخون در کشور تا حد امکان عواملی که در دست خود افراد است نباید به دیگر عوامل زمینه‌ ساز بیماری ‌ها اضافه شود.

اگر می خواهید با کارشناسان تغذیه ی سایت درباره رژیم های غذایی مشورت کنید، اینجا کلیک کنید

برای شرکت در بحث های انجمن سایت مرتبط با بهداشت و سلامت، اینجا کلیک کنید.

اگر می خواهید با پزشک سایت مشورت کنید، اینجا کلیک کنید.

* مطالب مرتبط:

یُد، یک ریزمغذی لازم

اثرات خوب و بد نمک

عوارض مصرف نمك‌های تصفیه نشده(1) و (2)

افزایش ضریب هوشی، مهمترین اثر یددار کردن نمک

میزان نمك غذاهای آماده باید استاندارد شود

افزودن نمك زیاد به غذا؛ یک عادت غلط غذایی

غذای شور باعث زخم معده می شود

تولید نمك خوراكی در ایران

مضرات مصرف زیاد نمک

اهمیت خالص بودن نمک طعام

بخش تغذیه و سلامت تبیان

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.