تبیان، دستیار زندگی
غریبه ها حتما نباید ظاهری زشت و خشن داشته باشند و یا در چهره شان علامت زخم و... باشد تا به انها اعتماد نکرد. بلکه ممکن است یک فرد غریبه که قصد صدمه زدن به شما را دارد، جوان، خوش ظاهر و...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

امنیت در پارکها و بوستانها

حمایت از کودکان در پارک

امنیت در پارکها و بوستانها

کودکان به علت فطرت پاک و همچنین تجربه اندکی که دارند، خیلی زود به همه چیز و همه کس اعتماد می کنند به صورتی که اگر آموزش درست و منطقی به آنها داده نشود ممکن است در معرض آسیبهای جدی وحتی خطرناکی قرار بگیرد. در ادامه این یادداشت، رهنمودهایی به شما والدین محترم ارائه می گردد تا روشهای حمایت بهتر از کودک دلبند خود را بیاموزید:

کودکان رفتن به پارک، دامن طبیعت،باغ وحش، شهربازی و... را بسیار دوست دارند. از طرف دیگر این مکانها بسیار شلوغ و پر تردد بوده  و امکان دارد به علت غفلت ما بزرگسالان و یا شیطنت کودکان، کودک ما در معرض خطراتی قرار گیرد. بنابراین اولین مساله ای که شما باید به عنوان یک والد دلسوز به فرزندتان بیاموزید این است که در مورد خطراتی که امکان دارد آنها را تهدید کند هشدار دهید و در مورد غریبه ها و افراد ناشناس با آنها صحبت کنید و اینکه آنها چطور سعی می کنند به بچه ها نزدیک شوند؟

به کودک خود بیاموزید که غریبه ها حتما نباید ظاهری زشت و خشن داشته باشند و یا در چهره شان زخم یا هر نشان دیگری وجود داشته باشد تا از جانب او احساس خطر کند حتی ممکن است یک فرد غریبه که قصد آسیب زدن به تو را دارد، جوان، خوش ظاهر و حتی خیلی زیبا باشد

در این روش به آنها بیاموزید که هر گاه غریبه و یا فرد ناشناسی به آنها نزدیک شد و پدر و مادر در نزدیکی آنها نبود، حتما مساله را به نگهبان پارک اطلاع دهند. به کودک خود بیاموزید که غریبه ها حتما نباید ظاهری زشت و خشن داشته باشند و یا در چهره شان علامت زخم یا هر نشان دیگری وجود داشته باشد تا از جانب او احساس خطر کند حتی ممکن است یک فرد غریبه که قصد آسیب زدن به تو را دارد، جوان، خوش ظاهر و حتی خیلی زیبا باشد اما با این حال آنها قابل اعتماد نبوده و نباید کودک شما او را یک دوست بداند. به کودک خود بیاموزید که غریبه ها ممکن است از روشهای مختلف و گوناگونی سعی کنند بچه ها را فریب دهند مثلا به کودک خود بگویید که :

" ممکن است غریبه ای به تو نزدیک شود و برای پیدا کردن پرنده و یا گربه اش از تو کمک بخواهد و یا اینکه از تو بخواهد وسایلش را تا ماشین برای او حمل کنی و یا حتی سعی کند به تو شکلات یا پفک دهد یا به تو بگوید من(مادر یا پدرت) مریض است و مرا فرستاده اند که تو را با خود ببرم و...." بنابراین با این سبک به فرزندتان بیاموزید که یک غریبه چگونه ممکن است سعی کند به آنها نزدیک شود.

امنیت در پارکها و بوستانها

بعد از اینکه با کودک خود در مورد خطرات احتمالی و آسیبهایی که ممکن است به آنها وارد شود صحبت کردید نوبت به آن می رسد که روش های پیشگیری و مقابله با این شرایط را آموزش دهید. در ادامه به چند مورد از این رهنمودها توجه کنید:

ایجاد یک رمز خانوادگی

برخی از والدین برای ایجاد امنیت بیشتر برای کودکان خود، دست به ابتکار جالبی می زنند و یک رمز خانوادگی برای خودشان مشخص می کنند(مانند اسم یک نوع گل و یا اسم یک حیوان و ...)و به فرزند خود می آموزند "هر کس که نزدیک تو شد و ادعا کرد از طرف پدر یا مادرت پیغامی دارد، در صورت گفتن رمز خانوادگی ما ، فرد قابل اعتمادی است و می توانی به او اعتما  کنی در غیر این صورت فرد مطمئنی نیست و احتمالا می خواهد به تو آسیب برساند". با این روش یا با ابداع روشهای خلاقانه دیگر می توانید فرزندتان را در مقابل افراد غریبه ایمن کنید. البته فراموش نکنید که رمز خانوادگی انتخاب کنید که به سرعت قابل حدس زدن نباشد.

به کودک خود "نه" گفتن را بیاموزید

به کودک خود بیاموزید که در برابر خواسته های افراد غریبه"نه" بگوید و به هیچ بزرگسالی اجازه ندهد تا بدن او را لمس کند. بدن او متعلق به خودش است و در همه جا و همه کس باید به حریم خصوصی او احترام گذاشته شود. "نه" گفتن رابا فرزند خود در هنگام بازی کردن تمرین کنید تا او بتواند در شرایط واقعی نیز این کار را انجام دهد.

کودک خود را در مکانهای عمومی تنها رها نکنید

هرگز کودک خود را تنها رها نکنید حتی به اندازه چند لحظه کوتاه . به این مساله توجه داشته باشید که افراد غریبه نیاز به زمان طولانی برای صدمه زدن به کودک شما ندارد بنابراین از کودک خود لحظه ای غافل نشوید.

در ضمن  بدانید همبازی کودک شما چه کسانی هستند؟ والدین آنها را از نزدیک بشناسید و بدانید کجا زندگی می کنند و شماره تلفن آنها را حتما داشته باشید.

مشخصات کودک خود را بر روی لباس او قرار ندهید

برخی از مدارس و مهدهای کودک یا مراکز پیش دبستانی، اسامی کودکان را بر روی مقنعه، روپوش، کیف و.. کودکان قرار می دهند. شما به عنوان یک والد دلسوز و البته دقیق و نکته سنج وظیفه دارید مانع این کار شوید. کودک شما ممکن است درک نکند همه کسانی که اسم او را می دانند، افراد خوب و قابل اعتمادی نیستند.

امنیت در پارکها و بوستانها

تلفنهای ضروری را به کودک خود بیاموزید

به کودک خود بیاموزید در زمانهایی که به شما دسترسی نداشت و اتفاق ناگواری افتاد، مراتب را به مراجع ذی ربط اطلاع دهد. برای این منظور شماره تلفنهای ضروری مانند فوریتهای پلیس(110)، آتش نشانی(125)، اورژانس(115) و.. را به کودک خود بیاموزید و یا آن را برای کودک خود یادداشت کنید و در دسترس وی قرار دهید.

و توصیه آخر اینکه:

به کودک خود بیاموزید اگر مورد حمله قرار گرفت، نباید ساکت بماند و مانند یک کودک ضعیف رفتار کند. به او بیاموزید که در چنین شرایطی سر و صدا به راه بیندازد و تا آنجا که ممکن است اقدام به فرار کند و مراتب را به نگهبان پارک یا اولین بزرگسالی که می رسد اطلاع دهد.

مریم عطاریان- بخش خانواده و زندگی

مقالات مرتبط

آموزش اخلاق به روش آسان

اشتباهاتی که والدین مرتکب می شوند

واکسیناسیون اینترنتی

راه های ایمن سازی کودکان

سپری در برابر آتش

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.