تبیان، دستیار زندگی
نمایشگاه سیری در هنر معاصر ایران با مروری بر آثارهنرمندان ایرج اسکندری و کاظم چلیپا از هفته اول بهمن ماه در موزه هنرهای معاصر تهران افتتاح می‌شود.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

نمایشگاه سیری در هنر معاصر ایران


نمایشگاه "سیری در هنر معاصر ایران" با مروری بر آثارهنرمندان ایرج اسکندری و کاظم چلیپا از هفته اول بهمن ماه در موزه هنرهای معاصر تهران افتتاح می‌شود.

هنرمندان در جریانات هنری بعد از انقلاب همواره با نام هنرمندان انقلابی شناخته شدند و کمتر امکان بررسی آثار آنان جدای از مفهوم انقلاب اسلامی که در جای خود بسیار ارزشمند و ستودنی است، امکان پذیر شد.

تعدادی از این هنرمندان جدای از آرمانهای والای انقلاب اسلامی که در دل و فکر داشتند، در زمره سترگان هنر کشورمان به شمار می‌آیند که نگاه انقلابی به آثار آنان، عیار هنری آثار را پنهان ساخته است.

در همین راستا نمایشگاه سیری در هنر معاصر ایران، مروری تخصصی، تاریخی و تحلیلی بر آثار دو تن از هنرمندان شاخص پس از انقلاب اسلامی ایران ایرج اسکندری و کاظم چلیپا از ابتدا تا امروز دارد و در این نمایشگاه سعی شده است با نگاهی فراتر از ایدئولوژی به آثار این دو هنرمند نگریسته شود.

در این نمایشگاه بیش از 140 اثر از آثار این دو هنرمند از هفته اول بهمن ماه با همکاری حوزه هنری، موزه هنرهای دینی امام علی (ع)، موسسه فرهنگی- هنری صبا (فرهنگستان هنر)، موزه بنیاد شهید، موزه بانک پاسارگاد و موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصردر موزه هنرهای معاصر تهران افتتاح می‌شود.

ایرج اسکندری

ایرج اسکندری

ایرج اسکندری در سال 1335 در کاشمر متولد شد.

سرپرستی گروه تجسمی دانشکده الزهرا و عضویت در گروه نقاشی حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی در کارنامه فعالیت های او دیده می شود.

این هنرمند در نمایشگاه های جمعی انفردی بسیاری شرکت کرده است.

ایرج اسکندری از همان کودکی با کارگاه نقشه کشی قالی با این هنر سنتی مانوس شده است.

او با پرداختی تلویحی به طراحی نقشه قالی، دوره تحصیلات متوسطه را درمشهد گذراند و درسال 1353 پس از اتمام تحصیلات دبیرستانی به دانشکده هنر های تزئینی راه یافت وبرای طی دوره فوق لیسانس به رشته مرمت آثار باستانی روی آورد.

ولی مرمت آثار باستانی نیز همچون طرح های تجریدی قالی، زمینه مناسبی برای بیان احساساتش نشد، پس رو به سوی فرانسه گذاشت.

اما چندی بعد، انقلاب اسلامی زمینه ساز بازگشت او به ایران شد.

در این نمایشگاه بیش از 140 اثر از آثار این دو هنرمند از هفته اول بهمن ماه با همکاری حوزه هنری، موزه هنرهای دینی امام علی (ع)، فرهنگستان هنر، موزه بنیاد شهید، موزه بانک پاسارگاد و موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصردر موزه هنرهای معاصر تهران افتتاح می‌شود.

این نقاش پس ازانقلاب اسلامی، جدا از پرداختن به نقاشی و همکاری با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در جهت ایجاد فضای جدید هنری، به تدریس دردوره فوق لیسانس دانشکده هنرهای تزئینی پرداخت و درجریان تعطیلی موقت دانشگاه ها درطول انقلاب فرهنگی به خدمت سربازی رفت و عهده دار تبلیغات عقیدتی و سیاسی نیروی زمینی شد.

پس ازآن مجددا به تدریس طراحی و نقاشی در دانشکده هنرهای تزئینی مشغول شد.

ایرج اسکندری فارغ التحصیل رشته نقاشی از هنرکده هنرهای تزئینی، فارغ التحصیل پژوهش هنر، عضو هیأت علمی و رئیس دانشکدههنرهای تجسمی دانشگاه هنر است.

او همچنین دبیر دومین و سومین دوسالانه نقاشی معاصر ایران، دبیر نخستین دوسالانه بین المللی نقاشی جهان اسلام و دبیر نخستین جشنواره هنرهای تجسمی آفریقا بوده است.

ایرج اسکندری در عرصه مجسمه سازی نیز فعالیت می کند.

از مجسمه های او می توان از مجسمه مرمری در لبنان و مجسمه ای دیگر در شهر FL_282105_LF نام برد.

نقاشی دیواری "مادر" در تهران از دیگر آثار او است.

او در سال 1384 به اخذ درجه دکترای هنر از دانشگاه هنر نائل شد.

کاظم چلیپا

کاظم چلیپا

کاظم چلیپا در سال 1336 در تهران به دنیا آمد.

او دارای مدرک کارشناسی ارشد نقاشی از دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران است.

نقاشی را نزد پدرش مرحوم حسن اسماعیل زاده، نقاش قهوه خانه‌ای آموخته است.

این هنرمند نقاش آثارش را در تعداد بسیاری نمایشگاه گروهی و بی ینال های نقاشی در داخل وخارج از کشور به نمایش گذاشته و کسب مقام اول نمایشگاه بین‌المللی هنرهای ظریفه ژاپن در سال 1371 را در کارنامه هنری‌اش ثبت کرده است.

همچنین برنده جایزه دست خط زرین امام (ره) در سالگرد هشت سال دفاع مقدس و برنده قلم موی زرین جایزه ویژه و دیپلم افتخار شده است.

تدریس در رشته هنر دانشگاه های کشور و داوری نمایشگاه های مختلف تجسمی نیز از دیگر فعالیت های این هنرمند محسوب می شوند.

او همچنین عضو افتخاری انجمن نقاشان آذربایجان (باکو) است.

فراوری: سمیه رمضان ماهی

بخش هنری تبیان


منابع:

همشهری آنلاین

خبرگزاری فارس

مشاهیر ایران

مطالب مرتبط:

هنر انقلاب اسلامی کارفرما نداشت

حراج تهران رکوردار فروش بی سابقه