راهنما

اگر در ابتدا و انتهای عبارت جستجو علامت (") ( یا quotation) بگذارید، مطالبی که در متن آنها عین کلمات وجود دارد داخل عبارت را جستجو و نمایش می دهد ولی اگر در دو سر عبارت جستجو علامت (") قرار ندهید مطالبی که در متن آنها یکی از کلمات داخل عبارت وجود داشته باشد یافت می شود.

  • تعداد بازديد :
  • 2971
  • سه شنبه 17/2/1387
  • تاريخ :

سریال «شهریار» غیرواقعی، توهین‌آمیز و تحریف‌گر است

شهریار

انتقاد «مریم بهجت تبریزی» نسبت به سریال «شهریار»؛

دختر شهریار: سریال «شهریار» غیرواقعی، توهین‌آمیز و تحریف‌گر است

«مریم بهجت‌ تبریزی» فرزند استاد شهریار در واكنش به سریال «شهریار» گفت: اعلام می‌كنم كه آنچه به عنوان سریال شهریار از شبكه دو پخش شده، ارتباطی با زندگی شاعر بلند‌آوازه ایرانی، شهریار نداشته است.

«مریم بهجت‌ تبریزی» فرزند استاد شهریار در واكنش به سریال «شهریار»(كمال تبریزی) به خبرنگار رادیو و تلویزیون فارس گفت: سریالی كه با نام «شهریار» از شبكه دوم سیما در حال پخش است، متاسفانه دارای صحنه‌ها و سكانس‌هایی غیرواقعی و توهین آمیز به شخصیت استاد شهریار بوده كه نه تنها با واقعیت‌های حیات آن بزرگوار همخوانی نداشته و ندارد، بلكه با تحریف و تغییراتی همراه بوده است كه نهایتا به مسخ شخصیت حقیقی و اجتماعی و ادبی پدرم -كه محبوب‌ترین شاعر ایران در قرن حاضر است- منجر می‌شود.

وی ادامه داد: متاسفانه با تماشای اهانت‌های ناروا به مادرم و تصویری مبهم از یك معلم فرهنگی شریف، متوجه شدم كه سریال شهریار بدون كمترین تحقیق و پژوهش سرهم‌بندی و نگارش شده است.

فرزند محمدحسین بهجت‌تبریزی با اشاره به ذكر نام خانواده شهریار در تیتراژ این سریال به فارس گفت: می‌خواهم بگویم شما كه خانواده شهریار را در جریان این سریال نگذاشتید و اطلاعات مستندی هم از آنها نگرفته‌اید، چگونه در تیتراژ انتهای سریال از آنها تشكر می‌كنید؟! وقتی این مطلب را بیننده سریال می‌بیند، فكر می‌كند كه حتما خانواده شهریار نیز با این سریال همكاری داشته‌ است.

شهریار

وی افزود: اگر من را از این جریان مطلع می‌كردند،ابتدا درخواست می‌كردم كه فیلمنامه را بخوانم.

بهجت تبریزی همچنین گفت: برطبق قانون حمایت از مؤلفان و منصفان، این سریال بدون مجوز پخش شده است در حالی كه به موجب این قانون تا 30 سال تمام حقوق مادی و معنوی به ورثه تعلق می‌گیرد و برای هر گونه استفاده‌ای باید از وراث اجازه گرفته شود ولی سازندگان این سریال از ما هیچ‌گونه اجازه‌ای نگرفتند.

وی ادامه داد: داستان،بیوگرافی و شخصیتی كه از پدر من در این سریال نمایش داده می‌شود به طور كلی متفاوت از واقعیت است و كسی كه این فیلم ساخته كوچك‌ترین شناختی از شخصیت ادبی، مذهبی، دینی و عرفانی پدرم نداشته است.

بهجت تبریزی با اشاره به برخی شخصیت‌های این سریال به فارس گفت: حتی شخصیت‌هایی در این سریال وجود دارد مثل ابراهیم ادیب یا گلرخ كه اصلا وجود خارجی نداشته‌اند. كلا داستانی كه در مورد جوانی، بعد از ازدواج و میانسالی‌ پدرم نشان می‌دهند، مورد دخل و تصرف واقع شده است.

اتاق شهریار

وی افزود: اولا به لحاظ زمانی،تاریخ‌ها را رعایت نكرده‌اند و همه ساختگی بودند.به جرات می‌گویم 80 تا 90 درصد این پروژه ساختگی است و هیچ‌كدام از اینها اتفاق نیفتاده است.

دختر استاد شهریار تصریح كرد: قسمت اخیر سریال «شهریار» كاملا ساختگی بود چرا كه مادر من اصلا در بیمارستان فوت نكرده‌اند و اصلا مریض نبوده‌اند بلكه ایشان سكته مغزی كردند و از دنیا رفتند.

وی در ادامه گفت‌وگو با فارس، با انتقاد از نمایش چهره‌ای غیر واقعی از مادرش در این سریال افزود: مادرم، فردی باسواد بوده كه در سریال بی‌سواد معرفی می‌شود. ایشان نوه عمه پدرم و خویشاوند نزدیك مادرم بود ولی در این سریال، یك فرد بیگانه معرفی می‌شود كه پدرم را به طور اتفاقی در بانك می‌بیند.

بهجت‌تبریزی گفت: مادر من عاشق شعرهای پدرم بود چون بیست و چند سال از پدرم كوچك‌تر بود و به خاطر انگیزه ادبی‌اش با پدرم ازدواج كرد.

وی در ادامه گفت: همانطور كه اشاره كردم برخلاف آنچه سریال نشان می‌دهد مادر من اصلا مریض نبودند. یك روز كه ما را برای مدرسه آماده می‌كردند، سكته مغزی كردند و دار فانی را وداع گفتند. ایشان اصلا بیمارستان نرفتند كه پدرم از ایشان پرستاری كند.

شهریار

وی ادامه داد: برخلاف آنچه در «شهریار» دیدیم، این واقعیت ندارد كه مادرم، پدرم را «محمد جان» صدا می‌كرده بلكه همه او را با نام شهریار صدا می‌زدند و مادرم نیز به نام آقا شهریار صدایش می‌‌كرد.

«بهجت تبریزی» با بیان این نكته كه شهریار در 40 سال آخر زندگی‌اش خانه‌نشین بوده، افزود: پدر من، 40 سال آخر زندگی‌اش را از خانه بیرون نرفت. خودش یك شعری را دارد كه وصف احوال این چهل سال است: از من چه طالعی است كه با این شتاب عمر/بازم بپرود لب بام آفتاب عمر/ من روی چرخ و پره هنوز و به پیچ و تاب/ جایی كه آب ریخته از آسیاب عمر/ سائیده رشته‌ای است كه تابیده به گلو/ من تاب می‌خورم به نخی از طناب عمر / چل سال آزگار به زندان روزگار حبس ابد چگونه نهی در حساب عمر/.

وی افزود: در آن مدت اگر كسی به ملاقات استاد شهریار می‌آمد، بعضی وقت‌ها می‌پذیرفت و بعضی مواقع به دلیل کثرت جمعیت و اینكه حال عمومی خوبی نداشت، نمی‌توانست كسی را به حضور بپذیرد.

فرزند شهریار تصریح كرد: در كل سریال «شهریار» بر مبنای واقعیت نیست و نه تنها همخوانی با زندگی‌ پدرم ندارد بلكه نوعی اهانت نسبت به ایشان، مادرم و خانواد‌ه‌ ما است.

شهریار

بهجت تبریزی گفت:این سریال بدون كوچكترین تحقیق و پژوهش سرهم‌بندی و نگارش شده است‌، لذا به عنوان یك رسالت تاریخی، نه به عنوان وارث پدرم كه جای خود دارد، بلكه به عنوان یك واصل با استادی كه سال‌ها با او زندگی گذرانده‌ام، اعلام می‌كنم كه آنچه به عنوان سریال شهریار از شبكه دو پخش شده، ارتباطی با زندگی شاعر بلند‌آوازه ایرانی، شهریار نداشته است.

وی افزود: به جرات می‌توانم بگویم حتی یك مطالب مهم كه در مورد پدرم باید منعكس شود، در این سریال دیده نمی‌شود و اكثریت مطالب مهم زندگی پدرم مثل شبی كه از عشق مجازی به عشق حقیقی رسید و مهمترین شب زندگی او محسوب می‌شود، در این فیلم آن چنان كه باید به مردم نشان داده نشده است.

تندیس شهریار

فرزند شهربار خاطرنشان كرد: پدرم وقتی از تبریز به تهران آمدند، 13 _ 14 ساله بودند و در سنین پایین به دارالفنون به مدت 7 سال درس طب خواندند، ایشان بین 20 تا 30 سال به عشق حقیقی رسیدند و متحول شدند، اتفاقی برای كمتر كسی می‌افتد ولی در سریال «تبریزی» به هیچ یك از این مسائل پرداخته نشده است.

وی در انتها گفت:پدرم فردی بسیار متدین و مذهبی بودند ولی این مسئله نشان داده نشده است.ایشان حافظ قرآن بودند و آن قدر قرآن خوانده بودند كه زبان عربی را از این طریق یاد گرفتند.

منبع : خبرگزاری فارس

ارسال به
آخرین نظرات کاربران
سارا
تفاوت نظر دختر و فرزند ذکور استاد شهریار درباره ی این سریال خیلی جالب است . از نظر من دوران جوانی استاد شهریار خیلی زیبا و موافق با نظر شهریار شناسان بود. ولی دوران کهن سالی از این بدتر نمی شد.
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
شنبه 11/3/1387 - 18:49
ناشناس
سلام به نظر من این سریال با حضور خانواده عزیز استاد باید به نقد گذاشته شود درست است که جناب اقای کمال تبریزی زحمت فراوانی کشیده و تشکر از این خواستن زندگی استاد بزرگوالای تبریزی را نمایش داده و یادی از استاد کنن اما اگر نمایشنامه با زندگی استاد مغایرت داشته باشد جای بحث داشته و واقعا از خود ساخته باشد مناسب نمی باشد زیرا فیلمی که از روی زندگی نامه درست می شود و با هر فیلم دیگر فرق دارد زیرا شخصیت استاد زیر سوال رفته و ذهن و خاطر مردم همان که به نمایش داده می شود به خاطر می ماند لذا از سرکار خانم بهجت خواهشمند حتما پیگیر این مسئله باشد

و با تشکر از سایت بسیار خوب شما
ناشناس
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
پنج شنبه 9/3/1387 - 12:12
محمدرضا سجادی
1. درباره زندگانی استاد شهریار تاکنون فیلم و سریالی ساخته نشده بود.
2. اصل فکر ساختن چنین سریالی درخور تقدیر است.
3. هرچقدر کاراکتر یک فیلم محبوب و بزرگ باشد، باید در ساخت آن فیلم دقت نظر بیشتری شود؛ امری که متاسفانه در این سریال اتفاق نیفتاد.
4. غیر از بحث وقایع نگاری زندگانی استاد، به نظر من، بزرگترین ضعف سریال در انتخاب نابجای دو هنرپیشه بازی کننده نقش دوران جوانی و سالمندی استاد است. نیازی نیست که شهریار را از نزدیک دیده باشیم. در سیمای او معصومیت و نبوغی نهفته بود که با انتخابهای بازیگردان این سریال در تضاد است.
5. نمی دانم چه معضلی در صداوسیما هست که کارگردانهای خوب سینما هم وقتی سریال می سازند، سریالشان زمین تا آسمان با فیلمهایشان تفاوت دارد. نمونه آن را هم در آثار کمال تبریزی دیدیم و هم در آثار ابراهیم حاتمی کیا (خاک سرخ).
6. از مدیران و برنامه سازان صداوسیما این تقاضا را دارم: سوژه ناب، نادر است؛ لطفا سوژه ها را خراب نکنید.
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
سه شنبه 31/2/1387 - 16:26
زهرا
با تشكر از سركار خانم بهجت تبریزی و همچنین سایت تبیان . فیلم یك اثر هنری است و نمی توان همه ی اتفاقات و رویدادهای ریزو درشت آن را به صحنه گذاشت و بعضی روبدادها نباید عنوان شود . ولی همین را بس كه جای تأمل و فكر كردن شد برای همه ی دوستداران و علاقه مندان به شهریار و كسانی كه به میهن و بزرگان كشورشان عشق می ورزند - باز هم تشكر می كنم ازكارگردان فیلم شهریار و و همچنین خانواده ی محترم زنده یاد شهریار و افرادی كه به دنبال بیوگرافی واقعی استاد بوده اند و نكته ها آموخته اند .
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
يکشنبه 22/2/1387 - 10:29
ناشناس
واقعا جای تاسف داره
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
پنج شنبه 19/2/1387 - 10:25
همدان-- طاهره
با تشكر و سپاس فراوان به اقای تبریزی به خاطر سریال شهریار واینكه یاد استادی و بزرگ را زنده كردندوایشان را از تاریخ گمشده اذهان مردم بهروشنایی یادها اوردند وبادرود به خانواده استادامیدوارم نقایص سریال را ببخشند
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
پنج شنبه 19/2/1387 - 1:15
vahid back
واقعا شاعر عزیز و خوش سخن و هم زبان ما را زیر سوال برده اند !
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
چهارشنبه 18/2/1387 - 0:15
میثم نصیری
بدون اینکه دختر استاد بفرمایند ( در همین قسمت قبلی) کاملا مشخص بود که اقای تبریزی دارند به هم میبافند داستانها را
متاسفانه نمیدانم به قصد و غرض بوده اینکار یا نه
به هر حال باید رسیدگی شود
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
چهارشنبه 18/2/1387 - 0:5
me1
من هم مطمئن بودن این شخصیت نمایش داده شده در این سریال با شهریارواقعی بسیار متفاوت است
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
چهارشنبه 18/2/1387 - 0:3
shide 0111
واقعا از آقای تبریزی بعیده
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
چهارشنبه 18/2/1387 - 0:3
آذر محمودی
از اقای تبریزی اصلا انتظار نداشتم این چنین ناشیانه به شخصیت پردازی این شاعر نامدار معاصر بپر دازند.
متاسفانه کاراکتر بسیار مبهم و اغراق آمیز جلوه داده شده و به راستی این در شان ادبیات معاصر ما که مدیون و مرهون شهر یار و شهریارهاست نبود.
در مقایسه میتوان به ساختهی اقای کیانوش عیاری اشاره کرد که استادانه به معرفی قهرمان داستانش پرداخته به هر منوال بسی مایه تاسف.
تنها نکته ی مثبت این سریال دکلمه های شیوا و بسیار دلنشین آقای رستمیست که روح را تا فراسوی بودن سوق میدهند خصوصا اشعاری که به زبان آذری دکلمه میکنند.

الف.میم آفتاب
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
سه شنبه 17/2/1387 - 23:24
ok
حق با دختر استاد شهریار است و اینچنین توهینی به استاد شهریار اصلا قابل بخشش نیست!
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
سه شنبه 17/2/1387 - 23:23
عسل خانم
بله
من هم کتاب زندگینامه ایشان رو مطالعه کرده بودم
خیلی از قسمتها تحریف شده...
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
سه شنبه 17/2/1387 - 22:20
ناشناس
برخورد این فیلم و مورد تمسخر قرار دادن شیخ خیابانی را در ابتدای فیلم هرگز از یاد نمی برم.
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
سه شنبه 17/2/1387 - 21:35
sheyda5428
کاملا با نظر فرزند استاد شهریار موافق هستم و از همه خواننده ها تقاضا دارم برای اشراف به زندگی استاد کتاب داستان زندگی ایشان را مطالعه کنند
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
سه شنبه 17/2/1387 - 20:45
ف.م ح.م
از اقای کمال تبریزی چنین کاری بعید بود انتظارش را نداشتم.
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
سه شنبه 17/2/1387 - 20:43
ناشناس
در بعضی صحنه ها شخصیت ایشان بسیار سبک بود که به دور از واقعیت است و تنها می گویم متاسفم
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
سه شنبه 17/2/1387 - 20:25
ناشناس
به نظر من هم این سریال هیچ نسبتی با استاد شهریار نداشت چون تا اونجایی كه من خبر داشتم استاد با فامیلشون ازدواج میكنند نه با غریبه
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
سه شنبه 17/2/1387 - 19:31
javad bayat
به نظر من تا حدودی شخصیت شهریار به مردم معرفی شد
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
سه شنبه 17/2/1387 - 18:47
سمیه م
بله موافقم در این سریال شهریار را غیر واقعی نشان داددند .
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
سه شنبه 17/2/1387 - 18:24
tahmasby
به نظر من هم این سریال نمی تواند با زندگی استاد شهریار مطابقت داشته باشد
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
سه شنبه 17/2/1387 - 17:22
كيمي
به نظر من این سریال اگر واقعیت محض هم نباشد اما در زنده کردن یاد استاد شهریار قدم بزرگی برداشته است. ما عادت کرده ایم هر کسی که کاری انجام می دهد به جای تشکر به او حمله کنیم و فقط نقاط ضعف او را ببینیم. کاش به جای این همه ایرادگیری و بهانه جویی کمی هم منصف باشیم. به امید روزی که درپی عیب جویی نباشیم
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
سه شنبه 17/2/1387 - 17:4
ناشناس
از آقای تبریزی بعید بود وبه نظرمن حق با دختر ایشان است زیرا هر چه باشد ایشان عمری با استاد زندگی کردند.
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
سه شنبه 17/2/1387 - 16:37
sajjad movasagh
کارگردان این سریال نه تنها نام او را بزرگ نکردند بلکه از او یک شخصیت غیر واقعی ساختند
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
سه شنبه 17/2/1387 - 16:17
ناشناس
از آقای کمال تبریزی بعید بود
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
سه شنبه 17/2/1387 - 15:15
samoeel
ازنظر من هم این سریال با واقعیت زندگی استاد شهریار تطابقی ندارد .
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
سه شنبه 17/2/1387 - 15:6
zahra ;l
من به این مطلب اعتقاد ندارم
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
سه شنبه 17/2/1387 - 15:0
محمد برزگر
هرچه بود اهمیت این مرد بزرگ را مهمتر كرد.
كاش اجازه ای هم می گرفتند.
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
سه شنبه 17/2/1387 - 11:16
SOHA_1990
من هم خیلی بهم بر می خورد وقتی استاد را این حقیر نشان دادند
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
سه شنبه 17/2/1387 - 9:39
romero_0111
خیلی عالی بود دستش درد نکنه!
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
سه شنبه 17/2/1387 - 9:19