تبیان، دستیار زندگی
آیا پرونده آقای رئیس دست دوستانی است که امروز او را مستبد می خوانند یا باز هم شاهد رفتارهای خلاف شرع و غیر اخلاقی هستیم؟
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

اتهامات سنگین رئیس مجلس؟!


آیا پرونده آقای رئیس دست دوستانی است که امروز او را مستبد می خوانند یا باز هم شاهد رفتارهای خلاف شرع و غیر اخلاقی هستیم؟

مجلس ، رسایی

"دوپینگ لاریجانی جواب نداد" حمید رسایی بعد از اینکه پادرمیانی های لاریجانی برای عدم استیضاح فرجی دانا جواب نداد این جمله را روی برگه ای نوشت و در صحن مجلس بالای سر خود گرفت، رفتاری که نشان رقابت سنگین این طیف با رئیس مجلس دارد اما پایداری ها بعد از این اتفاق و احساس پیروزی این رفتار خود را ادامه دادند انها در ماجرای اخیر بر سر انتخاب نماینده هیئت نظارت بر مطبوعات و استفاده لاریجانی از رای استمزاجی مجلس وی را مستبد خواندن، رفتارهایی که در طول  ریاست لاریجانی بر مجلس بارها شاهد ان بوده ایم و لاریجانی بارها مورد تخریب قرار گرفته است.

لاریجانی را می توان در طیف اصولگرایان فردی معتدل و معقول خواند او سعی کرده است تا همواره بتواند از افراط گرایی ها در مجلس توسط گرایش های سیاسی جلوگیری کند او البته مانند سایر سیاسیون به دور از اشتباه نبوده است اما برخی گویا ترجیح می دهند اشتباهات را معیاری برای وزن کشی های کلی خود قرار دهند یعنی چون برخی از نظرات رئیس مجلس با این طیف هماهنگی ندارد آنها به راحتی می توانند به خاطراختلاف سلیقه و با گذر از اشتراکات در اصول او را از دایره اصولگرایی بیرون کنند! و یا از خود ندانند و هر گاه نظرات او همسو با آنها بود به نوعی به استفاده ابزاری از وی بپردازند موضوعی که خود لاریجانی هم بدان واکنش نشان داد و در واکنش به مستبد خواندن خود گفت " رفتار من دیکتاتوری نیست؛ من رئیس مجلس هستم چطور در جاهایی دیگر وقتی رئیس حرف نهایی را می‌زند شما نمی‌گویید دیکتاتوری! الان می‌گویید اعمال نظر رئیس مجلس دیکتاتوری است؟"

این نوع نگرش و رفتار با علی لاریجانی که حال در صحن علنی مجلس و توسط افراد مطرح یک گرایش سیاسی خاص به صورت نازیبایی در جلوی چشم افکار عمومی شکل می گیرد در گذشته هم توسط طرفداران آنان صورت پذیرفته که شاید عدم برخورد با اینگونه تفکرات و رفتارها باعث شده است که اکنون این رفتارهای غیر قابل قبول و کودکانه چون دوپینگ لاریجانی را در صحن علنی شاهد باشیم. اگر در حادثه 22 بهمن سال 89  در قم را به خاطر بیاوریم وقتی با رفتارهایی زننده چون پرتاب مهر مانع سخنرانی علی لاریجانی در حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها بودیم که واکنش رهبری را هم برانگیخت با مسببین آن برخورد میشد و جلوی رشد افراط گری ها گرفته میشد امروز شاهد اینگونه رفتارهای  بچه گانه در مجلس نبودیم.

باید بپذیریم اختلاف سلیقه در دل اصولگرایی امری طبیعی است و هر کسی با رفتار متفاوت اصلاح طلب نیست با این رفتار تا چندی دیگر کسی جز پایداری ها اصولگرا نمی ماند!

متاسفانه مشکل این رفتار ها تنها مسئله امروز رئیس مجلس نیست بلکه رشد و بروز این نوع نگاه و رفتارها در سطوح مختلف در سالیان اخیر جریان داشته این گروه از سالیان پیش که شکل رسمی تری به خود گرفته است موجبات انشقاق اصولگرایان و شکست آنها در انتخابات اخیر را فراهم آورده است و موضوعی که حال خود را نشان داده و اصولگرایان به فکر جبران افتاده اند  با رفتارهای اخیر و ابراز قدرتنمایی های این طیف بویی از وحدت به مشام نمی رساند مگر اینکه این طیف بپذیرند که وجود اختلاف سلیقه در هر گرایش سیاسی امری طبیعی است و نباید با آن برخورد دفعی داشت و هر کس را که مخالف این تفکر خاص  اظهار نظر کرد از جنس خود ندانند کاری که این طیف مرتکب ان می شوند زمانی مرحوم عسگراولادی به دلیل ابراز نظراتش پیرامون فتنه منحرف از اصولگرایی می شود! و زمانی ایت الله مهدوی کنی چون می خواهد همه اصولگرایان را از هر طیفی با وجود اختلاف سلایق گرد هم آورد انقلابی نیست! و مستحق شبنامه می شود و حال قالیباف و لاریجانی چون صددرصد مانند این طیف فکر نمی کنند می توانند عنصری مشکوک و غیرخودی به نظر آیند!

رفتارهایی که دقیقا بر خلاف نظر" جذب حداکثری و دفع حداقلی" اعمال می شود و نتیجه می دهد. وقتی این گروه اینگونه در گفتمان و رفتار درون گروهی دچار دفع حداکثری می شود چگونه می توان انتظار داشت تا این فرمایش را در کل جامعه پیدا کنند ایا دفع کسانی چون عسگراولادی و ایت الله مهدوی کنی و یا لاریجانی و به نوعی انقلابی ندانستن انها مورد نظر رهبری است؟ ایا پذیرفتن اینکه این افراد در رفتار و باورهای کلی خود ضد نظام پیش می روند باور پذیر است؟

مجلس

اما متاسفانه عدم جلوگیری از این نوع تفکر و سامان ندادن رفتار سیاسی مناسب در برخورد با اختلاف سلایق در دل اصولگرایی باعث شده است امروز با انشقاق در این جبهه روبرو باشیم.

لیست انتخاباتی موتلفه اسلامی برای انتخابات مجلس ششم نکات قابل تاملی دارد در این لیست از هاشمی رفسنجانی و حسن روحانی حضور دارند تا غلامحسین الهام و محمود احمدی نژاد اما غیر از تغییر رفتار و نگرش ها در برخی از این افراد، در عموم این لیست چرا اکنون باید شاهد این باشیم که عده ای از این افراد هم پیمان اصلاح طلبان شده و دور آنها نه رفقای قدیم که رقیبان گذشته قرار گرفته اند؟ جواب این موضوع در رفتار مشترکی است که با ناطق نوری، لاریجانی، قالیباف و حسن روحانی توسط طیفی از اصولگرایان شده است. این افراد بارها به خاطر اظهار نظری و اختلاف سلیقه ای مورد تهمت و تخریب از جناح خودی قرار گرفته اند و به خاطر اختلاف سلایق آنها را از دایره خودی خارج کرده اند و نتیجه آن شده است که به جای در آغوش گرفتن  و نگاه درون گروهی به مشکلات آنها را ترد و رقبا از این فرصت استفاده کرده و از پتانسیل نگرشی و رفتاری آنها در ساختار سیاسی استفاده کرده اند.  هنوز ریشه های اصولگرایی در تفکرات رئیس جمهور دیده می شود اما اصلاح طلبان توانستند از پله یک فرد ریشه دار در اصولگرایی به دولت برسند و اگر نبود رفتار های دفعی این افراد این موضوع بالعلکس می بود. موردی که نباید بگذارند در دامن این جناح ادامه یابد و افرادی چون ناطق نوری ،لاریجانی و قالیباف هم وارد این بازی شوند باید این باور و رفتار سیاسی عوض شود؛ باید بپذیریم اختلاف سلیقه در دل اصولگرایی امری طبیعی است و هر کسی با رفتار متفاوت اصلاح طلب نیست با این رفتار تا چندی دیگر کسی جز پایداری ها اصولگرا نمی ماند! این نوع رفتارها  خواسته یا ناخواسته لبه دیگر قیچی تخریب اصلاح طلبان افراطی است که می خواهند بزرگان نظام را تخریب و جایگاه آنان را نزول دهند و یا از آنها در بازی قدرت گیری خود استفاده ابزاری نمایند.

البته کسانی چون رئیس مجلس نیز خود باید مراقب رفتارها و گفتارهایشان باشند و  دقت کنند چه کسانی در برهه های خاص به طرفشان دست دراز می کنند و نباید برخورد افراطی دیگران موجبات تغییرات تفکری و گرایشی انها را سبب شود و باید  مراقب سرنوشت سیاسی خود باشند و جلوی طمع ها را بگیرند.

افراطیون به دست خود این عده  را اصلاح طلب و بیرون از دایره خودی می کنند، باید جلوی رفتارهای دافعانه و متفرقانه را گرفت و با نگاهی باز تر به وحدت و انسجام ملی نگریست، بیایید بنگریم سود این نوع رفتارها در جیب چه کسانی رفته است؟

امیر رضوانی

بخش سیاست تبیان


مطالب مرتبط:

طوفان بگم بگم ها در راه است؟

اخطار زودهنگام به دولتی ها

100 روز اصولگرایان تمام شد!